Eğitim Bilgileri
2014 - 2019
2014 - 2019Doktora
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları , Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi , Turizm İşletmeciliği Eğitimi , Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Destinasyon markası oluşumunda gastronomik kimlik ve imaj: Konya örneği
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitisü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2014
2014Yüksek Lisans
Turistik Destinasyon OLarak Ankara'nın Bilişsel ve Duygusal İmaj Bileşenleri Açısından Analizi
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2015
2015Yiyecek İçecek Eğitiminde Yenilik Projesi kapsamında Moleküler Mutfak Uygulamaları
Turizm
Gazi Üniversitesi - AB projesi
2015
20151. Ulusal Mengen Aşçılık Kampı/Aşçılık Eğitimi Sertifikası
Turizm
Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER)
2013
2013Avrupa Gönüllülük Hizmeti Youthpass Sertifikası
Diğer
Avrupa Gençlik Hareketlilik Programı/ Compass Egyesület/ Macaristan
2010
2010Profesyonel Turist Rehberliği Uygulama Eğitimi (36 Gün Türkiye Turu)
Turizm
Gazi Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı
2010
2010Müzik ve Gösteri Sanatları Kursu
Diğer
MEB-Ankara / Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi/ Eğitmen: Adnan Erbaş
2010
2010Amadeus Temel Yolcu Satış Sertifikası
Turizm
Amadeus Bilişim Sistemleri ve Gazi Üniversitesi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2017 - 2019
2017 - 2019Araştırma Görevlisi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAnabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Akreditasyon Süreci Komisyon Başkanı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorYemekhane ve Kantin Denetleme Komisyonu Başkanı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Değerlendirme Komisyon Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Muafiyet ve İntibak Komisyonu Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorErasmus Programı Kurum Koordinatörü
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Verdiği Dersler
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
28. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı
Kurumsal Tanıtım, TÜYAP KONGRE VE FUAR MERKEZİ, Türkiye, İstanbul, 2025 - 2025
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Rize’de Faaliyet Gösteren Seyahat Acentalarının Profil İncelemesi ve Tur İçeriklerinin Tematik Açıdan Değerlendirilmesi
AYSEN E., SAKLI B. A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.12, sa.4, ss.2537-2551, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Evaluation of Michelin green star restaurants in Türkiye: Sustainability and creativity in the case of Neolokal
SAKLI B. A.
Journal of multidisciplinary academic tourism
, sa.Special Issue 2 - Sustainability, Innovation and Changing Dynamics in Tourism: From Local to Global, ss.45-57, 2024 (Hakemli Dergi)
2020
20203. Destinasyon Markası Oluşumunda Gastronomik Kimlik ve İmaj: Konya Örneği
AKBULUT B. A., YAZICIOĞLU İ.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.100-120, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
20184. Ankara’da Bulunan Seyahat Acentalarının Dokap (Doğu Karadeniz Projesi) İllerine Düzenlediği Turlar ve Web Sitelerinde Yer Alan Tur Programlarının İçerik Analizi
AKBULUT B. A., SEZEN DOĞANCİLİ O.
Karadeniz Sosyal Bilimler Degisi , cilt.10, sa.18, ss.349-375, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
20175. Rize İlinin Turizm Göstergelerinin Yıllara Göre Türkiye ile Kıyaslanması: 2009-2015
TAYFUN A., AYSEN E., AKBULUT B. A.
Turk Turizm Arastirmalari Dergisi , cilt.1, sa.1, ss.62-75, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20176. Gastronomi Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi
KESKİN E., ÖRGÜN E., AKBULUT B. A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.3, ss.255-267, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20177. Gastronomi Turizmi Engelleri Kapsamında Çölyak
Özkaya F., Akbulut B. A., Tulga D.
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.9, sa.16, ss.213-228, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20168. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Gıda Güvenliği Bilgi ve Tutumları
Durlu Özkaya F., Akbulut B. A.
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.5, ss.121-132, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20169. Mevlevilikte Mutfak Kültürü ve Ateşbaz-ı Veli Makamı
Aksoy M., Akbulut B. A., İflazoğlu N.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.4, sa.1, ss.96-103, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201610. Yabancı Turistlerin Seyahat Motivasyonlarının Demografik Özellikleri Açısından Analizi: Ankara Örneği
Yazıcıoğlu İ., Akbulut B. A.
Journal of Human Sciences , cilt.13, sa.2, ss.3231-3241, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201511. Turistik Destinasyon Olarak Ankara’nın Bilişsel ve Duygusal İmaj Bileşenleri Açısından Analizi
Yazıcıoğlu İ., Akbulut B. A.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.3, sa.3, ss.136-144, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Sürdürülebilir Restoranlar ve Dünya’dan Sürdürülebilir Restoran Örnekleri
Saklı B. A.
