Publications & Works

Articles Published in Other Journals
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

Akıllı Turizm: Dijital Teknolojilerin Sürdürülebilir Turizm Gelişimindeki Rolü

EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ACTIVITY IN A NEW TIME: REALITIES AND CHALLENGES Proceedings of The 2nd International Scientific Conference, Mingachevir, Azerbaijan, 13 - 14 December 2024, vol.3, pp.100-107, (Full Text) Creative Commons License

CARRYING CAPACITY DECISIONS WITHIN THE SCOPE OF DESTINATION LIFE CYCLE THEORY

6. INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Turkey, 23 - 25 August 2024, (Summary Text)

İklim Değişikliği Risk Algısı ve Turistik Satın Alma Kararlarının Koruma Motivasyonu Teorisi Çerçevesinde Açıklanması

KARADENIZ 16TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Turkey, 16 - 18 August 2024, (Summary Text)

Azerbaycan ve Türkiye`Nin Turizm Bağları: Zengezur Koridoru`Nun Rolü

Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaijan, 8 - 09 December 2023, vol.3, pp.171-179, (Full Text) Sustainable Development

Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students

I. INTERNATIONAL MESOPOTAMIA TOURISM CONGRESS “Cultural and Religious Tourism”, Ankara, Turkey, 27 November 2021, pp.47-51, (Summary Text)

DIŞARIDA YEMEK YEME DAVRANIŞI VE AŞIYA GÜVEN ARASINDAKI İLİŞKİ: RİZE’DEKİ YEREL HALK ÜZERİNE BİR UYGULAMA

5 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Turkey, 24 - 26 September 2021, pp.92-106, (Full Text) Creative Commons License Sustainable Development

Dışarıda Yemek Yeme Niyeti ve Aşıya Güven Arasındaki İlişki: Rize’deki Yerel Halk Üzerine Bir Uygulama

IWACT’21 5th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Turkey, 24 - 25 September 2021, pp.92-106, (Full Text)

YEREL HALKIN GASTRONOMİ TURİZMİ KAVRAMINA BAKIŞ AÇILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.650-657, (Full Text)

Residents’ Perceptions Regarding Positive Impacts of Tourism in Rural Tourism Destinations: The Case of Uçhisar

2nd International rural tourism and development congress, Muğla, Turkey, 10 - 13 May 2018, (Summary Text)

Yerel Halkın Turizmin Fayda ve Maliyetlerine İlişkin AlgılamalarındaBölge Aidiyetinin Belirleyiciliği: Kapadokya Örneği

VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, İSKENDERUN, Turkey, 20 - 21 April 2018, pp.862-867, (Full Text)

Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Aktiviteler Katılımında Algılanan Kısıtlayıcılar: Nevşehir İli Örneği

VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, İSKENDERUN, Turkey, 20 - 21 April 2018, pp.969-975, (Full Text)

Kongre Turizmi Paydaşlarının Destinasyondan Beklentilerinin KanoModeli İle Değerlendirilmesi: Nevşehir Örneği

III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Hatay, Turkey, 20 - 21 April 2018, pp.1238-1251, (Full Text)

Analysis of Tourists Reqirements for Destinations By Kano s Model: Case Of Nevşehir

I. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS, Turkey, 5 - 08 October 2017, (Summary Text)

Evaluating and Developing Employee Competence By Using QFD Method: Case of Nevsehir

I. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS, 5 - 08 October 2017, (Summary Text)

TUR HİZMET PERFORMANSININ KFG AHP BÜTÜNLEŞİK YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ VE İYİLEŞTİRİLMESİ

II. ULUSLARARASINEVŞEHİR TARİH VE KÜLTÜR SEMPOZYUMU, Nevşehir, Turkey, 2 - 04 May 2016, pp.1542-1559, (Full Text)

Measuring the Marketing Capability in Tourism Enterprises An Emprical Study of Hospitality Industry in Cappadocia

East Of West West Of East Balcans Conference, Prizren, Serbia, 5 - 08 June 2013, (Summary Text)

Nevşehir Turizminin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi 1982 2010

Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu, Nevşehir, Turkey, 16 - 19 November 2011, (Full Text)
Books

Destination Management and Local Development: Economic and Social Impacts of Tourism

in: Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editor, Peter lang, Berlin, pp.141-151, 2024

ALTERNATİF TURİZM TÜRÜ OLARAK ÇAY TURİZMİ: RİZE DESTİNASYONU POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ

in: Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editor, Çizgi Kitapevi, Konya, pp.134-142, 2024

DIGITAL GASTRONOMY

in: GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İbrahim Çekiç,Yener Oğan, Editor, Eğitim Yayınevi, İstanbul, pp.227-246, 2023

TURİZM PAZARLAMASINDA YEŞİL RESTORAN UYGULAMALARININ ÖNEMİ

in: YEŞİL İŞLETMECİLİK, Ersoy,Mehmet; Berberoğlu,Murat, Editor, Gazi Kitabevi, Ankara, pp.149-170, 2023

Gastronomideki Yenilikler ve Gelişmeler

in: Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, Karaçar, Ercan; Örgün, Emrah; Kargiglioğlu, Şaban, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.1-12, 2022

İŞGÖREN YETKİNLİĞİNİN GASTRONOMİDEKİ YERİ ve ÖNEMİ

in: Gastronomi Araştırmaları, Yener OĞAN, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, pp.22-34, 2021 Creative Commons License Sustainable Development

Ekoturizm ve İklim Değişiklikleri

in: Ekoturizmi Anlamak, Aslı Özge ÖZGEN ÇİĞDEMLİ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.24-35, 2021

Using Digital Technologies in Destination Management

in: TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES, Vilian KRYSTEV,Sabriye ÇELIK UĞUZ,Recep EFE,Erol KAPLUHAN, Editor, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, pp.119-133, 2021

Dijitalleşen Dünyanın Turizm ve Ağırlama Endüstrisine Yansıması: Nesnelerin İnterneti Perspektifi

in: Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları, Muhammet Cenk Birinci,Özgür Yayla, Editor, Çizgi Kitapevi, İstanbul, pp.186-205, 2021

Introduction to Multi Criteria Decision Making Modelling (MCDM)

in: An SPSS Guide for Tourism, Hospitality and Events Researchers, Rahul Pratap Singh Kaurav,Dogan Gursoy,Nimit Chowdhary, Editor, Routledge, London/New York , London, pp.375-392, 2021

Halal Recreation and Reflections on the Hospitality Industry

in: Tourism and Hospitality Studies, Irfan Yazicioglu,Özgür Yayla,Alper Işın,Turhan Çetin, Editor, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, pp.309-322, 2020

Otel İşletmelerinde Mobil Teknolojilerin Kullanımı

in: Otel İşletmelerinin Yönetimi - Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, Tuğba Pala,Mustafa Tepeci, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.205-222, 2020

Doğa Temelli Turizm Türleri

in: Alternatif Turizm, Şule Aydın,Duygu Eren, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.101-126, 2019

Destinasyon Karşıtlığı

in: Turizm Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlardan Seçmeler, İbrahim Yılmaz, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.187-198, 2017

Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim

in: Turizm Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlardan Seçmeler, İbrahim Yılmaz, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.199-212, 2017

Turizm Talebi

in: Genel Turizm, Zeynep Aslan, Editor, Grafiker Yayınları, Ankara, pp.189-212, 2016

Postmodern Pazarlama

in: Turizm Pazarlamasında Güncel Yaklaşımlar, Burhan Kılıç,Zafer Öter, Editor, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, pp.455-491, 2015
Episodes in the Encyclopedia

Gastronomi Sözlüğü

Detay Yayıncılık, pp.x, 2020
Metrics

Publication

65

Citation (WoS)

90

H-Index (WoS)

4

Citation (Scopus)

55

H-Index (Scopus)

3

Citation (Scholar)

426

H-Index (Scholar)

12

Citation (TrDizin)

15

H-Index (TrDizin)

2

Citation (Sobiad)

561

H-Index (Sobiad)

9

Project

5

Open Access

5
UN Sustainable Development Goals