Eğitim Bilgileri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDoktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2015 - 2019
2015 - 2019Yüksek Lisans
Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Gaziantep Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Geçmişten Günümüze Anadolu Topraklarında Soslar ve Örnek Sosların Yiyecek-İçecek Sektörüne Kazandırılabilirliği Üzerine Bir Çalışma
Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
A1 Başlangıç
A1 Başlangıçİtalyanca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
2018ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve Dokümantasyon
Kalite Yönetimi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı
2018
2018İyi Tarım Uygulamaları Temel Eğitimi
Diğer
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı
2015
2015Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Servis Görevlisi (Garson) Eğitimi
Turizm
Milli Eğitim Bakanlığı
2014
2014Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Pastacı Hijyeni Eğitimi
Diğer
Milli Eğitim Bakanlığı,
2014
2014Gıda Teknolojisi Alanı, Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
Diğer
Milli Eğitim Bakanlığı
2014
2014Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Pizzacı Eğitimi
Diğer
Milli Eğitim Bakanlığı
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni
Lisans
Osmanlı Mutfağı
Workshop Uygulamaları
Türk Mutfağı - II
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
Türk Mutfağı-I
Pastacılık ve Tatlılar
Temel Sanat ve Estetik Bilgisi
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni
Menü Planlama ve Reçetelendirme
Pişirme Teknikleri
Dünya Mutfağı-I
Gıda Mevzuatı
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Analizi
Temel Bilgi Teknolojileri
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama
Ekmek Yapımı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022OLGULARIN AĞIZ TADIYLA İFADESİ: TÜRK HALK KÜLTÜRÜNDE ACI, TATLI, EKŞİ VE TUZLU
Özdemir S. S., Kahraman A. G.
MILLI FOLKLOR: INTERNATIONAL AND QUARTERLY JOURNAL OF FOLKLORE
, cilt.17, sa.134, ss.160-172, 2022 (AHCI)
2022
2022Expressing The Facts with Taste: Bitter, Sweet, Sour and Salty in Turkish Folk Culture
Ozdemir S. S., KAHRAMAN A. G.
MILLI FOLKLOR
, cilt.135, sa.135, ss.160-172, 2022 (AHCI)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Tabak Prezantasyonunun Kötü Görünümlü Yiyeceklerin Kabulüne Etkisi: Şırdan Örneği
Uçuk C., Kahraman A. G., Özdemir S. S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.1, ss.171-192, 2022 (Hakemli Dergi)
2018
2018Balıklı’ da Yaşatılan Somut Olmayan Kültürel Miras: Kaz Pilavı Geleneği (Elfana)
KAHRAMAN A. G., Islak B.
International Rural Tourism and Development Journal , cilt.2, sa.1, ss.1-5, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017‘’Osmanlı Mutfak Kültüründe Balık Tüketimi ve Dolma Zeytin Turşusunun Kırsal Turizm Gastronomisine Kazandırılması Üzerine Bir Çalışma’’
KAHRAMAN A. G., Sönmezdağ A. S.
Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi , cilt.10, sa.1, ss.20-26, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
2019Karesi'nin Özel Gün Yemekleri
KAHRAMAN A. G.
Milli Mücadele'nin 100. Yılında Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 19 Eylül 2019, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)
2018
2018Balıklı'da Somut Olmayan Kültürel Miras: Kaz Pilavı Geleneği (Elfana)
KAHRAMAN A. G., ISLAK B.
2nd International Rural Tourism and Development Congress, Muğla, Türkiye, 10 Mayıs 2018, cilt.2, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Gaziantep Sokak Lezzetleri ve Kebap Geleneği
KAHRAMAN A. G., SÖNMEZDAĞ A. S.
3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 Haziran 2018, cilt.1, (Özet Bildiri)
2018
2018Balıkesir Mutfak Kültüründe Geleneksel Ekşi Macın ve Kullanım Alanları
KAHRAMAN A. G.
2nd International Rural Tourism and Development Congress, Muğla, Türkiye, 10 Mayıs 2018, ss.27, (Özet Bildiri)
2017
2017Osmanlı Mutfak Kültüründe Balık Tüketimi ve Dolma Zeytin Turşusunun Kırsal Turizm Gastronomisine Kazandırılması Üzerine Bir Çalışma
KAHRAMAN A. G., SÖNMEZDAĞ A. S.
1th International Rural Tourism and Development Congress/ 6. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Bursa, Türkiye, 04 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Amaç Odaklı Pazarlama ve Gastronomi
KAHRAMAN A. G., YILDIRIM G.
Gastronomi ve Pazarlama (Yeni Yaklaşımlar/Stratejiler ve Örnek Olaylar), BOZOK DÜRİYE, ÖZDEMİR SAMİ SONAT, AÇIKSÖZLÜ ÖVGÜ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.38-55, 2024
2024
2024Sensory Analysis and Consumer Perception in Gastronomy
BAKIR S., KAHRAMAN A. G.
Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.397-405, 2024
2021
2021Geleceğin Restoranlarında Menü
Bozok D., Kahraman A. G.
Geleceğin Restoranları, Gültekin ÇALIŞKAN Doç. Dr. Gülsün YILDIRIM, Editör, detay yayıncılık, Ankara, ss.99-112, 2021
2021
2021Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism
Kahraman A. G., Yıldırım G., Ertaş A.
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism , Yazıcıoğlu, İrfan; Işın, Alper; Yayla, Özgür, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021
2021
2021Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism
KAHRAMAN A. G., YILDIRIM G., ERTAŞ A.
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU Alper IŞIN Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021
2020
2020Karapınar İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli
YILDIRIM G., KAHRAMAN A. G.
Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Gastronomi Turizmi, Karaman Abdullah, Şalvarcı Simge, Aylan Kübra, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.249-269, 2020
2020
2020Türk Mutfağına Özgü Menü Örnekleri 1 Sıfır Atık Menü
KAHRAMAN A. G.
Uygulamalı Türk Mutfağı, Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.300-305, 2020
2020
2020Türk Mutfağında Yer Alan Börekler
KAHRAMAN A. G.
Uygulamalı Türk Mutfağı, Prof. Dr. Nilüfer Şahin PERÇİN; Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK, Editör, Nobel Yayıevi, Ankara, ss.106-119, 2020
2018
2018Sındırgı'nın Özel Gün Yemekleri
KAHRAMAN A. G., Sevimli Y., Sönmezdağ A. S.
Güncel Araştırmalar Işığında Sındırgı, Arslan, F., Aksak P., Zoğal V., Üzülmez M., Demir E., Editör, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Basımevi Müdürlüğü, İzmir, ss.217-228, 2018
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ocak 2021
Ocak 2021Türkiye'nin Gastronomi Akımı: Yaşayan Mutfak
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Kahraman A. G., Kılıç A.
Rize, Türkiye
Aralık 2020
Aralık 20202019 Türkiye Çay Demleme ve Sunum Şampiyonu Yuchi Pirim ile Çaylı Tatlılar ve Uzak Doğu Çayları
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Kahraman A. G., Kılıç A., Yıldırım G., Ertaş A.
Türkiye
Mayıs 2020
Mayıs 2020