Dr. Öğr. Üyesi BURCU AYŞENUR SAKLI


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

41

Atıf (Scholar)

274

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (Diğer Toplam)

40

Proje

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2019

2014 - 2019

Doktora

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları , Türkiye

2011 - 2014

2011 - 2014

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi , Turizm İşletmeciliği Eğitimi , Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

Destinasyon markası oluşumunda gastronomik kimlik ve imaj: Konya örneği

Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitisü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2014

2014

Yüksek Lisans

Turistik Destinasyon OLarak Ankara'nın Bilişsel ve Duygusal İmaj Bileşenleri Açısından Analizi

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2015

2015

Yiyecek İçecek Eğitiminde Yenilik Projesi kapsamında Moleküler Mutfak Uygulamaları

Turizm

Gazi Üniversitesi - AB projesi

2015

2015

1. Ulusal Mengen Aşçılık Kampı/Aşçılık Eğitimi Sertifikası

Turizm

Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER)

2013

2013

Avrupa Gönüllülük Hizmeti Youthpass Sertifikası

Diğer

Avrupa Gençlik Hareketlilik Programı/ Compass Egyesület/ Macaristan

2010

2010

Profesyonel Turist Rehberliği Uygulama Eğitimi (36 Gün Türkiye Turu)

Turizm

Gazi Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı

2010

2010

Müzik ve Gösteri Sanatları Kursu

Diğer

MEB-Ankara / Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi/ Eğitmen: Adnan Erbaş

2010

2010

Amadeus Temel Yolcu Satış Sertifikası

Turizm

Amadeus Bilişim Sistemleri ve Gazi Üniversitesi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2017 - 2019

2017 - 2019

Araştırma Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Bölüm Akreditasyon Süreci Komisyon Başkanı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Yemekhane ve Kantin Denetleme Komisyonu Başkanı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Staj Değerlendirme Komisyon Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Muafiyet ve İntibak Komisyonu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gastronomi Turizmi

Arkeoloji ve Müzecilik

Gastronomi Tarihi

Lisans

Lisans

Temel Sanat ve Estetik Bilgisi

Restoran ve Mutfak Tasarımı

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Halkla İlişkiler ve İletişim

Yemek ve Gastronomi Kültürü

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Araştırma Yöntemleri

Yiyecek-İçecek İşletmeciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Anadolu Uygarlıkları

Biletleme

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2024

2024

Evaluation of Michelin green star restaurants in Türkiye: Sustainability and creativity in the case of Neolokal

SAKLI B. A.

Journal of multidisciplinary academic tourism , sa.Special Issue 2 - Sustainability, Innovation and Changing Dynamics in Tourism: From Local to Global, ss.45-57, 2024 (Hakemli Dergi) identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Anadolu Uygarlıklarında Yeme İçme Kültürü: Frig Uygarlığı Örneği

SAKLI B. A.

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Saklı B. A., Onat G.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

RİZE’DE FAALİYET GÖSTEREN SEYAHAT ACENTALARININ PROFİL İNCELEMESİ VE TUR İÇERİKLERİNİN TEMATİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Saklı B. A., Aysen E.

5th International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.1-10, (Özet Bildiri)

2024

2024

Doğu Karadeniz Bölgesindeki Eko-Çiftliklerinin Tatuta Projesi Deneyimlerine Yönelik Bir İnceleme

Saklı B. A., Aysen E.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.1372-1376, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

Rize’de Gerçekleştirilen Turizm Etkinliklerinin Tematik Açıdan Değerlendirilmesi

SAKLI B. A., AYSEN E.

4th International Travel and Tourism Dynamics-Green Inspiration, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

Rize İlinin Gastronomik Kimlik Açısından Değerlendirilmesi

SAKLI B. A.

2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

Mevlevi Mutfağı ve Turistlerin Mevlevi Mutfağı Algısı

AKBULUT B. A.

International Travel and Tourism Dynamics, 8 - 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Neolitik Kent Çatalhöyüke Gastronomik Bir Bakış

AKBULUT B. A., YAZICIOĞLU İ.

Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, 17 - 19 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Türkiyede Aşure Geleneği ve Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

YAZICIOĞLU İ., AKBULUT B. A.

2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 27 - 29 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Restoranlardaki Teknolojik Yeniliklerin Deneyim Pazarlaması Açısından Değerlendirilmesi

Aksoy M., Akbulut B. A.

Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Rize İlinin Turizm Göstergelerinin Yıllara Göre Türkiye ile Kıyaslanması: 2009-2015

TAYFUN A., AYSEN E., AKBULUT B. A.

II. Rize Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Yeşil Yıldız Çevre Etiketine Sahip Otellerin Web Sitelerinde Yeşil Pazarlamayı Kullanmalarına İlişkin İçerik Analizi

SEZEN DOĞANCİLİ O., AKBULUT B. A.

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.402-417, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

Hititler Döneminde Beslenme ve Mutfak Kültürü

ŞAHİNGÖZ S., AKBULUT B. A., ÖRGÜN E.

3. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, 8 - 10 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

TÜRKİYE’DE ÇAY BİTKİSİ (CAMELLIA SINENSIS) İLE YAPILAN VE PATENT ALMIŞ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Saklı B. A., Onat G.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.399-408, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TURİZM ETKİNLİKLERİNİN TEMATİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Saklı B. A., Aysen E.

GREEN INSPIRATION -YEŞİL İLHAM, İRFAN YAZICIOĞLU,FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN,ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.817-905, 2023

2023

2023

Rize’de Gerçekleştirilen Turizm Etkinliklerinin Tematik Açıdan Değerlendirilmesi

SAKLI B. A., AYSEN E.

Green Inspiration Yeşil İlham, YAZICIOĞLU, İ.; KÜÇÜKERGİN, F. N.,; ŞİMŞEK, E, Editör, Detay Yayıncılık, ss.817-828, 2023

2023

2023

Sustainability of the Elements That Form Gaziantep Gastronomy and Evaluation in Terms of Climate Change,

AYSEN E., SAKLI B. A.

Current Trends and Practices in Tourism, Yayla Ö; Işın A ; Yazicioğlu İ; Bayram F; Bölükbaş R., Editör, PETERLANG, ss.337-349, 2023

2021

2021

An Experiential Perspective on the World's Best Restaurants

SAKLI B. A.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.421-442, 2021

2021

2021

İç Anadolu Bölgesine Ait Yemekler ve Yapılışları

TEKGÜL Ö., SAKLI B. A.

Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Hatice Sarı Gök, İpek Ünal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.263-284, 2021

2021

2021

İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü

SAKLI B. A.

Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Hatice Sarı Gök, İpek Ünal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.226-257, 2021

2021

2021

Bayburt

BAYRAM F., SAKLI B. A.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.592-602, 2021

2021

2021

Gümüşhane

SAKLI B. A., BAYRAM F.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.648-659, 2021

2020

2020

Neolitik Kent Çatalhöyük’e Gastronomik Bir Bakış

AKBULUT B. A., YAZICIOĞLU İ.

AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ, Eshabil YILDIZ, Yılmaz SEÇİM, Sercan ARAS, Seda YETİMOĞLU, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.270-288, 2020

2020

2020

An Evaluation on the Effects of Science and Technology on Gastronomy and the Transformation of Restaurants

AKBULUT B. A.

Tourism and Hospitality Studies, İrfan YAZICIOĞLU, Özgür YAYLA, Alper IŞIN, Turhan ÇETİN, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Bern, ss.199-214, 2020

2020

2020

Mutfaklarda Kullanılan Temel Ekipmanlar

AKBULUT B. A.

Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi, Emirhan Yenişehirlioğlu, Tolga Gül, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.100-124, 2020

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2021

Eylül 2021

2nd International Travel and Tourism Dynamics

Bildiri (Tam Metin)

Ağustos 2021

Ağustos 2021

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2020

Ekim 2020

International Travel and Tourism Dynamics

Bildiri (Tam Metin)

Eylül 2020

Eylül 2020

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2020

Eylül 2020

Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu

Bildiri (Tam Metin)

Ağustos 2020

Ağustos 2020

Journal of Multidisciplinary Academic Tourism

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi