Arş. Gör. Dr. AYŞE KARA
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The Effects of Pomegranate Peel Extract (PPE) Added to Ice on the Quality and Shelf Life of Horse Mackerel (Trachurus trachurus) Under Cold Storage Conditions (4±1°C)
Kara A.
,
Çağlak E.
,
Kobya O.
,
Örük Ö.
,
Taşçı H. E.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.25, sa.9, ss.1-12, 2025 (SCI-Expanded)
<i>Stenotrophomonas</i> strain DP30; a marine bacteria capable of precipitating calcium carbonate
UZUN YAYLACI E.
,
KARA A.
,
AKSU İ.
,
YAYLACI M.
GEOMICROBIOLOGY JOURNAL
, cilt.42, sa.3, ss.177-182, 2025 (SCI-Expanded)
A solution for fillet quality: Slaughter age's effect on protein mechanism and oxidation
KARA A.
,
Akkose A.
,
URÇAR GELEN S.
,
Uçar A.
,
Parlak V.
,
Kocaman E.
, et al.
HELIYON
, cilt.10, sa.10, ss.1-29, 2024 (SCI-Expanded)
Optimization and Bioactive Properties of Nanoemulsion Formulated with Hemp (<i>Cannabis sativa</i> L.) Seed Oil and Aloe vera (<i>Barbadensis miller</i> Stockton) Gel
Kara A.
,
Caglak E.
,
Karsli B.
CHEMISTRYSELECT
, cilt.9, sa.17, ss.9-20, 2024 (SCI-Expanded)
Effect of climate change on fillet quality and shelf-life of <i>Oncorhynchus mykiss</i> under controlled conditions
ALAK G.
,
KARA A.
,
AKKÖSE A.
,
URÇAR GELEN S.
,
Tanas Ş. T.
,
UÇAR A.
, et al.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.104, sa.3, ss.1511-1520, 2024 (SCI-Expanded)
Chemical and Biological Activities of <i>Callistemon citrinus</i> and <i>Punica granatum</i>
Esertaş Ü. Z. Ü.
,
Kobya O.
,
Çağlak E.
,
Kara A.
BIOLOGY BULLETIN
, cilt.50, sa.SUPPL 3, ss.338-350, 2023 (SCI-Expanded)
The investigation of bioremediation potential of Bacillus subtilis and B. thuringiensis isolates under controlled conditions in freshwater
Kalayci Kara A.
,
Fakıoğlu Ö.
,
Kotan R.
,
Atamanalp M.
,
Alak G.
ARCHIVES OF MICROBIOLOGY
, cilt.203, sa.5, ss.2075-2085, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Sensory Properties and Proximate Composition of Fish Soup from European Anchovy (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758)
Çağlak E.
,
Karslı B.
,
Delihasan Sonay F.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Kara A.
,
Kobya O.
FOOD BULLETİN
, cilt.2, sa.2, ss.37-43, 2023 (Hakemli Dergi)
Phytochemical Research and Evaluation of Tarragon (Artemisia dracunculus L.) as a Food Additive
Kara A.
,
Çağlak E.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.51-60, 2022 (Hakemli Dergi)
Rize İlinde Yetiştirilen Bazı Yöresel Ürün Atıklarının (Çay Tohumu, Portakal ve Mandalina Kabuğu) Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
Çağlak E.
,
Kara B.
,
Karslı B.
,
Gürdal A. A.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Kara A.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.53, sa.3, ss.166-177, 2022 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Wakame Katkılı Yenilikçi Atıştırmalığın Geliştirilmesi ve Duyusal Analizi
Kara A.
,
Çağlak E.
5th International Conference on Contemporary Academic Research ICCAR 2025, Konya, Türkiye, 30 - 31 Mayıs 2025, ss.45-50, (Tam Metin Bildiri)
Tıbbi ve Aromatik Bitki Olarak Tarhun (Artemisia dracunculus L.)’ Bitkisinin Değerlendirilmesi
Kara A.
