Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorÖn Lisans
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Pazar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2015 - 2019
2015 - 2019Lisans
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Sürdürülebilir gastronomi kapsamında yeşil yıldızlı otellerin atık gıda uygulamaları; İstanbul örneği
Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Vegan yaşam tarzını benimseyen bireylerin karşılaştığı psikososyal risk faktörleri
SOLMAZ AVCIKURT A., ERTAŞ SABANCI A., ÇOŞAN D., KAYA B.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.27, sa.51, ss.247-267, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Yeşil Yıldızlı Otellerin Atık Gıda Uygulamaları; İstanbul Örneği (Waste Food Practices of Green Star Hotels; Istanbul Example)
Ertaş Sabancı A., Onur N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.1, ss.604-625, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Destinasyon Pazarlamasında Coğrafi İşaretli Ürünler; Gaziantep Örneği
ERTAŞ SABANCI A., GİRGİN G. K.
Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi e-Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.237-264, 2023 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. TÜRKİYE’DEKİ GASTRONOMİ MÜZELERİNİN HATIRLANABİLİR DENEYİM KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
ERTAŞ SABANCI A.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2023
20232. COVID-19 SÜRECİNDE STRATEJİK YÖNETİM VE GASTRONOMİ İLİŞKİSİ
ERTAŞ SABANCI A., DOĞDUBAY M.
21.GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU, Balıkesir, Türkiye, 11 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Gastronomi ve Mitoloji
ÇAVUŞ O., ERTAŞ A.
Uluslararası Halk Gastronomisi Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 28 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2021
20214. An Investigation of Local Cuisine of Silk Road: The Case of Turkic Council Modern Silk Road Joint Tours
Ertaş A., Yıldırım G.
4TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “TOURMAN 2021” “RESTARTING TOURISM, TRAVEL AND HOSPITALITY: THE DAY AFTER”, Thessaloniki, Yunanistan, 21 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. GASTRONOMİ ALANINDAKİ YEMEK ve MUTFAK KÜLTÜRÜ ÇALIŞMALARININ BİBLİYOMETRİK BİR ANALİZİ
ONUR N., ERTAŞ SABANCI A.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar IV, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, Konya, ss.163-178, 2025
2024
20242. Evaluation of Gastronomic Elements of Railway Travel Routes in Turkey
ERTAŞ SABANCI A., AKBULUT E.
Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.381-394, 2024
2024
20243. Türkiye’deki Gastronomi Müzelerinin Hatırlanabilir Deneyim Kapsamında Değerlendirilmesi
ERTAŞ SABANCI A.
Gastronomi Turizmi Araştırmaları 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.616-627, 2024
2024
20244. Türkiye'deki Michelin Yıldızlı Restoranların Değerlendirilmesi
ERTAŞ SABANCI A.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitapevi, ss.155-163, 2024
2024
20245. Gastrotourists’ Approaches towards Destinations
Onur N., Ertaş Sabancı A.
Contemporary Studies andTheories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN,YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,AKTUNA CAN,YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.155-165, 2024
2023
20236. Meyve Aromalı Baharat
ÇAVUŞ O., ERTAŞ SABANCI A.
Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz Alper, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-105, 2023
2022
20227. Sürdürülebilir Gastronomi ve Atık Gıda Uygulamaları
Ertaş Sabancı A., Onur N.
Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Keleş Hüseyin,Tarınç Abdullah,Keleş Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.80-87, 2022
2022
20228. GASTRONOMİ VE MİTOLOJİ
ÇAVUŞ O., ERTAŞ A.
HALK GASTRONOMİSİ, AÇA Mehmet, CEYLAN Ömür, GÜNGÖR Sezen, Editör, Motif Vakfı Yayınları, ss.525-537, 2022
2021
20219. Geleceğin Mutfak Kültürü
Ertaş A., Kırmızıkuşak D.
Geleceğin Restoranları, Gültekin Çalışkan,Doç. Dr. Gülsün Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.14-35, 2021
2021
202110. İNANÇSAL YAPILARIN YEME-İÇME KÜLTÜRÜNÜN OLUŞUMUNDAKİ ROLÜ
YILDIRIM G., ERTAŞ A.
HALKBILIMI BAĞLAMINDA TÜRKIYE’DE YEME- İÇME KÜLTÜRÜ, Kılıç Samet, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.60-87, 2021
2021
2021