Announcements & Documents
Download File
Education
2018 - 2022
2018 - 2022Doctorate
Nevsehir Haci Bektas Veli University, Instıtute Of Socıal Scıences, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey
2015 - 2017
2015 - 2017Postgraduate
Nevsehir Haci Bektas Veli University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turizm İşletmeciliği, Turkey
2011 - 2015
2011 - 2015Undergraduate
Nevsehir Haci Bektas Veli University, Faculty Of Tourısm, Department Of Tourısm, Turkey
Dissertations
2022
2022Doctorate
Gastronomi İmajının Davranışsal Niyete Etkisinde Müşteri Memnuniyetinin Aracılık Rolü
Nevsehir Haci Bektas Veli University, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017
2017Postgraduate
İçsel pazarlama uygulamalarının iş gören yetkinliği üzerine etkisi: Nevşehir'deki otel işletmelerinde bir uygulama
Nevsehir Haci Bektas Veli University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Academic Positions
2023 - Present
2023 - PresentAssistant Professor
Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - 2023
2019 - 2023Research Assistant
Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Managerial Experience
2025 - Present
2025 - PresentVice Dean
Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi
2023 - Present
2023 - PresentDeputy Head of Department
Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Courses
Articles
All (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
ESCI (5)
Scopus (3)
TRDizin (13)
Other Publications (6)
2025
20251. Tourist Behaviour and Destination Selection in Sport Tourism in the Context of Embodied Cognition Theory / Bedenlenmiş Biliş Teorisi Bağlamında Spor Turizminde Turist Davranışı ve Destinasyon Seçimi
Karakuş Y., Onat G., Kızıltan Y. G.
Anatolia Sport Research
, vol.6, no.2, pp.80-82, 2025 (Peer-Reviewed Journal)
2025
20252. Bungalov Konaklamalarına İlişkin Davranışsal Niyetin İncelenmesi: Rize’de Bir Alan Araştırması
Onat G.
Kent akademisi (Online)
, vol.18, no.2, pp.922-942, 2025 (Peer-Reviewed Journal)
2025
20253. Yerel Gıda Tüketim Değerinin Sürdürülebilir Turizm Kalkınmasına Etkisi: Turizm İşletmelerinde Bir Uygulama
Onat G.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, vol.17, no.1, pp.689-706, 2025 (Peer-Reviewed Journal)
2025
20254. Modeling the Effect of Climate Change on Sustainable Food Consumption Behaviors: A Study on Artificial Meat and Edible Insects
Karakuş Y., Onat G., Sarıgül Yılmaz D.
SUSTAINABILITY
, vol.17, no.3, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20245. The effect of food and beverages served in accommodation businesses on destination attractiveness
Onat G.
Tourist Destination
, vol.2, no.2, pp.27-38, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
20246. İklim Değişikliğinin Destinasyon Seçimine Etkisi
Onat G.
Journal of Sustainable Gastronomy and Tourism Research
, vol.1, no.1, pp.1-14, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
20247. Yerel Gıda İlgileniminin Daha Fazla Ödeme Arzusuna Etkisi: Rize’de Bir Alan Araştırması
ONAT G.
Tourism and Recreation
, vol.6, no.2, pp.415-426, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
20248. Çayın Gastronomideki Yenilikçi Yolculuğu: Yiyecek ve İçecek Ürünlerinde Çayın Kullanımı
Onat G., Toker Y. S., Tercüman H.
Artuklu Tourism Studies
, vol.1, no.1, pp.1-12, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
20249. Konaklama İşletmelerinde Uygulanan Her Şey Dâhil Sistemine Yönelik Bilişsel Algıların Kelime İlişkilendirme Testi ile Analizi
Doğan Y., Onat G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.12, no.3, pp.1927-1946, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
202410. The effect of eating alone on behavioral intention: A case of Rize
Onat G.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
, vol.9, pp.13-21, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
202411. Yerel Halkın Bakış Açısıyla Coğrafi İşaretli Ürünlerin Değerlendirilmesi: Rize Örneği
Onat G.
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik) , vol.23, no.92, pp.1416-1429, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
202412. The effect of climate change risk perception on the value of local food consumption: the case of Türkiye
Aslan Z., Karakuş Y., Onat G.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.7, no.3, pp.737-753, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
202413. Azerbaijan and Türkiye's Tourism Ties: The Role of Zangezur Corridor
Kaya E., Karakuş Y., Onat G.
Journal of Hospitality and Tourism Issues
, vol.6, no.1, pp.16-27, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
202414. The mediator role of customer satisfaction in the effect of gastronomic image on behavioral intention O papel mediador da satisfação do cliente no efeito da imagem gastronómica na intenção comportamental
Onat G., Güneren E.
Tourism and Management Studies
, vol.20, no.2, pp.39-54, 2024 (ESCI)
2023
202315. Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students
Onat G., Karakuş Y.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.11, no.4, pp.3128-3148, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
202316. Motivated tourists: Gastronomy image and its implications for destination managers
Onat G.
Tourist Destination , vol.1, no.1, pp.33-39, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
202317. Does trust in vaccination affect eating out behavior?: An application on local people
Onat G.
ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS
, vol.13, no.1, pp.1-11, 2023 (ESCI)
2021
202118. ANTECEDENTS OF THE CONCEPT OF TRAVEL INTENTION DURING THE PANDEMIC: A CASE STUDY FROM TURKEY
Onat G., Karakuş Y., Pimentel T. D., Dogan Y.
ROSA DOS VENTOS-TURISMO E HOSPITALIDADE
, vol.13, no.4, 2021 (ESCI)
2021
202119. EVALUATION OF EMPLOYEE COMPETENCE BY QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT METHOD: THE CASE OF HOTELS IN CAPPADOCIA
Onat G., Sarıgül Yılmaz D., Karakuş Y.
REVISTA TURISMO: ESTUDOS E PRÁTICAS , vol.10, no.2, pp.1-19, 2021 (ESCI)
2020
202020. Yerel Halkın Gastronomi Turizmi Çağrışımları ve Beklentileri: Göreme Kasabası Örneği
Karakuş Y., Onat G., Güneren Özdemir E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.8, no.3, pp.2179-2201, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
202021. The impacts of perceived overqualification on employee performance: A case of chefs
ONAT G., Eren D.
Tourism and Management Studies
, vol.16, no.4, pp.35-44, 2020 (ESCI)
2019
201922. A General Overview on the Far East Cuisine: Cuisines of Thailand,Korea and China
Balıkçıoğlu Dedeoğlu S., Aydın Ş., Onat G.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM , vol.4, no.2, pp.109-121, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201923. Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi (Analysis of Organic Food Concept Throught the Word Association Test)
Onat G., Keskin E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.7, no.4, pp.3275-3289, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201824. Yöneticilerin, Aşçıların Yetkinliklerine Yönelik Beklentilerinin Değerlendirilmesi: Nevşehir Konaklama İşletmeleri Örneği (Evaluation of the Expectations of Executives for the Competencies of the Cooks: The Case of Nevşehir Accommodation Enterprises)
Karakuş Y., Onat G., Ardıç Yetiş Ş.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.6, no.4, pp.299-321, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201825. İÇSEL PAZARLAMA FAALİYETLERİNİN İŞGÖREN YETKİNLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ: NEVŞEHİR’DEKİ OTEL İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA
Eren D., Onat G.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
, vol.8, no.1, pp.58-76, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2024
20241. Akıllı Turizm: Dijital Teknolojilerin Sürdürülebilir Turizm Gelişimindeki Rolü
Onat G., Karakuş Y.
EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ACTIVITY IN A NEW TIME: REALITIES AND CHALLENGES Proceedings of The 2nd International Scientific Conference, Mingachevir, Azerbaijan, 13 - 14 December 2024, vol.3, pp.100-107, (Full Text)
2024
20242. Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Saklı B. A., Onat G.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 17 - 20 October 2024, (Full Text)
2024
20243. YEREL GIDA TÜKETİM DEĞERİNDE DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERİN ROLÜ
ONAT G.
6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Turkey, 23 - 25 August 2024, pp.903-913, (Full Text)
2024
20244. YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE MUTFAKTA KULLANIMI
ONAT G.
KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Turkey, 16 - 18 August 2024, pp.63, (Summary Text)
2024
20245. Çayın Gastronomideki Yenilikçi Yolculuğu: Yiyecek ve İçecek Ürünlerinde Çayın Kullanımı
ONAT G., TOKER Y. S., TERCÜMAN H.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Turkey, 19 August 2024, (Summary Text)
2023
20236. ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDA ORGANİK GIDA TÜKETİMİNİN ROLÜ
Onat G.
Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaijan, 8 - 09 December 2023, vol.2, pp.393-399, (Full Text)
2023
20237. Azerbaycan ve Türkiye`Nin Turizm Bağları: Zengezur Koridoru`Nun Rolü
Kaya E., Karakuş Y., Onat G.
Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaijan, 8 - 09 December 2023, vol.3, pp.171-179, (Full Text)
2021
20218. Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students
ONAT G., KARAKUŞ Y., MOHANTY P. P.
I. INTERNATIONAL MESOPOTAMIA TOURISM CONGRESS “Cultural and Religious Tourism”, Ankara, Turkey, 27 November 2021, pp.47-51, (Summary Text)
2021
20219. DIŞARIDA YEMEK YEME DAVRANIŞI VE AŞIYA GÜVEN ARASINDAKI İLİŞKİ: RİZE’DEKİ YEREL HALK ÜZERİNE BİR UYGULAMA
Onat G., Karakuş Y.
