Arş. Gör. Dr. AYŞE KARA
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
8
Microbial Calcite Precipitation by Marine-Derived Rhodococcus Strain RK-15: Characterization and Application in Concrete
Uzun Yaylacı E.
,
Öztürk Ş.
,
Kara A.
,
Yaylacı M.
,
Çağlak E.
GEOMICROBIOLOGY JOURNAL AN INTERNATIONAL JOURNAL OF GEOMICROBIOLOGY AND MICROBIAL BIOGEOCHEMISTRY
, cilt.3, sa.4, ss.105-119, 2025 (SCI-Expanded)
The Effects of Pomegranate Peel Extract (PPE) Added to Ice on the Quality and Shelf Life of Horse Mackerel (Trachurus trachurus) Under Cold Storage Conditions (4±1°C)
Kara A.
,
Çağlak E.
,
Kobya O.
,
Örük Ö.
,
Taşçı H. E.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.25, sa.9, ss.1-12, 2025 (SCI-Expanded)
<i>Stenotrophomonas</i> strain DP30; a marine bacteria capable of precipitating calcium carbonate
UZUN YAYLACI E.
,
KARA A.
,
AKSU İ.
,
YAYLACI M.
GEOMICROBIOLOGY JOURNAL
, cilt.42, sa.3, ss.177-182, 2025 (SCI-Expanded)
A solution for fillet quality: Slaughter age's effect on protein mechanism and oxidation
KARA A.
,
Akkose A.
,
URÇAR GELEN S.
,
Uçar A.
,
Parlak V.
,
Kocaman E.
, et al.
HELIYON
, cilt.10, sa.10, ss.1-29, 2024 (SCI-Expanded)
Optimization and Bioactive Properties of Nanoemulsion Formulated with Hemp (<i>Cannabis sativa</i> L.) Seed Oil and Aloe vera (<i>Barbadensis miller</i> Stockton) Gel
Kara A.
,
Caglak E.
,
Karsli B.
CHEMISTRYSELECT
, cilt.9, sa.17, ss.9-20, 2024 (SCI-Expanded)
Effect of climate change on fillet quality and shelf-life of <i>Oncorhynchus mykiss</i> under controlled conditions
ALAK G.
,
KARA A.
,
AKKÖSE A.
,
URÇAR GELEN S.
,
Tanas Ş. T.
,
UÇAR A.
, et al.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.104, sa.3, ss.1511-1520, 2024 (SCI-Expanded)
Chemical and Biological Activities of <i>Callistemon citrinus</i> and <i>Punica granatum</i>
Esertaş Ü. Z. Ü.
,
Kobya O.
,
Çağlak E.
,
Kara A.
BIOLOGY BULLETIN
, cilt.50, sa.SUPPL 3, ss.338-350, 2023 (SCI-Expanded)
The investigation of bioremediation potential of Bacillus subtilis and B. thuringiensis isolates under controlled conditions in freshwater
Kalayci Kara A.
,
Fakıoğlu Ö.
,
Kotan R.
,
Atamanalp M.
,
Alak G.
ARCHIVES OF MICROBIOLOGY
, cilt.203, sa.5, ss.2075-2085, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
3
Sensory Properties and Proximate Composition of Fish Soup from European Anchovy (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758)
Çağlak E.
,
Karslı B.
,
Delihasan Sonay F.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Kara A.
,
Kobya O.
FOOD BULLETİN
, cilt.2, sa.2, ss.37-43, 2023 (Hakemli Dergi)
Phytochemical Research and Evaluation of Tarragon (Artemisia dracunculus L.) as a Food Additive
Kara A.
,
Çağlak E.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.51-60, 2022 (Hakemli Dergi)
Rize İlinde Yetiştirilen Bazı Yöresel Ürün Atıklarının (Çay Tohumu, Portakal ve Mandalina Kabuğu) Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
Çağlak E.
,
Kara B.
,
Karslı B.
,
Gürdal A. A.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Kara A.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.53, sa.3, ss.166-177, 2022 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
9
Wakame Katkılı Yenilikçi Atıştırmalığın Geliştirilmesi ve Duyusal Analizi
Kara A.
