Duyurular & Dokümanlar
Eğitim Bilgileri
2018 - 2022
2018 - 2022Doktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Gastronomi İmajının Davranışsal Niyete Etkisinde Müşteri Memnuniyetinin Aracılık Rolü
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017
2017Yüksek Lisans
İçsel pazarlama uygulamalarının iş gören yetkinliği üzerine etkisi: Nevşehir'deki otel işletmelerinde bir uygulama
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Yerel Halkın Bakış Açısıyla Coğrafi İşaretli Ürünlerin Değerlendirilmesi: Rize Örneği
Onat G.
Electronic Journal of Social Sciences , cilt.23, sa.92, ss.1416-1429, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Konaklama İşletmelerinde Uygulanan Her Şey Dâhil Sistemine Yönelik Bilişsel Algıların Kelime İlişkilendirme Testi ile Analizi
Doğan Y., Onat G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.12, sa.3, ss.1927-1946, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024İklim değişikliği risk algısının yerel gıda tüketimi değerine etkisi: Türkiye örneği
Aslan Z., Karakuş Y., Onat G.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.7, sa.3, ss.737-753, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Azerbaijan and Türkiye's Tourism Ties: The Role of Zangezur Corridor
Kaya E., Karakuş Y., Onat G.
Journal of Hospitality and Tourism Issues , cilt.6, sa.1, ss.16-27, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024The mediator role of customer satisfaction in the effect of gastronomicimage on behavioral intention
Onat G., Güneren E.
TOURISM & MANAGEMENT STUDIES , cilt.20, sa.2, ss.39-54, 2024 (ESCI)
2023
2023Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students
Onat G., Karakuş Y.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.11, sa.4, ss.3128-3148, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Motivated tourists: Gastronomy image and its implications for destination managers
Onat G.
Tourist Destination , cilt.1, sa.1, ss.33-39, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Does trust in vaccination affect eating out behavior?: An application on local people
Onat G.
ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS , cilt.13, sa.1, ss.1-11, 2023 (ESCI)
2021
2021ANTECEDENTS OF THE CONCEPT OF TRAVEL INTENTION DURING THE PANDEMIC: A CASE STUDY FROM TURKEY
Onat G., Karakuş Y., Pimentel T. D., Dogan Y.
ROSA DOS VENTOS-TURISMO E HOSPITALIDADE , cilt.13, sa.4, 2021 (ESCI)
2021
2021EVALUATION OF EMPLOYEE COMPETENCE BY QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT METHOD: THE CASE OF HOTELS IN CAPPADOCIA
Onat G., Sarıgül Yılmaz D., Karakuş Y.
REVISTA TURISMO: ESTUDOS E PRÁTICAS , cilt.10, sa.2, ss.1-19, 2021 (ESCI)
2020
2020Algılanan Aşırı Nitelikliliğin İş gören Performansı Üzerine Etkisi: Şefler Üzerine Bir Uygulama
Onat G., Eren D.
TOURISM & MANAGEMENT STUDIES , cilt.16, sa.4, ss.35-44, 2020 (ESCI)
2020
2020Yerel Halkın Gastronomi Turizmi Çağrışımları ve Beklentileri: Göreme Kasabası Örneği
Karakuş Y., Onat G., Güneren Özdemir E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.3, ss.2179-2201, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi (Analysis of Organic Food Concept Throught the Word Association Test)
Onat G., Keskin E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.4, ss.3275-3289, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019A General Overview on the Far East Cuisine: Cuisines of Thailand,Korea and China
Balıkçıoğlu Dedeoğlu S., Aydın Ş., Onat G.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM , cilt.4, sa.2, ss.109-121, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Yöneticilerin, Aşçıların Yetkinliklerine Yönelik Beklentilerinin Değerlendirilmesi: Nevşehir Konaklama İşletmeleri Örneği (Evaluation of the Expectations of Executives for the Competencies of the Cooks: The Case of Nevşehir Accommodation Enterprises)
Karakuş Y., Onat G., Ardıç Yetiş Ş.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.4, ss.299-321, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018İÇSEL PAZARLAMA FAALİYETLERİNİN İŞGÖREN YETKİNLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ: NEVŞEHİR’DEKİ OTEL İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA
Eren D., Onat G.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi , cilt.8, sa.1, ss.58-76, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2024
2024Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Saklı B. A., Onat G.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024
2024
2024YEREL GIDA TÜKETİM DEĞERİNDE DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERİN ROLÜ
ONAT G.
6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2024, ss.903-913
2024
2024YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE MUTFAKTA KULLANIMI
ONAT G.
KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, ss.63
2024
2024Çayın Gastronomideki Yenilikçi Yolculuğu: Yiyecek ve İçecek Ürünlerinde Çayın Kullanımı
ONAT G., TOKER Y. S., TERCÜMAN H.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 19 Ağustos 2024
2023
2023ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDA ORGANİK GIDA TÜKETİMİNİN ROLÜ
Onat G.
Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaycan, 8 - 09 Aralık 2023, cilt.2, ss.393-399
2023
2023Azerbaycan ve Türkiye`Nin Turizm Bağları: Zengezur Koridoru`Nun Rolü
Kaya E., Karakuş Y., Onat G.
Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaycan, 8 - 09 Aralık 2023, cilt.3, ss.171-179
2021
2021Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students
ONAT G., KARAKUŞ Y., MOHANTY P. P.
I. INTERNATIONAL MESOPOTAMIA TOURISM CONGRESS “Cultural and Religious Tourism”, Ankara, Türkiye, 27 Kasım 2021, ss.47-51
2021
2021DIŞARIDA YEMEK YEME DAVRANIŞI VE AŞIYA GÜVEN ARASINDAKI İLİŞKİ: RİZE’DEKİ YEREL HALK ÜZERİNE BİR UYGULAMA
Onat G., Karakuş Y.
5 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2021, ss.92-106
2019
2019YEREL HALKIN GASTRONOMİ TURİZMİ KAVRAMINA BAKIŞ AÇILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Karakuş Y., Onat G., Güneren E.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.650-657
2019
2019RUS MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ
AYDIN Ş., BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., ONAT G.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.658-664
2019
2019UZAKDOĞU MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ: TAYLAND, KORE VE ÇİN MUTFAKLARI
BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., AYDIN Ş., ONAT G.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.827-840
2019
2019SEYAHAT SÜRESİNCE GERÇEKLEŞEN YEMEK TÜKETİM DAVRANIŞINDADEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİN ROLÜ
Çalışkan C., Sabbağ Ç., Dedeoğlu B. B., Onat G.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.665-670
2017
2017TURİZMDE ÇALIŞAN YETKİNLİKLERİNİN KFG YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRLMESİ VE İYİLEŞTİRLMESİ: NEVŞEHİR ÖRNEĞİ
KARAKUŞ Y., ÇAMLICA K., YÖNET EREN F., ONAT G.
I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 19 - 20 Ekim 2017, ss.662-663
Kitap & Kitap Bölümleri
2024
2024ALTERNATİF TURİZM TÜRÜ OLARAK ÇAY TURİZMİ: RİZE DESTİNASYONU POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ
KARAKUŞ Y., ONAT G.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitapevi, Konya, ss.134-142, 2024
2023
2023Öğütülmüş Taneli Baharat
Oğan Y., Onat G.
Baharat Otlar ve Soslar, Alper KURNAZ,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.130-152, 2023
2023
2023TURİZM PAZARLAMASINDA YEŞİL RESTORAN UYGULAMALARININ ÖNEMİ
Onat G., Karakuş Y.
YEŞİL İŞLETMECİLİK, Ersoy,Mehmet; Berberoğlu,Murat, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.149-170, 2023
2023
2023DIGITAL GASTRONOMY
Onat G., Karakuş Y.
GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İbrahim ÇEKİÇ,Yener OĞAN, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.227-246, 2023
2022
2022Gastronomideki Yenilikler ve Gelişmeler
ONAT G., KARAKUŞ Y.
Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, Karaçar, Ercan; Örgün, Emrah; Kargiglioğlu, Şaban, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.1-12, 2022
2022
2022COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ: RİZE ÖRNEĞİ
Onat G.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar I, Oğan,Yener, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.64-79, 2022
2022
2022Yiyecek İçecek İşletmelerinde İçsel Pazarlama Uygulamalarının Değerlendirilmesi
Yılmaz C., Onat G.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, OĞAN,Yener, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.28-45, 2022
2021
2021İŞGÖREN YETKİNLİĞİNİN GASTRONOMİDEKİ YERİ ve ÖNEMİ
Onat G., Karakuş Y.
Gastronomi Araştırmaları, Yener OĞAN, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.22-34, 2021
2021
2021Rekreasyon Faaliyetleri Bağlamında Gastronomik Etkinliklerin Değerlendirilmesi
Onat G.
REKREASYON VE TURİZM ARAŞTIRMALARI, Muhammet Cenk BİRİNCİ,Özgür Yayla, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.281-299, 2021
2021
2021Using Digital Technologies in Destination Management
Onat G., Karakuş Y.
TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES, Vilian KRYSTEV,Sabriye ÇELIK UĞUZ,Recep EFE,Erol KAPLUHAN, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, ss.119-133, 2021
Ansiklopedide Bölümler
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025Ayder Yaylası Doğal Sit Alanının Yönetim Planının Hazırlanması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Karakuş Y., Erkılıç E., Güney İ., Onat G.
2023 - 2024
2023 - 2024Kozaklı Termal Turizminin Mevcut Durumu ve Sorunlarına İlişkin Çözüm Önerileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Onat G., Samur A. N., Çoban Ö., Balıkçıoğlu Dedeoğlu S., Dedeoğlu B. B.(Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorJOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
Teknik Redaktör
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2025
Mayıs 2025Research Innovations in Sustainable Marketing RISM2025
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Onat G.
Madrid, İspanya
Ödüller
Mayıs 2014
Mayıs 2014