-
2024 - 2025 Çevre Dostu Yeni Nesil Ultrason Destekli Ekstraksiyon Yöntemi Kullanılarak, Cystoseira Crinita Makroalginden Sodyum Alginat Üretiminin Yanıt Yüzey Metodolojisi Ile Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Çağlak E. (Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Karslı B., Bayraktar Ş.
-
2022 - 2023 Güneydoğu Karadeniz Bölgesinden Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Mevsimsel Olarak Besinsel Kompozisyonu ve Metal(oid) İçeriğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Karslı B. (Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Emanet M.
-
2021 - 2022 Türkiye Kıyılarından Toplanan Kırmızı Yosunlardan Agar Üretiminin Çeşitli Kurutma Yöntemleri ile Optimizasyonu ve Kalite Parametrelerinin Araştırılması
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), DELİHASAN SONAY F., ER A., Kobya O., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., et al.
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Karslı B., Çağlak E.(Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Delihasan Sonay F., Kobya O., Er A., et al.
-
2020 - 2021 Hurma, Karayemiş ve Likapa (Mavi Yemiş) Bitki Ekstraktları Kullanılarak Hazırlanan Yenilebilir Filmlerle Kaplanmış Bazı Su Ürünlerindeki Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Değişimlerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), KOBYA O., KARA B., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., GÜRDAL A. A.
-
2020 - 2020 Karadeniz'in Türkiye, Gürcistan ve Abhazya Kıyılarından Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Aminoasit, Yağ Asidi, Ağır Metal ve Biyokimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Alabalık Fileto Atıkları Vatoz ve İskorpit Balığından Sucuk Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖĞRETMEN Ö. Y. (Yürütücü), KARSLI B., ÇAĞLAK E., KARA B.
-
2018 - 2019 Yöresel Ürünlerin Portakal Mandalina ve Çay Tohumu Antimikrobiyal ve Antioksidan Yönünden İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), ÖĞRETMEN Ö. Y., BALTA F., KARSLI B., ER A., Gürdal A. A., et al.