-
2025 - Devam Ediyor Mekanik Ventilatöre Bağlı Hastalarda Yeşil Çay ve Beyaz Çay ile Yapılan Ağız Bakımının Ventilatör İlişkili Pnömoniyi Önlemeye Yönelik Etkinliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
PEKMEZCİ H. (Yürütücü), BAŞARAN B., BAKOĞLU E., ÇUVALCİ B., KONUR K., YARTAŞ DUMANLI G.
-
2024 - Devam Ediyor Çölyak Hastalığı Tanısı Alan Bireylerin Glutensiz Gıda Tüketiminden Kaynaklanan Hidroksimetil furfural Akrilamid Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Nitrat Nitrit ve Metal Maruziyet Düzeyinin Belirlenmesi ve Sağlık Risk Değerlendirmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAŞARAN B. (Yürütücü), ALTINSOY C., KABAN G.
-
2024 - Devam Ediyor Türkiyede Satışa Sunulan Bazı Yenilebilir Yağlardaki MikroplastiklerinFtalatların İncelenmesi ve Risk Değerlendirmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAŞARAN B. (Yürütücü), AKÇAY H. T., ÖZÇİFÇİ Z.
-
2023 - Devam Ediyor ÇAYDA MİKROPLASTİKLER VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AYTAN Ü. (Yürütücü), BAŞARAN B., ŞENTÜRK Y., PASLI S., YAVUZ ABANOZ Y.
-
2021 - Devam Ediyor Çay Çiçeğinin Kimyasal Özellikleri, Sağlık ve Ekonomik Açıdan Potansiyelinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
FAİZ Ö. (Yürütücü), SEKBAN R., KELEŞ T., MÜEZZİNOĞLU N., BAŞARAN B., DEMİR A., et al.
-
2024 - 2025 Tıbbi Amaçla Kullanılan Bazı İntravenöz Sıvılarda Mikroplastik Varlığının Araştırılması ve Risk Analizi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2023 - 2025 Antarktika Horseshoe Adasında Plastik Kirliliği, Kaynakları ve Risk Analizi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Aytan Ü. (Yürütücü), Başaran B., Ceylan Y.
-
2023 - 2024 Süt ve Süt Ürünlerinde Ağır Metaller Beslenmeye Dayalı Maruziyet ve Karsinojenik Olmayan Sağlık Risk Değerlendirmesi
-
2023 - 2024 Enteral Beslenme Ürünlerinde Mikroplastiklerin Miktar ve Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2022 - 2023 Türkiyede Satışa Sunulan Cipslerin ve Kahvaltılık Gevreklerin Akrilamid Düzeyleri ve Sağlık Risk Değerlendirmesi
-
2020 - 2023 Tüketici Beğenisi ve Sağlığı İçin İdeal Çay Demleme Yönteminin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAŞARAN B. (Yürütücü), KABAN G., DEMİR A., YAVUZ ABANOZ Y.
-
2021 - 2021 Çocukların (0-3 yaş) Bebek Gıdaları Tüketiminden Kaynaklanan Akrilamid Nitrat Nitrit Gerekli ve Ağır Metal Maruziyetinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAŞARAN B. (Yürütücü), KABAN G., ANLAR P., YILMAZ ORAL Z. F.
-
2020 - 2021 Sebzelerin Kızartılma Sırasının ve Kızartılmasında Kullanılan Yağ Türlerinin Akrilamid Düzeyi Üzerine Etkisi
-
2020 - 2021 Türkiye Pazarında Satışa Sunulan Bazı Fonksiyonel ve Geleneksel Gıdaların Akrilamid Düzeyi
-
2020 - 2020 Doğu Karadeniz Bölgesine Özgü Bazı Geleneksel Gıdaların Akrilamid Düzeyinin Belirlenmesi ve Akrilamid Düzeyinin Azaltılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
FAİZ Ö. (Yürütücü), BAŞARAN B., DEDE B. A.
-
2018 - 2020 Erzurum'da Yaşayan Bireylerin Kahve ve Kahve Bazlı İçeceklerden Kaynaklanan Akrilamid Maruziyetinin Belirlenmesi