Nobel Yayınevi, Ankara, 2024
Mersin balıkları, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tehlike altında olarak
sınıflandırılan, biyolojik, ekolojik ve ekonomik özellikleri itibariyle oldukça değerli türlerdir. Küresel
iklim değişimleri ve insan kaynaklı etkilerden dolayı doğal stoklarının giderek azalması, sürdürülebilir
mersin balığı üretiminin önemini her zamankinden daha fazla artırmaktadır.
“Mersin Balığı Yetiştiriciliği” kitabı, türün biyolojik özelliklerinden, yetiştirme tekniklerine ve balık
sağlığından çevresel sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede bilgi sunmayı amaçlamaktadır.
Mersin balığı yetiştiriciliği kitabının araştırmacılara ve su ürünleri yetiştiricilik sektörüne önemli
bilgiler sunmasının yanı sıra ileri düzey yetiştiricilik teknikleri ile bu alanda önemli bir kaynak olmasını
umut ediyoruz.