Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.
Malzeme Bilimi, Kaplamalar ve Filmler, bir temel malzemeye (alt tabaka) uygulanan kaplama ve filmlerde araştırmalara odaklanan kaynakları kapsar. Metaller, alaşımlar, reçine çözeltileri ve katı / sıvı süspansiyonlar endüstride en yaygın kullanılan kaplamalardır. Uygulama yöntemleri arasında elektroliz, buhar biriktirme, vakum veya püskürtme, perdahlama, silindir kaplama, ekstrüzyon veya ısıyla sertleştirme gibi mekanik araçlar bulunur.
Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.
Mekanik, fiziksel sistemlerin kuvvetler hareketi altındaki davranışlarını inceleyen kaynakları içerir. Bu kategoride yer alan konular arasında akışkanlar mekaniği, katı mekaniği, gaz mekaniği, matematiksel modelleme (kaos ve fraktallar, sonlu elemanlar analizi), termal mühendislik, kırılma mekaniği, ısı ve kütle akışı ve transferi, faz dengesi çalışmaları, plastisite, adhezyon, reoloji, yerçekimi etkileri, titreşim etkileri ve dalga hareketi analizi.