Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-I


Creative Commons License

Mehdizadehtapeh L.

TÜBİTAK Projesi, 2019 - 2019

  • Proje Türü: TÜBİTAK Projesi
  • Başlama Tarihi: Ocak 2019
  • Bitiş Tarihi: Ocak 2019

Proje Özeti

Bu etkinlikte, Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Aşçılık ve Gıda Mühendisliği Bölümlerinde eğitim-öğretimine devam eden ön lisans ve lisans seviyesindeki öğrencileri, alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, yönlendirmek, akademik gelişimlerine katkıda bulunmak ve aralarında işbirliğini teşvik etmek için, endüstriyel mutfak pişirme, soğutma ve yıkama teknikleri ve teknolojileri hakkında ileri teorik ve uygulamalı eğitim vermek amaçlanmıştır. Etkinliğin kapsamı, katılımcıların gastronomi hakkında genel görüşlerini ileriye taşıyacak ve gastronominin çok disiplinli bir bilim dalı olduğu fikrini oluşturacak şekilde hazırlanmıştır. Bu bağlamda, teorik sunumlarda katılımcılara pişirme-soğutma ve yıkama teknolojilerinin gelişimi, nütrisyon ve insan sağlığı ile ilişkisi, hijyen ve sanitasyon, yeni ürün geliştirme, yemek ve beslenme sistemleri, mutfak teknolojileri alanında dünya ve Türkiye’deki Ar-Ge potansiyeli, pişirme-soğutma ve yıkama ürünlerinin ulusal ve uluslararası standartları ve iş sağlığı ve güvenliği gibi konular üzerinde farklı perspektiflerden bakışlarını geliştirecek bilgiler verilmiştir. Teorik sunumları pekiştirecek biçimde icra edilen uygulamalı derslerde ise Öztiryakiler Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş Ar-Ge ve Teknoloji Merkezinde mevcut endüstriyel mutfak ekipmanları kullanılarak uzmanlar tarafından açıklamalı ve uygulamalı olacak biçimde gösterilmiştir.