-
2024 - 2025 Çevre Dostu Yeni Nesil Ultrason Destekli Ekstraksiyon Yöntemi Kullanılarak, Cystoseira Crinita Makroalginden Sodyum Alginat Üretiminin Yanıt Yüzey Metodolojisi Ile Optimizasyonu
-
2022 - 2023 Güneydoğu Karadeniz Bölgesinden Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Mevsimsel Olarak Besinsel Kompozisyonu ve Metal(oid) İçeriğinin Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Türkiye Kıyılarından Toplanan Kırmızı Yosunlardan Agar Üretiminin Çeşitli Kurutma Yöntemleri ile Optimizasyonu ve Kalite Parametrelerinin Araştırılması
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), DELİHASAN SONAY F., ER A., Kobya O., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., et al.
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karslı B., Çağlak E.(Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Delihasan Sonay F., Kobya O., Er A., et al.
-
2020 - 2021 Hurma, Karayemiş ve Likapa (Mavi Yemiş) Bitki Ekstraktları Kullanılarak Hazırlanan Yenilebilir Filmlerle Kaplanmış Bazı Su Ürünlerindeki Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Değişimlerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), KOBYA O., KARA B., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., GÜRDAL A. A.
-
2020 - 2020 Karadeniz'in Türkiye, Gürcistan ve Abhazya Kıyılarından Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Aminoasit, Yağ Asidi, Ağır Metal ve Biyokimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Alabalık Fileto Atıkları Vatoz ve İskorpit Balığından Sucuk Üretimi
-
2018 - 2019 Yöresel Ürünlerin Portakal Mandalina ve Çay Tohumu Antimikrobiyal ve Antioksidan Yönünden İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), ÖĞRETMEN Ö. Y., BALTA F., KARSLI B., ER A., Gürdal A. A., et al.