Uluslararası Sağlık, Turizm ve Spor Kongresi: Yenilikçi Yaklaşımlar, Sinop, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2025, ss.55-56, (Özet Bildiri)
2025
20252. Fine Dining Restoranlarda Dijital Anlatı Ve Deneyim Tasarımları
Saklı B. A.
6th International Travel and Tourism Dynamics Congress – ITTD2025, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, ss.1-3, (Özet Bildiri)
2025
20253. Gastronomi ve Sanat İlişkisi: Restoranların Sanatsal Gastronomik Deneyimleri
Saklı B. A.
10. INTERNATIONAL BILTEK CONGRESS ON CURRENT DEVELOPMENTS IN SCIENCE, TECHNOLOGY AND SOCIAL SCIENCES CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Ocak 2025, ss.151-153, (Özet Bildiri)
2024
20244. Anadolu Uygarlıklarında Yeme İçme Kültürü: Frig Uygarlığı Örneği
SAKLI B. A.
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
2024
20245. Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Saklı B. A., Onat G.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. RİZE’DE FAALİYET GÖSTEREN SEYAHAT ACENTALARININ PROFİL İNCELEMESİ VE TUR İÇERİKLERİNİN TEMATİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Saklı B. A., Aysen E.
5th International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.1-10, (Özet Bildiri)
2024
20247. Doğu Karadeniz Bölgesindeki Eko-Çiftliklerinin Tatuta Projesi Deneyimlerine Yönelik Bir İnceleme
Saklı B. A., Aysen E.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.1372-1376, (Özet Bildiri)
2023
20238. Rize’de Gerçekleştirilen Turizm Etkinliklerinin Tematik Açıdan Değerlendirilmesi
SAKLI B. A., AYSEN E.
4th International Travel and Tourism Dynamics-Green Inspiration, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
20229. Geleneksel Yemek Kültürünü Oluşturan Unsurların İklim Değişikliği Açısından Değerlendirilmesi ve Sürdürülebilirliği: Gaziantep Örneği
Aysen E., Saklı B. A.
3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS (ITTD22), Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2021
202110. Rize İlinin Gastronomik Kimlik Açısından Değerlendirilmesi
SAKLI B. A.
2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2020
202011. Mevlevi Mutfağı ve Turistlerin Mevlevi Mutfağı Algısı
AKBULUT B. A.
International Travel and Tourism Dynamics, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202012. Neolitik Kent Çatalhöyüke Gastronomik Bir Bakış
AKBULUT B. A., YAZICIOĞLU İ.
Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, 17 - 19 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. Türkiyede Aşure Geleneği ve Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi
YAZICIOĞLU İ., AKBULUT B. A.
2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 27 - 29 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. ANKARA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN İL TANITIM FUARLARINI ZİYARET EDENLERİN MEMNUNİYET DÜZEYLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA:KASTAMONU GÜNLERİ ÖRNEĞİ
TAYFUN A., AYSEN E., AKBULUT B. A.
1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, 23 - 25 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201715. Restoranlardaki Teknolojik Yeniliklerin Deneyim Pazarlaması Açısından Değerlendirilmesi
Aksoy M., Akbulut B. A.
Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Düzenlenen İl Tanıtım Fuarlarını Ziyaret Edenlerin Memnuniyet Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Kastamonu Günleri Örneği
TAYFUN A., AYSEN E., AKBULUT B. A.
I. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Ankara’da Bulunan Seyahat Acentalarının Dokap İllerine Düzenlediği Turlar Ve Web Sitelerinde Yer Alan Tur Programlarının İçerik Analizi
AKBULUT B. A., SEZEN DOĞANCİLİ O.
DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, 23 - 24 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201618. Rize İlinin Turizm Göstergelerinin Yıllara Göre Türkiye ile Kıyaslanması: 2009-2015
TAYFUN A., AYSEN E., AKBULUT B. A.
II. Rize Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201519. Yeşil Yıldız Çevre Etiketine Sahip Otellerin Web Sitelerinde Yeşil Pazarlamayı Kullanmalarına İlişkin İçerik Analizi
SEZEN DOĞANCİLİ O., AKBULUT B. A.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.402-417, (Tam Metin Bildiri)
2015
201520. Hititler Döneminde Beslenme ve Mutfak Kültürü
ŞAHİNGÖZ S., AKBULUT B. A., ÖRGÜN E.
3. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, 8 - 10 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. TÜRKİYE’DE ÇAY BİTKİSİ (CAMELLIA SINENSIS) İLE YAPILAN VE PATENT ALMIŞ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Saklı B. A., Onat G.
Gastronomi Turizmi Araştırmaları 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.399-408, 2024
2023
20232. Sustainability of the Elements That Form Gaziantep Gastronomy and Evaluation in Terms of Climate Change
Aysen E., Saklı B. A.
Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla / Alper Işın / İrfan Yazicioğlu / Fuat Bayram / Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.337-349, 2023
2023
20233. RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TURİZM ETKİNLİKLERİNİN TEMATİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Saklı B. A., Aysen E.
GREEN INSPIRATION -YEŞİL İLHAM, İRFAN YAZICIOĞLU,FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN,ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.817-905, 2023
2023
20234. Rize’de Gerçekleştirilen Turizm Etkinliklerinin Tematik Açıdan Değerlendirilmesi
SAKLI B. A., AYSEN E.
Green Inspiration Yeşil İlham, YAZICIOĞLU, İ.; KÜÇÜKERGİN, F. N.,; ŞİMŞEK, E, Editör, Detay Yayıncılık, ss.817-828, 2023
2023
20235. Sustainability of the Elements That Form Gaziantep Gastronomy and Evaluation in Terms of Climate Change,
AYSEN E., SAKLI B. A.
Current Trends and Practices in Tourism, Yayla Ö; Işın A ; Yazicioğlu İ; Bayram F; Bölükbaş R., Editör, PETERLANG, ss.337-349, 2023
2021
20216. An Experiential Perspective on the World's Best Restaurants
SAKLI B. A.
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.421-442, 2021
2021
20217. İç Anadolu Bölgesine Ait Yemekler ve Yapılışları
TEKGÜL Ö., SAKLI B. A.
Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Hatice Sarı Gök, İpek Ünal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.263-284, 2021
2021
20218. İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
SAKLI B. A.
Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Hatice Sarı Gök, İpek Ünal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.226-257, 2021
2021
20219. Bayburt
BAYRAM F., SAKLI B. A.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.592-602, 2021
2021
202110. Gümüşhane
SAKLI B. A., BAYRAM F.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.648-659, 2021
2020
202011. Neolitik Kent Çatalhöyük’e Gastronomik Bir Bakış
AKBULUT B. A., YAZICIOĞLU İ.
AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ, Eshabil YILDIZ, Yılmaz SEÇİM, Sercan ARAS, Seda YETİMOĞLU, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.270-288, 2020
2020
202012. An Evaluation on the Effects of Science and Technology on Gastronomy and the Transformation of Restaurants
AKBULUT B. A.
Tourism and Hospitality Studies, İrfan YAZICIOĞLU, Özgür YAYLA, Alper IŞIN, Turhan ÇETİN, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Bern, ss.199-214, 2020
2020
202013. Mutfaklarda Kullanılan Temel Ekipmanlar
AKBULUT B. A.
Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi, Emirhan Yenişehirlioğlu, Tolga Gül, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.100-124, 2020
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyor
Denizcilik Sektöründe Gastronomi ve Gıda Güvenliği: Kariyer Olanaklarının Tanıtımı ve Gemi Ortamında Gıda Kaynaklı Hastalık Riskine Karşı Farkındalık Geliştirme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZTÜRK O. B. (Yürütücü), KARTAL Ş. E., TURNA İ., PİRİM A. E., SAKLI B. A., POLAT A.
2025 - 2025
2025 - 2025
Çocuklar için Yapay Zekaya Giriş
TÜBİTAK Projesi
Boyraz A. (Yürütücü), Saklı B. A., Kefeli Berber P., Bekiryazıcı Z., Köseoğlu A., Keskinkılıç F.
2025 - 2025
2025 - 2025
Moleküler Gastronomi Kapsülleştirme Tekniği İle Kahve Üretimi Ve Kuşaklar Üzerindeki Lezzet Algısının Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Saklı B. A.
2025 - 2025
2025 - 2025
Sporcularda Performansı Artırmaya Yönelik Ergojenik Destek Geliştirilmesi: İsabella Üzüm ve Pancar Dolgulu Sakız
TÜBİTAK Projesi
Saklı B. A.
Öğrenci Projeleri
2025 - 2025
2025 - 2025(TUBİTAK 2209A)- Sporcularda Performansı Artırmaya Yönelik Ergojenik Destek Geliştirilmesi: İsabella Üzüm ve Pancar Dolgulu Sakız
Ar-Ge Projesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Türkiye
2025 - 2025
2025 - 2025Moleküler Gastronomi Kapsülleştirme Tekniği İle Kahve Üretimi Ve Kuşaklar Üzerindeki Lezzet Algısının Belirlenmesi
Ar-Ge Projesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Türkiye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Eylül 2021
Eylül 20212nd International Travel and Tourism Dynamics
Bildiri (Tam Metin)
Ağustos 2021
Ağustos 2021Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2020
Ekim 2020International Travel and Tourism Dynamics
Bildiri (Tam Metin)
Eylül 2020
Eylül 2020Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2020
Eylül 2020Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu
Bildiri (Tam Metin)
Ağustos 2020
Ağustos 2020Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020