Assoc. Prof. GÖKHAN ONAT


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Research Areas: Social Sciences (Soc), Social Sciences General


Avesis Research Areas: Social Sciences and Humanities

Email: gokhan.onat@erdogan.edu.tr
Office Phone: +90 464 715 1617 Extension: 2532
Web: https://avesis.erdogan.edu.tr/gokhan.onat
Address: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi ARDEŞEN/RİZE

Metrics

Publication

55

Publication (WoS)

4

Publication (Scopus)

3

Citation (WoS)

20

H-Index (WoS)

2

Citation (Scopus)

9

H-Index (Scopus)

1

Citation (Scholar)

213

H-Index (Scholar)

9

Citation (TrDizin)

29

H-Index (TrDizin)

3

Citation (Sobiad)

161

H-Index (Sobiad)

8

Citation (Sum Other)

107

Project

2

Open Access

14
UN Sustainable Development Goals

Education

2018 - 2022

2018 - 2022

Doctorate

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Instıtute Of Socıal Scıences, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey

2015 - 2017

2015 - 2017

Postgraduate

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turizm İşletmeciliği, Turkey

2011 - 2015

2011 - 2015

Undergraduate

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Faculty Of Tourısm, Department Of Tourısm, Turkey

Dissertations

2022

2022

Doctorate

Gastronomi İmajının Davranışsal Niyete Etkisinde Müşteri Memnuniyetinin Aracılık Rolü Creative Commons License Sustainable Development

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017

2017

Postgraduate

İçsel pazarlama uygulamalarının iş gören yetkinliği üzerine etkisi: Nevşehir'deki otel işletmelerinde bir uygulama Creative Commons License Sustainable Development

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Academic Positions

2023 - Present

2023 - Present

Assistant Professor

Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2023

2019 - 2023

Research Assistant

Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Managerial Experience

2025 - Present

2025 - Present

Vice Dean

Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi

2023 - Present

2023 - Present

Deputy Head of Department

Recep Tayyip Erdogan University, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Courses

Postgraduate

Postgraduate

Uluslararası Mutfak Kültürü Sustainable Development

Seminer

Uzmanlık Alan Dersi

Undergraduate

Undergraduate

Bitirme Projesi

İşbaşı Eğitimi

Dünya Mutfağı-I

Öğretmenlik Uygulaması

Dünya Mutfağı-II

Mutfak Trendlerinde Güncel Gelişmeler

Türk Mutfağı-I

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Analizi

Yiyecek-İçecek Servisi

Pişirme Teknikleri

Pişirme Teknikleri-I

Articles

All (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
ESCI (5)
Scopus (3)
TRDizin (13)
Other Publications (6)

Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

2024

2024

1. Akıllı Turizm: Dijital Teknolojilerin Sürdürülebilir Turizm Gelişimindeki Rolü

Onat G., Karakuş Y.

EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ACTIVITY IN A NEW TIME: REALITIES AND CHALLENGES Proceedings of The 2nd International Scientific Conference, Mingachevir, Azerbaijan, 13 - 14 December 2024, vol.3, pp.100-107, (Full Text) Creative Commons License

2024

2024

2. Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Saklı B. A., Onat G.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 17 - 20 October 2024, (Full Text) Sustainable Development

2024

2024

3. YEREL GIDA TÜKETİM DEĞERİNDE DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERİN ROLÜ

ONAT G.

6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Turkey, 23 - 25 August 2024, pp.903-913, (Full Text)

2024

2024

4. YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE MUTFAKTA KULLANIMI

ONAT G.

KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Turkey, 16 - 18 August 2024, pp.63, (Summary Text)

2023

2023

6. ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDA ORGANİK GIDA TÜKETİMİNİN ROLÜ

Onat G.

Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaijan, 8 - 09 December 2023, vol.2, pp.393-399, (Full Text)

2023

2023

7. Azerbaycan ve Türkiye`Nin Turizm Bağları: Zengezur Koridoru`Nun Rolü

Kaya E., Karakuş Y., Onat G.

Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaijan, 8 - 09 December 2023, vol.3, pp.171-179, (Full Text) Sustainable Development

2021

2021

8. Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students

ONAT G., KARAKUŞ Y., MOHANTY P. P.

I. INTERNATIONAL MESOPOTAMIA TOURISM CONGRESS “Cultural and Religious Tourism”, Ankara, Turkey, 27 November 2021, pp.47-51, (Summary Text)

2021

2021

9. DIŞARIDA YEMEK YEME DAVRANIŞI VE AŞIYA GÜVEN ARASINDAKI İLİŞKİ: RİZE’DEKİ YEREL HALK ÜZERİNE BİR UYGULAMA

Onat G., Karakuş Y.

5 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Turkey, 24 - 26 September 2021, pp.92-106, (Full Text) Creative Commons License Sustainable Development

2019

2019

10. YEREL HALKIN GASTRONOMİ TURİZMİ KAVRAMINA BAKIŞ AÇILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Karakuş Y., Onat G., Güneren E.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.650-657, (Full Text)

2019

2019

11. RUS MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ

AYDIN Ş., BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., ONAT G.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.658-664, (Full Text)

2019

2019

12. UZAKDOĞU MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ: TAYLAND, KORE VE ÇİN MUTFAKLARI

BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., AYDIN Ş., ONAT G.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.827-840, (Full Text)

2019

2019

13. SEYAHAT SÜRESİNCE GERÇEKLEŞEN YEMEK TÜKETİM DAVRANIŞINDADEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİN ROLÜ

Çalışkan C., Sabbağ Ç., Dedeoğlu B. B., Onat G.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.665-670, (Full Text)

2017

2017

14. TURİZMDE ÇALIŞAN YETKİNLİKLERİNİN KFG YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRLMESİ VE İYİLEŞTİRLMESİ: NEVŞEHİR ÖRNEĞİ

KARAKUŞ Y., ÇAMLICA K., YÖNET EREN F., ONAT G.

I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 19 - 20 October 2017, pp.662-663, (Summary Text)

Books

2024

2024

1. ALTERNATİF TURİZM TÜRÜ OLARAK ÇAY TURİZMİ: RİZE DESTİNASYONU POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ

KARAKUŞ Y., ONAT G.

in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editor, Çizgi Kitapevi, Konya, pp.134-142, 2024

2024

2024

2. Destinasyon İmajı ve Gastronomi

ONAT G., BOYACI D.

in: Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış, GÜNEREN EBRU, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.155-172, 2024

2023

2023

3. Öğütülmüş Taneli Baharat

Oğan Y., Onat G.

in: Baharat Otlar ve Soslar, Alper KURNAZ,Serkan ŞENGÜL, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.130-152, 2023

2023

2023

4. TURİZM PAZARLAMASINDA YEŞİL RESTORAN UYGULAMALARININ ÖNEMİ

Onat G., Karakuş Y.

in: YEŞİL İŞLETMECİLİK, Ersoy,Mehmet; Berberoğlu,Murat, Editor, Gazi Kitabevi, Ankara, pp.149-170, 2023

2023

2023

5. DIGITAL GASTRONOMY

Onat G., Karakuş Y.

in: GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İbrahim ÇEKİÇ,Yener OĞAN, Editor, Eğitim Yayınevi, İstanbul, pp.227-246, 2023 Creative Commons License

2022

2022

6. Gastronomideki Yenilikler ve Gelişmeler

ONAT G., KARAKUŞ Y.

in: Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, Karaçar, Ercan; Örgün, Emrah; Kargiglioğlu, Şaban, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.1-12, 2022

2022

2022

7. COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ: RİZE ÖRNEĞİ

Onat G.

in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar I, Oğan,Yener, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.64-79, 2022

2022

2022

8. Yiyecek İçecek İşletmelerinde İçsel Pazarlama Uygulamalarının Değerlendirilmesi

Yılmaz C., Onat G.

in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, OĞAN,Yener, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.28-45, 2022

2021

2021

9. İŞGÖREN YETKİNLİĞİNİN GASTRONOMİDEKİ YERİ ve ÖNEMİ

Onat G., Karakuş Y.

in: Gastronomi Araştırmaları, Yener OĞAN, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.22-34, 2021 Creative Commons License Sustainable Development

2021

2021

10. Rekreasyon Faaliyetleri Bağlamında Gastronomik Etkinliklerin Değerlendirilmesi

Onat G.

in: REKREASYON VE TURİZM ARAŞTIRMALARI, Muhammet Cenk BİRİNCİ,Özgür Yayla, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.281-299, 2021

2021

2021

11. Using Digital Technologies in Destination Management

Onat G., Karakuş Y.

in: TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES, Vilian KRYSTEV,Sabriye ÇELIK UĞUZ,Recep EFE,Erol KAPLUHAN, Editor, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, pp.119-133, 2021

Episodes in the Encyclopedia

2022

2022

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, pp.1-1, 2022

2022

2022

2. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, pp.1-1, 2022

2022

2022

3. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, pp.1-1, 2022

2022

2022

4. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, pp.1-1, 2022

Activities in Scientific Journals

2020 - 2023

2020 - 2023

JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM

Technical Redactor

Roles in Event Organizations

May 2025

May 2025

Research Innovations in Sustainable Marketing RISM2025

Scientific Congress

Onat G.
Madrid, Spain

Awards

May 2014

May 2014

Satranç Turnuvası

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ



Citations

Total Citations (WOS): 13

h-index (WOS): 2

Jury Memberships

October-2025

October 2025

Doctorate

Dorukan BOYACI, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

October-2025

October 2025

Doctorate

Kader PARLAK, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

August-2025

August 2025

Doctorate

Sevde Burcu ŞİŞLİ, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

March-2025

March 2025

Post Graduate

Fatma BEŞALTI EDE, Yüksek Lisans Savunması - Mardin Artuklu Üniversitesi

January-2025

January 2025

Doctorate

Seda OYAN, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

September-2024

September 2024

Doctorate

Ecem TEZGEL ÇOBAN, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

September-2024

September 2024

Doctorate

Sevgi BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU, Doktora Tez Savunması - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi