-
2025 - 2027 Balık Eti Bozulmasının Nanosensör ile Tespiti
-
2025 - 2026 Fabrication, Optimization, Characterization and Application to Fish Meat as a Food Model of Gelatin (from fish waste) nanofibers encapsulated with Bergamot oil (Citrus bergamia Risso) /Cyclodextrin Inclusion Complexes
-
2024 - 2025 Balık atıklarından elde edilen Jelatinden antioksidan etkili "rutin" esaslı gümüş nanoparçacıklar içeren nanofilmlerin geliştirilmesi, karakterizasyonu, etkinliğinin incelenmesi ve model olarak balık etinde uygulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demirbaş A. (Yürütücü), Karslı B., Akçay Teker Z., Örük Ö., Maalej A., Maleej H.
-
2024 - 2025 Sıfır Atık Kapsamında Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilmesi
-
2023 - 2025 Aronia melonocarpa aracılı metalik nanopartikül biyosentezinin model organizma Galleria mellonella larvalarında in vivo antibakteriyel ilaç etkinliğinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kutrup B., Duman Erbaş E., Çelik Uzuner S., Demirbaş A., Altuntaş H.
-
2023 - 2024 Thermotolerant cyanobacteria: a promising source of bioactive molecules for cosmetic and pharmaceutical applications.
-
2022 - 2023 Liman Yengecinden (Liocarcinus Depurator) Elde Edilen Kitosan ile Antimikrobiyal Nanofilm Sentezlenmesi ve Gıda Üzerinde Migrasyonun Araştırılması
-
2020 - 2023 Liocarcinus depurator kullanılarak metalik nanokompozitlerin sentezlenmesi antimikrobiyal antifungal antioksidant ve katalitik aktivitelerinin incelenmesi
-
2020 - 2021 Aminoasitlerden (Glisin, Fenilalanin) çiçek şekilli manyetik nanoyapıların sentezlenmesi katalitik aktivitesinin ve endüstriyel boyaların giderilmesi amacı ile kullanılabilirliğinin araştırılması
-
2019 - 2020 Temiz Deniz, Temiz Dünya!
-
2018 - 2020 Kolşisin ve hirudin etken maddeleri ile hibrit nanomalzemelerin sentezlenmesi katalitik aktivite ve balık patojenlerine karşı antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demirbaş A., Yılmaz E.(Yürütücü), Satıcıoğlu İ. B., Öçsoy İ., Koca F. D., Çimen B., et al.
-
2018 - 2020 Nanoflower Sentezi ile Enzim Enkapülasyonu ve Performansta Yüksek Bitki Ekstresi Katkılı Granüle Enzim Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demirbaş A., Öçsoy İ.(Yürütücü), Katı A., Taşdemir D., Öçsoy M., Ildız N., et al.
-
2018 - 2020 Kırmızı lahana Brassica oleracea var capitata L ekstraktı kullanılarak metalik çiçek şekilli hibrid nano yapıların sentezlenmesi mikrobiyal katalitik aktivitelerinin incelenmesi ve bu yapıların pH indikatör fonksiyonu yüklenmiş absorban pede uygulanması
-
2019 - 2019 Synthesis of Polydopamine and Some Hybrid Metallic Nanostructures with Antibiotics as Model Drugs and Investigation of Their Antibacterial Properties
-
2018 - 2019 Model Protein Enzim ve Bitki Ekstresi Bileşenlerinden Çiçek Benzeri Şekilli Hibrit Nano Yapıların Sentezlenmesi ve Organik ÇözücülereYü ksek Sıcaklıklara Dayanıklılığının Araştırılması ve An imikrobiyal Antioksidan Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Demirbaş A., Öçsoy İ.(Yürütücü), Ildız N., Ülgen A., Çelik Ç., Taşdemir D., et al.
-
2018 - 2019 TAURİN TEMELLİ ORGANİKİNOGRNAİK HİBRİD NANO YAPILARIN SENTEZLENMESİ VE ANTİOKSİDAN VE ENZİM BENZERİ AKTİVİTELERİNİN İNCELENMESİ
-
2018 - 2018 Çiçek şekilli hibrid nano yapıların standard bitki molekülleri ile sentezlenmesi ve bunların antimikrobiyal, peroksidaz benzeri aktivitelerinin incelenmesi
-
2025 - Devam Ediyor TÜBİTAK-2209-B: Tamanu Yağı-Kitosan Yüklü Nanoemülsiyonun Karakterizasyonunda Nanotaşıyıcı Olarak Farklı (Sığır-Balık) Jelatin Türlerinin Kullanımı
Ar-Ge Projesi , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
-
2023 - 2024 TÜBİTAK 2209-A: Şekerci Boyası (Phytolacca Americana) Bitkisinden Elde Edilen Özüt ile Gümüş Nanoparçacıklar Sentezlenip Morfolojik Yapılarının ve Fotokatalitik Aktivitelerinin İncelenmesi
Ar-Ge Projesi , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
-
2023 - 2024 TÜBİTAK-2209-A: Çay atıkları özütleri kullanılarak sentezlenen gümüş nanoparçacıkların antimikrobiyal etkisinin balık yetiştiriciliği sektöründe rastlanan balık hastalıklarına antibiyotik kullanmadan alternatif bir çözüm sunma üzerine katkı sağlayacağı yönünde çalışmalar yapmaktır.
Ar-Ge Projesi , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye