Duyurular & Dokümanlar
Uluslararası Turizm Hareketleri Vize
Ders Notu
31.10.2019
Turizm ve Etik
Ders Notu
31.10.2019
Her bir sayfaya 6 slayt gelecek şekilde ve önlü arkalı çıktı alırsanız cüzi bir miktarda çıktı ücreti ödersiniz. başarılar dilerim.
Davranış Bilimleri 2019 Vize
Ders Notu
28.10.2019
Çıktıları alırken bir sayfaya 6 tane slayt gelecek şekilde ayarlarsanız çok tutmaz gençler. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2013 - 2020
2013 - 2020Doktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Otel İşletmelerinde Liderlik Özellikleri, Örgütsel Ustalık Ve Örgütsel Performans İlişkisi
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
2012
2012Yüksek Lisans
Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri İle Konaklama İşletmeleri Performansı Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi İstanbul İli Örneği
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Yönetim ve Organizasyon
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
20211. Otel İşletmelerinde Liderlik Özellikleri, Örgütsel Ustalık ve Örgütsel Performans İlişkisi
Başkan K., Met Ö.
Turizm ve İşletmecilik Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.42-76, 2021 (Hakemli Dergi)
2017
20172. TURİSTİK DESTİNASYON TERCİHLERİNDE FİLMLERİN VE TV DİZİLERİNİN ETKİSİ: DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ ÖRNEĞİ
TAŞ S., BAŞKAN K., KAMBER TAŞ S. S.
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.10, sa.54, ss.1134-1145, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2017
20171. ORTAK PAZARLAMA STRATEJİSİYLE OLUŞTURULAN YENİ DESTİNASYONLARIN REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI: RİZE VE ARTVİN ÜZERİNE BİR UYGULAMA
Uygun H., Başkan K., Erkılıç E.
DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2017, ss.304-314, (Tam Metin Bildiri)
2016
20162. Turizmin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri ve Rize Örneği
MET Ö., ÖZDEMİR İ. M., BAŞKAN K., MİSİR İ.
II. Rize Sempozyumu Turizm, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.593-607, (Tam Metin Bildiri)
2015
20153. TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN TURİZM SEKTÖRÜ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ VE BEKLENTİLERİ: ÇEŞME TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ
Özkan E., Taş S., BAŞKAN K., Curkan S. C.
16. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 12 Kasım - 15 Aralık 2015, ss.1547-1556, (Tam Metin Bildiri)
2015
20154. Türkiye’de Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitim Potansiyelinin Bölge Konaklama İşletmelerine Göre Değerlendirilmesi
BASKAN K., Taş S., Uygun H.
Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, sa.1, ss.317-330, (Tam Metin Bildiri)
2015
20155. Bir Somut Olmayan Kültürel Miras Değeri Olarak Geleneksel Tören Keşkeği İncelemesi
BAŞKAN K., Avcıkurt C.
Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 17 Mayıs 2015, ss.618-626, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Integration of Technology in Small Tourism Enterprises
Başkan K.
Contemporary Studies and Theories in Tourism, İrfan Yazicioğlu / Özgür Yayla / Alper Işın / Can Aktuna / Eren Yalçın, Editör, Peter Lang Gmbh, Berlin, ss.389-400, 2024
2023
20232. Dünyada ve Türkiye'de İnsan Hakları ve Turizm
Başkan K.
Turizmde İnsan Hakları, Kürşat Başkan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.1-35, 2023
2021
20213. Organizational Ambidexterity in Tourism Industry
Başkan K.
Contemporary Issues in Tourism and hospitality: A Systematic Approach, Nilüfer Vatansever Toylan, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.91-119, 2021
2021
20214. Turizm İşletmelerinde Örtük Liderlik
BAŞKAN K.
Turizm İşletmelerinde Liderlik, Erkılıç Eren, Kaya Fazıl, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.217-227, 2021
2020
20205. Tiyatro Sanatı ve Turizm
Başkan K.
Turizm ve Sanat, Vatan Ahmet, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.293-313, 2020
2020
20206. Yat Turizmi
BAŞKAN K.
Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Turan, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.354-359, 2020
2019
20197. Rize: Muhlama
BAŞKAN K.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Melahat Yıldırım; Çevik, Samet, Editör, Detay Anatolia Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.349-353, 2019
2019
20198. Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
TAŞ S., BAŞKAN K.
Temel Kavramları ve Örneklerle Modern Otel İşletmeciliği, Bozkurt Mesut, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.213-247, 2019
2019
20199. Rize:Muhlama
BAŞKAN K.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Meliha Yıldırım Çevik, Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.349-353, 2019
2018
201810. Alan kılavuzu Adaylarının Mesleğe Yönelik Beklentileri ve Turist Rehberlerine Bakış Açılarının Değerlendirilmesi: Kaçkar Dağları Milli Parkı Örneği
BAŞKAN K., TAŞ S.
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, HACIOĞLU Necdet, AVCIKURT Cevdet, KILIÇ Arzu, ULUSOY YILDIRIM Hasret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.711-724, 2018
2017
201711. GASTRONOMİK DEĞERLER VE DESTİNASYON İLİŞKİSİ ''Çamlıhemşin Vadisinde Yiyecek İçecek İşletmeleri Menülerinde Yöresel Yemeklerin Kullanımı''
TAŞ S., BAŞKAN K.
Gastronomi Üzerine Araştırmalar, BOZOK D., AVCIKURT C., DOĞDUBAY M., SARIOĞLAN M. , GİRGİN, G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.373-384, 2017
2015
201512. Uluslararası Turizm Pazarlaması
Taş S., BAŞKAN K.
Turizm Pazarlaması Temel İlkeler ve Uygulamalar, Bozkurt M., Şahin B., Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.459-485, 2015
Ansiklopedide Bölümler
2020
20201. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)
Başkan K.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.567-567, 2020
2020
20202. Gastronomi Sözlüğü (A dan Z ye)
BAŞKAN K.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.469-469, 2020
2020
20203. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)
BAŞKAN K.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.442-443, 2020
2020
20204. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)
Başkan K.
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.554-554, 2020
2020
2020