5 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Turkey, 24 - 26 September 2021, pp.92-106, (Full Text)
2019
201910. YEREL HALKIN GASTRONOMİ TURİZMİ KAVRAMINA BAKIŞ AÇILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Karakuş Y., Onat G., Güneren E.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.650-657, (Full Text)
2019
201911. RUS MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ
AYDIN Ş., BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., ONAT G.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.658-664, (Full Text)
2019
201912. UZAKDOĞU MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ: TAYLAND, KORE VE ÇİN MUTFAKLARI
BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., AYDIN Ş., ONAT G.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.827-840, (Full Text)
2019
201913. SEYAHAT SÜRESİNCE GERÇEKLEŞEN YEMEK TÜKETİM DAVRANIŞINDADEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİN ROLÜ
Çalışkan C., Sabbağ Ç., Dedeoğlu B. B., Onat G.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.665-670, (Full Text)
2017
201714. TURİZMDE ÇALIŞAN YETKİNLİKLERİNİN KFG YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRLMESİ VE İYİLEŞTİRLMESİ: NEVŞEHİR ÖRNEĞİ
KARAKUŞ Y., ÇAMLICA K., YÖNET EREN F., ONAT G.
I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 19 - 20 October 2017, pp.662-663, (Summary Text)
Books
2024
20241. ALTERNATİF TURİZM TÜRÜ OLARAK ÇAY TURİZMİ: RİZE DESTİNASYONU POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ
KARAKUŞ Y., ONAT G.
in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editor, Çizgi Kitapevi, Konya, pp.134-142, 2024
2024
20242. Destinasyon İmajı ve Gastronomi
ONAT G., BOYACI D.
in: Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış, GÜNEREN EBRU, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.155-172, 2024
2023
20233. Öğütülmüş Taneli Baharat
Oğan Y., Onat G.
in: Baharat Otlar ve Soslar, Alper KURNAZ,Serkan ŞENGÜL, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.130-152, 2023
2023
20234. TURİZM PAZARLAMASINDA YEŞİL RESTORAN UYGULAMALARININ ÖNEMİ
Onat G., Karakuş Y.
in: YEŞİL İŞLETMECİLİK, Ersoy,Mehmet; Berberoğlu,Murat, Editor, Gazi Kitabevi, Ankara, pp.149-170, 2023
2023
20235. DIGITAL GASTRONOMY
Onat G., Karakuş Y.
in: GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İbrahim ÇEKİÇ,Yener OĞAN, Editor, Eğitim Yayınevi, İstanbul, pp.227-246, 2023
2022
20226. Gastronomideki Yenilikler ve Gelişmeler
ONAT G., KARAKUŞ Y.
in: Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, Karaçar, Ercan; Örgün, Emrah; Kargiglioğlu, Şaban, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.1-12, 2022
2022
20227. COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ: RİZE ÖRNEĞİ
Onat G.
in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar I, Oğan,Yener, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.64-79, 2022
2022
20228. Yiyecek İçecek İşletmelerinde İçsel Pazarlama Uygulamalarının Değerlendirilmesi
Yılmaz C., Onat G.
in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, OĞAN,Yener, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.28-45, 2022
2021
20219. İŞGÖREN YETKİNLİĞİNİN GASTRONOMİDEKİ YERİ ve ÖNEMİ
Onat G., Karakuş Y.
in: Gastronomi Araştırmaları, Yener OĞAN, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.22-34, 2021
2021
202110. Rekreasyon Faaliyetleri Bağlamında Gastronomik Etkinliklerin Değerlendirilmesi
Onat G.
in: REKREASYON VE TURİZM ARAŞTIRMALARI, Muhammet Cenk BİRİNCİ,Özgür Yayla, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.281-299, 2021
2021
202111. Using Digital Technologies in Destination Management
Onat G., Karakuş Y.
in: TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES, Vilian KRYSTEV,Sabriye ÇELIK UĞUZ,Recep EFE,Erol KAPLUHAN, Editor, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, pp.119-133, 2021
Episodes in the Encyclopedia
Funded Projects
2024 - 2025
2024 - 2025
Preparation of the Management Plan of Ayder Plateau Natural Protected Area
Project Supported by Other Official Institutions
Karakuş Y., Erkılıç E., Güney İ., Onat G.
2023 - 2024
2023 - 2024Kozaklı Termal Turizminin Mevcut Durumu ve Sorunlarına İlişkin Çözüm Önerileri
Project Supported by Higher Education Institutions , BAP Research Project
Onat G., Samur A. N., Çoban Ö., Balıkçıoğlu Dedeoğlu S., Dedeoğlu B. B.(Executive)
Activities in Scientific Journals
2020 - 2023
2020 - 2023JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
Technical Redactor
Roles in Event Organizations
May 2025
May 2025Research Innovations in Sustainable Marketing RISM2025
Scientific Congress
Onat G.
Madrid, Spain
Awards
Citations
Total Citations (WOS): 13
h-index (WOS): 2
Jury Memberships
October-2025
October 2025Doctorate
Dorukan BOYACI, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
October-2025
October 2025Doctorate
Kader PARLAK, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
August-2025
August 2025Doctorate
Sevde Burcu ŞİŞLİ, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
March-2025
March 2025Post Graduate
Fatma BEŞALTI EDE, Yüksek Lisans Savunması - Mardin Artuklu Üniversitesi
January-2025
January 2025Doctorate
Seda OYAN, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
September-2024
September 2024Doctorate
Ecem TEZGEL ÇOBAN, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
September-2024
September 2024