-
2025 - Devam Ediyor Diyetteki Çay Camellia sinensis Çiçeği Ekstraktının Gökkuşağı Alabalığında Oncorhynchus mykiss Kan Biyokimyası Bağırsak Histolojisi Bağışıklık ve Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ARIMAN KARABULUT H. (Yürütücü), ER A., DELİHASAN SONAY F., TERZİ A., MİNAZ M., KARA A.
-
2025 - Devam Ediyor Balık eti bozulmasının nanosensör ile tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİRBAŞ A. (Yürütücü), AKÇAY TEKER Z., KARSLI B., KARA A.
-
2024 - Devam Ediyor Ağız Mikrobiyotası Ağrı Eşiği ve Enerji Metabolizması Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YEŞİL DUYMUŞ Z. (Yürütücü), NARALAN M. E., KARA A., UZUN YAYLACI E., TUTAR Y., Çelik A. B.
-
2025 - 2027 Rize Kıyılarında Deniz Suyundan İzole Edilen Bakterilerle Düşük Yoğunluklu Polietilenin (LDPE) Biyolojik Bozunumu: Potansiyel Bakterilerin Tanımlanması ve Bozunma Süreçlerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Uzun Yaylacı E. (Yürütücü), Kara A., Çayır M., Tufan B.
-
2025 - 2026 Gıda Güvenliğinde Balık Jelatini Tabanlı Doğal Nanoenkapsülasyon Modellemesi
-
2025 - 2026 Malzeme Türü, Bitki Varlığı ve Bitki Kapalılığı Parametrelerinin Kent Donatılarındaki Mikrobiyolojik Profile Etkisinin Tespit Edilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
-
2025 - 2025 Tamanu Yağı-Kitosan Yüklü Nanoemülsiyonun Karakterizasyonunda Nanotaşıyıcı Olarak Farklı (Sığır-Balık) Jelatin Türlerinin Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2023 - 2024 Kendi Kendini Onaran Beton Uygulamalarında Kullanım Potansiyeli Olan Yerli Üreolitik Bakterilerin Üreaz Aktivitesinin ve Bakteriyel Kalsiyum Karbonat Çökeliminin Ölçülmesi
-
2023 - 2024 Biyobeton Uygulamalarında Kullanılmak Üzere Deniz Suyundan Bakteri İzolasyonu, Tanımlanması ve Aktif İzolatların Beton Üzerindeki Fiziksel Etkilerinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Uzun Yaylacı E. (Yürütücü), Yaylacı M., Çağlak E., Öztürk Ş., Kara A.
-
2023 - 2024 Bitkisel Katkı Maddeleri İle Zenginleştirilmiş Nanoemülsiyon Kaplamanın Dondurulmuş Alabalık Filetolarında Protein Oksidasyonu Üzerine Etkisinin Multibiyomarkırlarla İzlenmesi
-
2020 - 2022 Hamsi Balığı İçin Farklı Gastronomik Tariflerin Hazırlanması ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇAĞLAK E. (Yürütücü), DELİHASAN SONAY F., ER A., Kobya O., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y., et al.