,
Çağlak E.
5th International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2025, Konya, Türkiye, 30 - 31 Mayıs 2025, ss.45-50, (Tam Metin Bildiri)
Tıbbi ve Aromatik Bitki Olarak Tarhun (Artemisia dracunculus L.)’ Bitkisinin Değerlendirilmesi
Kara A.
,
Çağlak E.
3rd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 20 - 23 Temmuz 2022, ss.250, (Özet Bildiri)
İstavritli Kroket Örneğinde Nar Ekstratı İlavesinin Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Sarı E.
,
ÇAĞLAK E.
,
Kobya O.
,
KARA A.
,
KARSLI B.
,
ÖĞRETMEN Ö. Y.
2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 10 - 13 Mart 2022, ss.275, (Özet Bildiri)
Su Ürünleri İşleme Sanayisinde Türk Somonunun (Oncorhynchus mykiss) Değerlendirilmesinde Farklı Uygulamalar
Güneş E.
,
ÇAĞLAK E.
,
KARA A.
,
Kobya O.
,
KARSLI B.
,
ÖĞRETMEN Ö. Y.
2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 10 - 13 Mart 2022, ss.276, (Özet Bildiri)
Bazı Fiziksel Kalite Parametrelerinin Belirlenmesinde Diyetetik Hamsi Örneği
Sarı E.
,
Kobya O.
,
Güneş E.
,
Kara A.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Delihasan Sonay F.
, et al.
21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.2, (Özet Bildiri)
Geleneksel Bir Tarif Olan Hamsikoli ve Bazı Fiziksel Parametrelerin Belirlenmesi
Güneş E.
,
Kara A.
,
Kobya O.
,
Sarı E.
,
Çağlak E.
,
Öğretmen Ö. Y.
, et al.
21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.3, (Özet Bildiri)
Kabuklu Su Ürünleri İşleme Teknolojisindeki Kazanç: Kitin
Kara A.
,
Çağlak E.
21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu , Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.1, (Özet Bildiri)
Determınatıon of Physıcal Qualıty Characterıstıcs of Turkısh Ravıolı Wıth Anchovy
Kobya O.
,
Sarı E.
,
Kara A.
,
Güneş E.
,
Delihasan Sonay F.
,
Karslı B.
, et al.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.76, (Özet Bildiri)
Determination of Quality Parameters of Pastry With Anchovies
Kara A.
,
Güneş E.
,
Sarı E.
,
Kobya O.
,
Karslı B.
,
Çağlak E.
, et al.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, 7 - 08 Eylül 2021, ss.73, (Özet Bildiri)
Kitaplar
4
Denizden Sofraya Hamsi (Geleneksel ve İnovatif 53 Tarif)
Çağlak E.
,
Delihasan Sonay F.
,
Karslı B.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Kara A.
,
Kobya O.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi, Ankara, 2022
Gastronomide Alternatif Gıda Kaynağı Olan Alglere Genel Bir Bakış
Kara A.
,
Karaman E. E.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, Dr. Öğr. Üyesi Yener OĞAN, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ YAYINEVİ, İstanbul, ss.124-135, 2022
An Overview Of The Glucosamine Molecule, A Biopolymer Originated Aquaculture
Kara A.
,
Çağlak E.
New Trends in Technical, Natural Sciences, Engineering and Health Sciences, Qurban QUASIMOV,Mirvari AGAYEVA, Editör, Repro Bir Mat Kağ. Rek. Tas. Tic. Ltd. Şti, İzmir, ss.33-47, 2022
Biyoteknoloji
Kara A.
,
Reisoğlu B.
,
Karaman S.
,
Mısıroğlu K.
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik, İsmail Bezirganoğlu, Editör, Pegem A Yayıncılık, Ankara, ss.9-16, 2017
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
24
Atıf (WoS)
23
H-İndeks (WoS)
2
Atıf (Scopus)
27
H-İndeks (Scopus)
2
Atıf (Scholar)
36
H-İndeks (Scholar)
3
Atıf (Sobiad)
12
H-İndeks (Sobiad)
2
Atıf (Diğer Toplam)
6
Toplam Atıf Sayısı
104
Proje
9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları