Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.
Bilgisayar Bilimi, Donanım ve Mimarisi, bir bilgisayar sisteminin fiziksel bileşenleri üzerindeki kaynakları kapsar: ana ve mantıksal kartlar, dahili veri yolları ve arabirimler, statik ve dinamik bellek, depolama aygıtları ve depolama ortamı, güç kaynakları, giriş ve çıkış aygıtları, ağ arabirimleri ve yönlendiriciler ve köprüler gibi ağ donanımı. Bu kategorideki kaynaklar ayrıca SPARC, RISC ve CISC tasarımlarının yanı sıra ölçeklenebilir, paralel ve çok işlemcili hesaplama mimarileri gibi bilgi işlem cihazlarının mimarisini de kapsar.
Bilgisayar Bilimi, Yazılım Mühendisliği, donanımın işleyişini kontrol eden ve çalışmasını yönlendiren programlar, rutinler ve sembolik dillerle ilgili kaynakları içerir. Ayrıca bu kategoride ele alınan bilgisayar grafikleri, dijital sinyal işleme ve programlama dilleridir.
Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.