Eğitim Bilgileri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoktora
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Lisans
Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Karayemiş (Prunus laurocerasus L. ) meyvesinin bazı kalite özellikleri üzerine farklı yenilebilir kaplamaların etkisi
Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2019
2019Çay Tadımcılığı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Çay Akademisi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
2016 - 2019
2016 - 2019Araştırma Görevlisi
Avrasya Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Akademi Dışı Deneyim
2016 - 2016
2016 - 2016Proje Uzmanı
Şirket, MYD Danışmanlık , Proje Uzmanı, Proje Uzmanı
2013 - 2015
2013 - 2015Sorumlu Yönetici
Şirket, Akçasaray Et Ürünleri, Sorumlu Yönetici, Sorumlu Yönetici
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effects of different brewing conditions on acrylamide levels in Turkish black tea and health risk assessment
Başaran B., Abanoz Y., Boyraz A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.133, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Quality characteristics of functional snack foods prepared from hazelnut shell and teff flour
Konak Ü. İ., Keskin H., Yavuz Abanoz Y., Aslan M., Arslan Tontul S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.2023, sa.2023, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The levels of heavy metal, acrylamide, nitrate, nitrite, N-nitrosamine compounds in brewed black tea and health risk assessment: Türkiye
BAŞARAN B., Abanoz Y. Y., ŞENOL N. D., Oral Z. F. Y., Öztürk K., KABAN G.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.120, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Biochemical content of cherry laurel (Prunus laurocerasus L.) fruits with edible coatings based on caseinat, Semperfresh and lecithin
Abanoz Y., OKCU Z.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.46, sa.6, ss.908-918, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Physical, nutritional, textural and sensory qualities of Turkish noodles produced with siyez wheat (Triticum monococcum), kale (Brassica oleracea var. acephala) and chia seed (Salvia hispanica L.)
Konak Ü. İ., Çakmakçı D., Yavuz Abanoz Y.
Food and Health , cilt.0, sa.0, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Determination of Some Quality Properties of Blueberry Fruit Coated with Edible Coating (Vaccinium Arctostaphylos)
OKCU Z., YAVUZ ABANOZ Y.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.979-992, 2021 (Hakemli Dergi)
2018
2018Edible Film and Coating in Fruits and Vegetables.
OKCU Z., YAVUZ Y., KERSE S.
Alınteri Journal of Agriculture Sciences , cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Edible Film and Coating Applications in Fruits and Vegetables
Okcu Z., Yavuz Y., Kerse S.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (ESCI)
2017
2017Kuşburnu Meyvesinin Değişik Ürünlere İşlenirken Besinsel Kalitesindeki Değişim
Okcu Z., Kerse S., Yavuz Abanoz Y.
Bahçe
, cilt.46, sa.46, ss.89-96, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016ÜZÜMSÜ MEYVELERDE KULLANILAN EN SON AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ
Okcu Z., Kalkışım Ö., Yavuz Abanoz Y.
Bahçe , cilt.45, sa.2, ss.101-110, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Çay Yetiştiriciliği Mekanizasyon Uygulamalarında Mevcut Durumun Belirlenmesi ve Geliştirilmesi
AKBULUT M., YAZICI K., TOPAKCI M., ÇANAKCI M., AVCI M., HEKİMOĞLU A. P., et al.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, sa.1, ss.90-91, (Özet Bildiri)
2024
2024Limon İlavesinin Siyah Çay İnfüzyonunun pH’sı ve Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkisi
Kalcıoğlu Z., Yazıcı K., Yavuz Abanoz Y.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
2024
2024Toprak Mikroorganizmalarının Bitki Gelişimi, Sağlığı ve Verimliliği Üzerindeki Rolü
Alpay Karaoğlu Ş., Bozdeveci A., Suyabatmaz Ş., Yavuz Abanoz Y.
Ulusal Çay Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2017
2017Cactus Pear
OKCU Z., YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
2017
2017The Effect of Nutriton on İnsulin Resistance
OKCU Z., YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024ÇAYIN ANAVATANI, SİSTEMATİĞİ VE TARİHİ GELİŞİMİ
Saklı A. R., Yavuz Abanoz Y.
A’DAN Z’YE ÇAY, Prof.Dr.Keziban YAZICI, Editör, İksad Yayınevi, Adıyaman, ss.3-76, 2024
2024
2024ÇAYIN ÜRETİM, TÜKETİM VE TİCARETİ
YAVUZ ABANOZ Y., POLAT A.
A'dan Z'ye Çay, YAZICI KEZİBAN, Editör, İksad, ss.77-131, 2024
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÇAYDA MİKROPLASTİKLER VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYTAN Ü. (Yürütücü), BAŞARAN B., ŞENTÜRK Y., PASLI S., YAVUZ ABANOZ Y.
2024 - 2026
2024 - 2026
Çay Lifi Atığının Topraksız Tarımda Kullanım Olanaklarının Araştırılması ve Ticarileştirilme Potansiyelinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karagüzel Ü. Ö., Boyacı H. F., Yazıcı K., Avcı M., Ondaral S., Ondaral M., et al.
2023 - 2026
2023 - 2026
Çay Bahçelerinin Yenilenmesinde Kullanılacak Çay Çeşit ve Çeşit Adaylarının Kuraklığa Dayanıklılıklarının Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Yazıcı K. (Yürütücü), Avcı M., Yavuz Abanoz Y., Göksu Karaoğlu B., Karagüzel Ü. Ö., Akbulut M., et al.
2020 - 2024
2020 - 2024Çayda Hasat ve Hasat Sonrası İşlemlerin Geliştirilmesi Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Akbulut M. (Yürütücü), Şenol N. D., Azman S., Kalcıoğlu Z., Karaoğlu Z., Gezmiş S., et al.
2020 - 2023
2020 - 2023ÇAY YETİŞTİRİCİLİĞİ MEKANİZASYON UYGULAMALARINDA MEVCUT DURUMUN BELİRLENMESİ ve GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKBULUT M. (Yürütücü), HAZNEDAR A., GEZMİŞ S., KARAOĞLU Z., VAYİÇ F., YAVUZ ABANOZ Y., et al.
2020 - 2023
2020 - 2023Tüketici Beğenisi ve Sağlığı İçin İdeal Çay Demleme Yönteminin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Başaran B. (Yürütücü), Kaban G., Demir A., Yavuz Abanoz Y.
2017 - 2018
2017 - 2018