- 
                            2024 - Devam Ediyor Çay Bitkisinin Doku Kültürü ile Çoğaltılması ve Kuraklık Stresi Koşullarına Dayanımı  Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi KALKIŞIM Ö. (Yürütücü), AYDIN M. Z., İSLAM A., TURAN BÜYÜKDİNÇ D. 
- 
                            2022 - 2024 RİZEDE YETİŞEN YEREL EĞRİSAP ARMUT Pyrus communis L ÇEŞİDİNİN POMOLOJİK MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE KİMYASAL İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE KLON SELEKSİYONUYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi KALKIŞIM Ö. (Yürütücü), AYDIN M. Z., DURAN C., ÖZDEŞ D. 
- 
                            2020 - 2024 Çayda Hasat ve Hasat Sonrası İşlemlerin Geliştirilmesi ProjesiYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer AKBULUT M. (Yürütücü), ŞENOL N. D., AZMAN S., KALCIOĞLU Z., KARAOĞLU Z., GEZMİŞ S., et al. 
- 
                            2019 - 2024 Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi (TÜBİTAK 1007) (İŞ PAKETİ LİDERİ-ARAŞTIRMACI)  TÜBİTAK Projesi , 1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini D.P. Yazıcı K.(Yürütücü), Akbulut M., Kalkışım Ö., Beriş F. Ş., Dinçer D., Şavşatlı Y., et al. 
- 
                            2020 - 2023 ÇAY YETİŞTİRİCİLİĞİ MEKANİZASYON UYGULAMALARINDA MEVCUT DURUMUN BELİRLENMESİ ve GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMAYükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer AKBULUT M. (Yürütücü), HAZNEDAR A., GEZMİŞ S., KARAOĞLU Z., VAYİÇ F., YAVUZ ABANOZ Y., et al. 
