-
2025 - Devam Ediyor Türkiye İç Sularındaki Barbus (Daudin 1805) Türlerinde Mikroplastik Bolluğunun Uzun Dönemli Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAYÇELEBİ E. (Yürütücü), MUTLU T., GEDİK K., KARSLI B.
-
2025 - Devam Ediyor Balık eti bozulmasının nanosensör ile tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİRBAŞ A. (Yürütücü), AKÇAY TEKER Z., KARSLI B., KARA A.
-
2024 - Devam Ediyor Balık atıklarından elde edilen Jelatinden antioksidan etkili "rutin" esaslı gümüş nanoparçacıklar içeren nanofilmlerin geliştirilmesi, karakterizasyonu, etkinliğinin incelenmesi ve model olarak balık etinde uygulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DEMİRBAŞ A. (Yürütücü), KARSLI B., ÖRÜK Ö., AKÇAY TEKER Z., MAALEJ H., MAALEJ A.
-
2024 - 2027 Mikroplastik Ve Nanoplastiklerin Azaltılmasında Sıfır Atık Ve Sürdürülebilir Tasarım İlkelerinin Birleştirilmesi: Kitosan Geri Dönüşüm Uygulaması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Onay H. (Yürütücü), Karslı B., Velioğlu S., Baysal T.
-
2024 - 2026 Blue Gates - Empowering Blue and Smart Transformation of the Blacksea Basin
-
2024 - 2025 Çevre Dostu Yeni Nesil Ultrason Destekli Ekstraksiyon Yöntemi Kullanılarak, Cystoseira Crinita Makroalginden Sodyum Alginat Üretiminin Yanıt Yüzey Metodolojisi Ile Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Çağlak E. (Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Karslı B., Bayraktar Ş.
-
2024 - 2025 Sıfır Atık Kapsamında Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Demirbaş A. (Yürütücü), Akçay Teker Z., Karslı B.
-
2023 - 2024 Bitkisel Katkı Maddeleri İle Zenginleştirilmiş Nanoemülsiyon Kaplamanın Dondurulmuş Alabalık Filetolarında Protein Oksidasyonu Üzerine Etkisinin Multibiyomarkırlarla İzlenmesi
-
2022 - 2023 Liman Yengecinden (Liocarcinus Depurator) Elde Edilen Kitosan ile Antimikrobiyal Nanofilm Sentezlenmesi ve Gıda Üzerinde Migrasyonun Araştırılması
-
2022 - 2023 Güneydoğu Karadeniz Bölgesinden Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Mevsimsel Olarak Besinsel Kompozisyonu ve Metal(oid) İçeriğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Karslı B. (Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Emanet M.
-
2020 - 2023 Liocarcinus depurator kullanılarak metalik nanokompozitlerin sentezlenmesi antimikrobiyal antifungal antioksidant ve katalitik aktivitelerinin incelenmesi
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), DELİHASAN SONAY F., ER A., Kobya O., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., et al.
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Karslı B., Çağlak E.(Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Delihasan Sonay F., Kobya O., Er A., et al.
-
2020 - 2021 Aminoasitlerden (Glisin, Fenilalanin) çiçek şekilli manyetik nanoyapıların sentezlenmesi katalitik aktivitesinin ve endüstriyel boyaların giderilmesi amacı ile kullanılabilirliğinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİRBAŞ A. (Yürütücü), ÖÇSOY İ., KARSLI B.
-
2020 - 2021 Hurma, Karayemiş ve Likapa (Mavi Yemiş) Bitki Ekstraktları Kullanılarak Hazırlanan Yenilebilir Filmlerle Kaplanmış Bazı Su Ürünlerindeki Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Değişimlerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), KOBYA O., KARA B., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., GÜRDAL A. A.
-
2020 - 2020 Karadeniz'in Türkiye, Gürcistan ve Abhazya Kıyılarından Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Aminoasit, Yağ Asidi, Ağır Metal ve Biyokimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Alabalık Fileto Atıkları Vatoz ve İskorpit Balığından Sucuk Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖĞRETMEN Ö. Y. (Yürütücü), KARSLI B., ÇAĞLAK E., KARA B.
-
2018 - 2019 Rize Bitlis Bilim Köprüsü
-
2018 - 2019 Yöresel Ürünlerin Portakal Mandalina ve Çay Tohumu Antimikrobiyal ve Antioksidan Yönünden İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), ÖĞRETMEN Ö. Y., BALTA F., KARSLI B., ER A., Gürdal A. A., et al.
-
2018 - 2019 Denizde Bilim Karadeniz'ide Bilin
TÜBİTAK Projesi , 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları
Bayçelebi E., Kaya C., Onay H. (Yürütücü), Karslı B., Aytar A.
-
2018 - 2019 Arkadaşım Balık
TÜBİTAK Projesi , 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları
Bayçelebi E., Kaya C., Ak K. (Yürütücü), Onay H., Karslı B., Baytaşoğlu H.
-
2015 - 2017 Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki İzmarit Balığının (Spicara smaris Linnaeus, 1758) Mevsimsel Olarak Biyokimyasal Kompozisyonu ve Et Kalitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KORAL S. (Yürütücü), KARSLI B., KOBYA O., ERGÜN İ. O.
-
2014 - 2016 Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Kara Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck 1819) ve Deniz Salyangozunun (Rapana venosa) Mevsimsel Olarak Biyokimyasal Kompozisyonu ve Et Kalitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KORAL S. (Yürütücü), KARSLI B., Süleyman B., KIRAN A.
-
2011 - 2014 Ülkemizde Ekonomik Değeri Olan Çift Kabuklu Yumuşakçalardan Akivades (Tapes decussatus) ve Kidonya (Venus verrucosa) Türlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal İçeriğine Arıtım Süresinin Etkisi
-
2012 - 2013 Akivades (Ruditapes Decussatus, Linnaesus, 1758)'te Farklı İşleme Tekniklerinin Kalite Kriterlerine Etkisinin Araştırılması