Arş. Gör. AYŞEN ERTAŞ SABANCI


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

17

Atıf (Scholar)

6

H-İndeks (Scholar)

2

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doktora

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Ön Lisans

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Pazar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Türkiye

2019 - 2022

2019 - 2022

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2015 - 2019

2015 - 2019

Lisans

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

TÜRKİYE’DEKİ GASTRONOMİ MÜZELERİNİN HATIRLANABİLİR DENEYİM KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

ERTAŞ SABANCI A.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

COVID-19 SÜRECİNDE STRATEJİK YÖNETİM VE GASTRONOMİ İLİŞKİSİ

ERTAŞ SABANCI A., DOĞDUBAY M.

21.GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU, Balıkesir, Türkiye, 11 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2022

2022

Gastronomi ve Mitoloji

ÇAVUŞ O., ERTAŞ A.

Uluslararası Halk Gastronomisi Sempozyumu, Hatay, Türkiye, 28 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

An Investigation of Local Cuisine of Silk Road: The Case of Turkic Council Modern Silk Road Joint Tours

Ertaş A., Yıldırım G.

4TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “TOURMAN 2021” “RESTARTING TOURISM, TRAVEL AND HOSPITALITY: THE DAY AFTER”, Thessaloniki, Yunanistan, 21 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Türkiye'deki Michelin Yıldızlı Restoranların Değerlendirilmesi

ERTAŞ SABANCI A.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitapevi, ss.155-163, 2024

2024

2024

Evaluation of Gastronomic Elements of Railway Travel Routes in Turkey

ERTAŞ SABANCI A., AKBULUT E.

Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.381-394, 2024

2024

2024

Gastrotourists’ Approaches towards Destinations

Onur N., Ertaş Sabancı A.

Contemporary Studies andTheories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN,YAYLA ÖZGÜR,IŞIN ALPER,AKTUNA CAN,YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.155-165, 2024

2024

2024

Türkiye’deki Gastronomi Müzelerinin Hatırlanabilir Deneyim Kapsamında Değerlendirilmesi

ERTAŞ SABANCI A.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.616-627, 2024

2023

2023

Meyve Aromalı Baharat

ÇAVUŞ O., ERTAŞ SABANCI A.

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz Alper, Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-105, 2023

2022

2022

Sürdürülebilir Gastronomi ve Atık Gıda Uygulamaları

Ertaş Sabancı A., Onur N.

Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Keleş Hüseyin,Tarınç Abdullah,Keleş Ali, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.80-87, 2022

2022

2022

GASTRONOMİ VE MİTOLOJİ

ÇAVUŞ O., ERTAŞ A.

HALK GASTRONOMİSİ, AÇA Mehmet, CEYLAN Ömür, GÜNGÖR Sezen, Editör, Motif Vakfı Yayınları, ss.525-537, 2022

2021

2021

Geleceğin Mutfak Kültürü

Ertaş A., Kırmızıkuşak D.

Geleceğin Restoranları, Gültekin Çalışkan,Doç. Dr. Gülsün Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.14-35, 2021

2021

2021

İNANÇSAL YAPILARIN YEME-İÇME KÜLTÜRÜNÜN OLUŞUMUNDAKİ ROLÜ

YILDIRIM G., ERTAŞ A.

HALKBILIMI BAĞLAMINDA TÜRKIYE’DE YEME- İÇME KÜLTÜRÜ, Kılıç Samet, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.60-87, 2021

2021

2021

Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism

Kahraman A. G., Yıldırım G., Ertaş A.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism , Yazıcıoğlu, İrfan; Işın, Alper; Yayla, Özgür, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021