Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor ÇAYDA MİKROPLASTİKLER VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYTAN Ü. (Yürütücü), BAŞARAN B., ŞENTÜRK Y., PASLI S., YAVUZ ABANOZ Y.
-
2021 - Devam Ediyor Çay Çiçeğinin Kimyasal Özellikleri, Sağlık ve Ekonomik Açıdan Potansiyelinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
FAİZ Ö. (Yürütücü), SEKBAN R., KELEŞ T., MÜEZZİNOĞLU N., BAŞARAN B., DEMİR A., et al.
-
2023 - 2025 Antarktika Horseshoe Adasında Plastik Kirliliği, Kaynakları ve Risk Analizi
-
2023 - 2024 Süt ve Süt Ürünlerinde Ağır Metaller Beslenmeye Dayalı Maruziyet ve Karsinojenik Olmayan Sağlık Risk Değerlendirmesi
-
2023 - 2024 Enteral Beslenme Ürünlerinde Mikroplastiklerin Miktar ve Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2022 - 2023 Türkiyede Satışa Sunulan Cipslerin ve Kahvaltılık Gevreklerin Akrilamid Düzeyleri ve Sağlık Risk Değerlendirmesi
-
2020 - 2023 Tüketici Beğenisi ve Sağlığı İçin İdeal Çay Demleme Yönteminin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Başaran B. (Yürütücü), Kaban G., Demir A., Yavuz Abanoz Y.
-
2021 - 2021 Çocukların (0-3 yaş) Bebek Gıdaları Tüketiminden Kaynaklanan Akrilamid Nitrat Nitrit Gerekli ve Ağır Metal Maruziyetinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Sebzelerin Kızartılma Sırasının ve Kızartılmasında Kullanılan Yağ Türlerinin Akrilamid Düzeyi Üzerine Etkisi
-
2020 - 2021 Türkiye Pazarında Satışa Sunulan Bazı Fonksiyonel ve Geleneksel Gıdaların Akrilamid Düzeyi
-
2020 - 2020 Doğu Karadeniz Bölgesine Özgü Bazı Geleneksel Gıdaların Akrilamid Düzeyinin Belirlenmesi ve Akrilamid Düzeyinin Azaltılması
-
2018 - 2020 Erzurum'da Yaşayan Bireylerin Kahve ve Kahve Bazlı İçeceklerden Kaynaklanan Akrilamid Maruziyetinin Belirlenmesi