,
Çağlak E.
3rd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 20 - 23 Temmuz 2022, ss.250, (Özet Bildiri)
İstavritli Kroket Örneğinde Nar Ekstratı İlavesinin Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Sarı E.
,
ÇAĞLAK E.
,
Kobya O.
,
KARA A.
,
KARSLI B.
,
ÖĞRETMEN Ö. Y.
2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 10 - 13 Mart 2022, ss.275, (Özet Bildiri)
Su Ürünleri İşleme Sanayisinde Türk Somonunun (Oncorhynchus mykiss) Değerlendirilmesinde Farklı Uygulamalar
Güneş E.
,
ÇAĞLAK E.
,
KARA A.
,
Kobya O.
,
KARSLI B.
,
ÖĞRETMEN Ö. Y.
2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 10 - 13 Mart 2022, ss.276, (Özet Bildiri)
Bazı Fiziksel Kalite Parametrelerinin Belirlenmesinde Diyetetik Hamsi Örneği
Sarı E.
,
Kobya O.
,
Güneş E.
,
Kara A.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Delihasan Sonay F.
, et al.
21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.2, (Özet Bildiri)
Geleneksel Bir Tarif Olan Hamsikoli ve Bazı Fiziksel Parametrelerin Belirlenmesi
Güneş E.
,
Kara A.
,
Kobya O.
,
Sarı E.
,
Çağlak E.
,
Öğretmen Ö. Y.
, et al.
21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.3, (Özet Bildiri)
Kabuklu Su Ürünleri İşleme Teknolojisindeki Kazanç: Kitin
Kara A.
,
Çağlak E.
21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu , Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.1, (Özet Bildiri)
Determınatıon of Physıcal Qualıty Characterıstıcs of Turkısh Ravıolı Wıth Anchovy
Kobya O.
,
Sarı E.
,
Kara A.
,
Güneş E.
,
Delihasan Sonay F.
,
Karslı B.
, et al.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.76, (Özet Bildiri)
Determination of Quality Parameters of Pastry With Anchovies
Kara A.
,
Güneş E.
,
Sarı E.
,
Kobya O.
,
Karslı B.
,
Çağlak E.
, et al.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, 7 - 08 Eylül 2021, ss.73, (Özet Bildiri)
Kitaplar
Denizden Sofraya Hamsi (Geleneksel ve İnovatif 53 Tarif)
Çağlak E.
,
Delihasan Sonay F.
,
Karslı B.
,
Öğretmen Ö. Y.
,
Kara A.
,
Kobya O.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi, Ankara, 2022
Gastronomide Alternatif Gıda Kaynağı Olan Alglere Genel Bir Bakış
Kara A.
,
Karaman E. E.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, Dr. Öğr. Üyesi Yener OĞAN, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ YAYINEVİ, İstanbul, ss.124-135, 2022
An Overview Of The Glucosamine Molecule, A Biopolymer Originated Aquaculture
Kara A.
,
Çağlak E.
New Trends in Technical, Natural Sciences, Engineering and Health Sciences, Qurban QUASIMOV,Mirvari AGAYEVA, Editör, Repro Bir Mat Kağ. Rek. Tas. Tic. Ltd. Şti, İzmir, ss.33-47, 2022
Biyoteknoloji
Kara A.
,
Reisoğlu B.
,
Karaman S.
,
Mısıroğlu K.
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik, İsmail Bezirganoğlu, Editör, Pegem A Yayıncılık, Ankara, ss.9-16, 2017
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
23
Atıf (WoS)
21
H-İndeks (WoS)
2
Atıf (Scopus)
26
H-İndeks (Scopus)
2
Atıf (Scholar)
36
H-İndeks (Scholar)
3
Atıf (Sobiad)
12
H-İndeks (Sobiad)
2
Atıf (Diğer Toplam)
6
Toplam Atıf Sayısı
101
Proje
8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları