Öğr. Gör. AYŞE GÜLNİHAL ALTIN


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı

E-posta: aysegulnihal.kahraman@erdogan.edu.tr
Web: https://avesis.erdogan.edu.tr/aysegulnihal.kahraman
Ofis: 215
Posta Adresi: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi 53400 Ardeşen/RİZE

Metrikler

Yayın

20

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doktora

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2015 - 2019

2015 - 2019

Yüksek Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Gaziantep Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Yüksek Lisans

Geçmişten Günümüze Anadolu Topraklarında Soslar ve Örnek Sosların Yiyecek-İçecek Sektörüne Kazandırılabilirliği Üzerine Bir Çalışma

Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

İtalyanca

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2018

2018

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve Dokümantasyon

Kalite Yönetimi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı

2018

2018

İyi Tarım Uygulamaları Temel Eğitimi

Diğer

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı

2015

2015

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Servis Görevlisi (Garson) Eğitimi

Turizm

Milli Eğitim Bakanlığı

2014

2014

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Pastacı Hijyeni Eğitimi

Diğer

Milli Eğitim Bakanlığı,

2014

2014

Gıda Teknolojisi Alanı, Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi

Diğer

Milli Eğitim Bakanlığı

2014

2014

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Pizzacı Eğitimi

Diğer

Milli Eğitim Bakanlığı

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Osmanlı Mutfağı

Workshop Uygulamaları

Türk Mutfağı - II

Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık

Türk Mutfağı-I

Pastacılık ve Tatlılar

Temel Sanat ve Estetik Bilgisi

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Gıda Güvenliği ve Mutfak Hijyeni Sürdürülebilir Kalkınma

Menü Planlama ve Reçetelendirme

Pişirme Teknikleri

Dünya Mutfağı-I

Gıda Mevzuatı

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Analizi

Temel Bilgi Teknolojileri

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama

Ekmek Yapımı

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

Karesi'nin Özel Gün Yemekleri

KAHRAMAN A. G.

Milli Mücadele'nin 100. Yılında Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 19 Eylül 2019, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)

2018

2018

Balıklı'da Somut Olmayan Kültürel Miras: Kaz Pilavı Geleneği (Elfana)

KAHRAMAN A. G., ISLAK B.

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Muğla, Türkiye, 10 Mayıs 2018, cilt.2, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Gaziantep Sokak Lezzetleri ve Kebap Geleneği

KAHRAMAN A. G., SÖNMEZDAĞ A. S.

3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 Haziran 2018, cilt.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

Balıkesir Mutfak Kültüründe Geleneksel Ekşi Macın ve Kullanım Alanları

KAHRAMAN A. G.

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Muğla, Türkiye, 10 Mayıs 2018, ss.27, (Özet Bildiri)

2017

2017

Osmanlı Mutfak Kültüründe Balık Tüketimi ve Dolma Zeytin Turşusunun Kırsal Turizm Gastronomisine Kazandırılması Üzerine Bir Çalışma

KAHRAMAN A. G., SÖNMEZDAĞ A. S.

1th International Rural Tourism and Development Congress/ 6. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Bursa, Türkiye, 04 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Amaç Odaklı Pazarlama ve Gastronomi

KAHRAMAN A. G., YILDIRIM G.

Gastronomi ve Pazarlama (Yeni Yaklaşımlar/Stratejiler ve Örnek Olaylar), BOZOK DÜRİYE, ÖZDEMİR SAMİ SONAT, AÇIKSÖZLÜ ÖVGÜ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.38-55, 2024

2024

2024

Sensory Analysis and Consumer Perception in Gastronomy

BAKIR S., KAHRAMAN A. G.

Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.397-405, 2024

2021

2021

Geleceğin Restoranlarında Menü

Bozok D., Kahraman A. G.

Geleceğin Restoranları, Gültekin ÇALIŞKAN Doç. Dr. Gülsün YILDIRIM, Editör, detay yayıncılık, Ankara, ss.99-112, 2021

2021

2021

Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism

Kahraman A. G., Yıldırım G., Ertaş A.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism , Yazıcıoğlu, İrfan; Işın, Alper; Yayla, Özgür, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021

2021

2021

Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism

KAHRAMAN A. G., YILDIRIM G., ERTAŞ A.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU Alper IŞIN Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021

2020

2020

Karapınar İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli

YILDIRIM G., KAHRAMAN A. G.

Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Gastronomi Turizmi, Karaman Abdullah, Şalvarcı Simge, Aylan Kübra, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.249-269, 2020

2020

2020

Türk Mutfağına Özgü Menü Örnekleri 1 Sıfır Atık Menü

KAHRAMAN A. G.

Uygulamalı Türk Mutfağı, Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.300-305, 2020

2020

2020

Türk Mutfağında Yer Alan Börekler

KAHRAMAN A. G.

Uygulamalı Türk Mutfağı, Prof. Dr. Nilüfer Şahin PERÇİN; Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK, Editör, Nobel Yayıevi, Ankara, ss.106-119, 2020

2018

2018

Sındırgı'nın Özel Gün Yemekleri

KAHRAMAN A. G., Sevimli Y., Sönmezdağ A. S.

Güncel Araştırmalar Işığında Sındırgı, Arslan, F., Aksak P., Zoğal V., Üzülmez M., Demir E., Editör, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Basımevi Müdürlüğü, İzmir, ss.217-228, 2018

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler