Desteklenen Projeler
-
2024 - 2027 Mikroplastik Ve Nanoplastiklerin Azaltılmasında Sıfır Atık Ve Sürdürülebilir Tasarım İlkelerinin Birleştirilmesi: Kitosan Geri Dönüşüm Uygulaması
-
2024 - 2026 Blue Gates - Empowering Blue and Smart Transformation of the Blacksea Basin
-
2024 - 2025 Balık atıklarından elde edilen Jelatinden antioksidan etkili "rutin" esaslı gümüş nanoparçacıklar içeren nanofilmlerin geliştirilmesi, karakterizasyonu, etkinliğinin incelenmesi ve model olarak balık etinde uygulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demirbaş A. (Yürütücü), Karslı B., Akçay Teker Z., Örük Ö., Maalej A., Maleej H.
-
2024 - 2025 Çevre Dostu Yeni Nesil Ultrason Destekli Ekstraksiyon Yöntemi Kullanılarak, Cystoseira Crinita Makroalginden Sodyum Alginat Üretiminin Yanıt Yüzey Metodolojisi Ile Optimizasyonu
-
2024 - 2025 Sıfır Atık Kapsamında Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilmesi
-
2023 - 2024 Bitkisel Katkı Maddeleri İle Zenginleştirilmiş Nanoemülsiyon Kaplamanın Dondurulmuş Alabalık Filetolarında Protein Oksidasyonu Üzerine Etkisinin Multibiyomarkırlarla İzlenmesi
-
2022 - 2023 Liman Yengecinden (Liocarcinus Depurator) Elde Edilen Kitosan ile Antimikrobiyal Nanofilm Sentezlenmesi ve Gıda Üzerinde Migrasyonun Araştırılması
-
2022 - 2023 Güneydoğu Karadeniz Bölgesinden Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Mevsimsel Olarak Besinsel Kompozisyonu ve Metal(oid) İçeriğinin Belirlenmesi
-
2020 - 2023 Liocarcinus depurator kullanılarak metalik nanokompozitlerin sentezlenmesi antimikrobiyal antifungal antioksidant ve katalitik aktivitelerinin incelenmesi
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), DELİHASAN SONAY F., ER A., Kobya O., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., et al.
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karslı B., Çağlak E.(Yürütücü), Öğretmen Ö. Y., Delihasan Sonay F., Kobya O., Er A., et al.
-
2020 - 2021 Aminoasitlerden (Glisin, Fenilalanin) çiçek şekilli manyetik nanoyapıların sentezlenmesi katalitik aktivitesinin ve endüstriyel boyaların giderilmesi amacı ile kullanılabilirliğinin araştırılması
-
2020 - 2021 Hurma, Karayemiş ve Likapa (Mavi Yemiş) Bitki Ekstraktları Kullanılarak Hazırlanan Yenilebilir Filmlerle Kaplanmış Bazı Su Ürünlerindeki Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Değişimlerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), KOBYA O., KARA B., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., GÜRDAL A. A.
-
2020 - 2020 Karadeniz'in Türkiye, Gürcistan ve Abhazya Kıyılarından Avlanan Hamsi (Engraulis encrasicolus) Balığının Aminoasit, Yağ Asidi, Ağır Metal ve Biyokimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Alabalık Fileto Atıkları Vatoz ve İskorpit Balığından Sucuk Üretimi
-
2018 - 2019 Rize Bitlis Bilim Köprüsü
-
2018 - 2019 Yöresel Ürünlerin Portakal Mandalina ve Çay Tohumu Antimikrobiyal ve Antioksidan Yönünden İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), ÖĞRETMEN Ö. Y., BALTA F., KARSLI B., ER A., Gürdal A. A., et al.
-
2018 - 2019 Denizde Bilim Karadeniz'ide Bilin
-
2018 - 2019 Arkadaşım Balık
-
2015 - 2017 Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki İzmarit Balığının (Spicara smaris Linnaeus, 1758) Mevsimsel Olarak Biyokimyasal Kompozisyonu ve Et Kalitesinin Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Kara Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck 1819) ve Deniz Salyangozunun (Rapana venosa) Mevsimsel Olarak Biyokimyasal Kompozisyonu ve Et Kalitesinin Belirlenmesi
-
2011 - 2014 Ülkemizde Ekonomik Değeri Olan Çift Kabuklu Yumuşakçalardan Akivades (Tapes decussatus) ve Kidonya (Venus verrucosa) Türlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal İçeriğine Arıtım Süresinin Etkisi
-
2012 - 2013 Akivades (Ruditapes Decussatus, Linnaesus, 1758)'te Farklı İşleme Tekniklerinin Kalite Kriterlerine Etkisinin Araştırılması