Dr. Öğr. Üyesi KÜRŞAT BAŞKAN


Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Otel İşletmeciliği Pr.


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler Genel, Yönetim, Sosyal Bilimler (Soc), Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Ekonomi Ve İş, Operasyon Araştırma Ve Yönetim Bilimi, İşletme


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Yönetim ve Organizasyon, Turizm ve Otel İşletmeciliği

E-posta: kursat.baskan@erdogan.edu.tr
İş Telefonu: +90 464 715 1617 Dahili: 2522
Web: www.kursatbaskan.com
Ofis: Ardeşen Turizm Fakültesi Oda No: 214
Posta Adresi: Ardeşen Turizm Fakültesi Fatih Mah. Atatürk Cad. Ardeşen/ Rize

Metrikler

Yayın

28

Atıf (Scholar)

31

H-İndeks (Scholar)

3

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Uluslararası Turizm Hareketleri Vize
Ders Notu
31.10.2019
Turizm ve Etik
Ders Notu
31.10.2019

Her bir sayfaya 6 slayt gelecek şekilde ve önlü arkalı çıktı alırsanız cüzi bir miktarda çıktı ücreti ödersiniz. başarılar dilerim.


Davranış Bilimleri 2019 Vize
Ders Notu
28.10.2019

Çıktıları alırken bir sayfaya 6 tane slayt gelecek şekilde ayarlarsanız çok tutmaz gençler. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.


Eğitim Bilgileri

2013 - 2020

2013 - 2020

Doktora

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Otel İşletmelerinde Liderlik Özellikleri, Örgütsel Ustalık Ve Örgütsel Performans İlişkisi

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

2012

2012

Yüksek Lisans

Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri İle Konaklama İşletmeleri Performansı Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi İstanbul İli Örneği

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Yönetim ve Organizasyon

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Uluslararası Turizm Hareketleri

Turizm ve Etik

Mesleki Yabancı Dil III

Ön Büro ve Otomasyon Sistemleri

Mesleki Yabancı Dil IV

Davranış Bilimleri

Turizm Sosyolojisi

Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü

Turizm Politika ve Planlaması Sürdürülebilir Kalkınma

Ön Lisans

Ön Lisans

Odalar Bölümü Yönetimi Sürdürülebilir Kalkınma

Otelcilik Otomasyon Sistemleri

Turizm Sosyolojisi Sürdürülebilir Kalkınma

Otelcilik Otomasyon Sistemleri

Girişimcilik ve Kobiler

Turizm ve Çevre

İletişim

Odalar Bölümü Yönetimi

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

1. ORTAK PAZARLAMA STRATEJİSİYLE OLUŞTURULAN YENİ DESTİNASYONLARIN REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI: RİZE VE ARTVİN ÜZERİNE BİR UYGULAMA

Uygun H., Başkan K., Erkılıç E.

DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2017, ss.304-314, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

2. Turizmin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri ve Rize Örneği

MET Ö., ÖZDEMİR İ. M., BAŞKAN K., MİSİR İ.

II. Rize Sempozyumu Turizm, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.593-607, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

4. Türkiye’de Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitim Potansiyelinin Bölge Konaklama İşletmelerine Göre Değerlendirilmesi

BASKAN K., Taş S., Uygun H.

Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, sa.1, ss.317-330, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

5. Bir Somut Olmayan Kültürel Miras Değeri Olarak Geleneksel Tören Keşkeği İncelemesi

BAŞKAN K., Avcıkurt C.

Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 17 Mayıs 2015, ss.618-626, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Integration of Technology in Small Tourism Enterprises

Başkan K.

Contemporary Studies and Theories in Tourism, İrfan Yazicioğlu / Özgür Yayla / Alper Işın / Can Aktuna / Eren Yalçın, Editör, Peter Lang Gmbh, Berlin, ss.389-400, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

2. Dünyada ve Türkiye'de İnsan Hakları ve Turizm

Başkan K.

Turizmde İnsan Hakları, Kürşat Başkan, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.1-35, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

3. Organizational Ambidexterity in Tourism Industry

Başkan K.

Contemporary Issues in Tourism and hospitality: A Systematic Approach, Nilüfer Vatansever Toylan, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.91-119, 2021 Creative Commons License

2021

2021

4. Turizm İşletmelerinde Örtük Liderlik

BAŞKAN K.

Turizm İşletmelerinde Liderlik, Erkılıç Eren, Kaya Fazıl, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.217-227, 2021

2020

2020

5. Tiyatro Sanatı ve Turizm

Başkan K.

Turizm ve Sanat, Vatan Ahmet, Editör, Nobel Akademi, Ankara, ss.293-313, 2020

2020

2020

6. Yat Turizmi

BAŞKAN K.

Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Temizkan Rahman, Cankül Turan, Gökçe Fikret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.354-359, 2020

2019

2019

7. Rize: Muhlama

BAŞKAN K.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Melahat Yıldırım; Çevik, Samet, Editör, Detay Anatolia Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.349-353, 2019

2019

2019

8. Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi

TAŞ S., BAŞKAN K.

Temel Kavramları ve Örneklerle Modern Otel İşletmeciliği, Bozkurt Mesut, Editör, Paradigma Akademi Basın Yayın Dağıtım, Çanakkale, ss.213-247, 2019

2019

2019

9. Rize:Muhlama

BAŞKAN K.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Meliha Yıldırım Çevik, Samet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.349-353, 2019

2018

2018

10. Alan kılavuzu Adaylarının Mesleğe Yönelik Beklentileri ve Turist Rehberlerine Bakış Açılarının Değerlendirilmesi: Kaçkar Dağları Milli Parkı Örneği

BAŞKAN K., TAŞ S.

Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, HACIOĞLU Necdet, AVCIKURT Cevdet, KILIÇ Arzu, ULUSOY YILDIRIM Hasret, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.711-724, 2018

2017

2017

11. GASTRONOMİK DEĞERLER VE DESTİNASYON İLİŞKİSİ ''Çamlıhemşin Vadisinde Yiyecek İçecek İşletmeleri Menülerinde Yöresel Yemeklerin Kullanımı''

TAŞ S., BAŞKAN K.

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, BOZOK D., AVCIKURT C., DOĞDUBAY M., SARIOĞLAN M. , GİRGİN, G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.373-384, 2017

2015

2015

12. Uluslararası Turizm Pazarlaması

Taş S., BAŞKAN K.

Turizm Pazarlaması Temel İlkeler ve Uygulamalar, Bozkurt M., Şahin B., Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.459-485, 2015

Ansiklopedide Bölümler

2020

2020

1. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)

Başkan K.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.567-567, 2020

2020

2020

2. Gastronomi Sözlüğü (A dan Z ye)

BAŞKAN K.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.469-469, 2020

2020

2020

3. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)

BAŞKAN K.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.442-443, 2020

2020

2020

4. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)

Başkan K.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.554-554, 2020

2020

2020

5. Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)

BAŞKAN K.

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, ss.461-462, 2020