Öğr. Gör. YASEMİN YAVUZ ABANOZ


Rektorluk,


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Yavuz Yasemin, Abanoz Yasemin Yavuz

Metrikler

Yayın

17

Atıf (WoS)

7

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scholar)

41

H-İndeks (Scholar)

3

Proje

8

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Karayemiş (Prunus laurocerasus L. ) meyvesinin bazı kalite özellikleri üzerine farklı yenilebilir kaplamaların etkisi

Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

Çay Tadımcılığı

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Çay Akademisi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü

2016 - 2019

2016 - 2019

Araştırma Görevlisi

Avrasya Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2016

2016 - 2016

Proje Uzmanı

Şirket, MYD Danışmanlık , Proje Uzmanı, Proje Uzmanı

2013 - 2015

2013 - 2015

Sorumlu Yönetici

Şirket, Akçasaray Et Ürünleri, Sorumlu Yönetici, Sorumlu Yönetici

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Çay Yetiştiriciliği Mekanizasyon Uygulamalarında Mevcut Durumun Belirlenmesi ve Geliştirilmesi

AKBULUT M., YAZICI K., TOPAKCI M., ÇANAKCI M., AVCI M., HEKİMOĞLU A. P., et al.

Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, sa.1, ss.90-91, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

Toprak Mikroorganizmalarının Bitki Gelişimi, Sağlığı ve Verimliliği Üzerindeki Rolü

Alpay Karaoğlu Ş., Bozdeveci A., Suyabatmaz Ş., Yavuz Abanoz Y.

Ulusal Çay Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1-2, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Cactus Pear

OKCU Z., YAVUZ Y.

İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Effect of Nutriton on İnsulin Resistance

OKCU Z., YAVUZ Y.

İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

ÇAYIN ANAVATANI, SİSTEMATİĞİ VE TARİHİ GELİŞİMİ

Saklı A. R., Yavuz Abanoz Y.

A’DAN Z’YE ÇAY, Prof.Dr.Keziban YAZICI, Editör, İksad Yayınevi, Adıyaman, ss.3-76, 2024 Creative Commons License

2024

2024

ÇAYIN ÜRETİM, TÜKETİM VE TİCARETİ

YAVUZ ABANOZ Y., POLAT A.

A'dan Z'ye Çay, YAZICI KEZİBAN, Editör, İksad, ss.77-131, 2024

Desteklenen Projeler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

ÇAYDA MİKROPLASTİKLER VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK DEĞERLENDİRMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

AYTAN Ü. (Yürütücü), BAŞARAN B., ŞENTÜRK Y., PASLI S., YAVUZ ABANOZ Y.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 9

h-indeksi (WOS): 2