Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
SEYAHAT ACENTALARININ KRİZ DENEYİMLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR)
, cilt.8, sa.73, ss.2268-2285, 2021 (Hakemli Dergi)
Women Entrepreneurship in Tourism: The Case of Turkey
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2462-2477, 2020 (Hakemli Dergi)
THE ROLE OF WOMEN ENTREPRENEURS IN SOCIAL MEDIA CENTERED E-COMMERCE: DEVELOPMENTS IN GASTRONOMY
International Journal of Disciplines Economics Administrative Sciences Studies
, cilt.6, sa.24, ss.806-819, 2020 (Hakemli Dergi)
TURİZM İŞLETMELERİNDE KRİZ YÖNETİMİNİNÖNEMİ ALANYA’DAKİ 5 YILDIZLI OTELLERDECOVİD 19 KRİZİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
JOURNAL OF SOCIAL, HUMANITIES AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
, cilt.6, sa.33, ss.1738-1756, 2020 (Hakemli Dergi)
Sakin Akımlardan Sakin Turizme Yönelim Ve Edremit Körfezi’nde Örnek BirÇalışma
Journal of Recreation and Tourism Research (JRTR)
, cilt.7, sa.4, ss.715-735, 2020 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Sakin Şehir Algısı: Havran Örneği
Journal of Recreation and Tourism Research /JRTR
, cilt.2, sa.2, ss.287-307, 2020 (Hakemli Dergi)
A Study On Herbs Used In Food In Rize Province Within The Context Of Gastronomy Tourism
INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR)
, cilt.7, sa.51, ss.573-583, 2020 (Hakemli Dergi)
HOW COVID-19 HAS INFLUENCED RESTAURANT PREFERENCES OF CUSTOMERS?
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
, sa.37, 2020 (Hakemli Dergi)
HOLSERV ÖLÇEĞİ İLE OTEL İŞLETMELERİNDE HİZMET KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR)
, cilt.6, sa.37, ss.1320-1332, 2019 (Hakemli Dergi)
Tourism Students’ Perceptions of Tourism Industry: The Case of Selçuk University Faculty of Tourism
The Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.1, ss.522-534, 2019 (Hakemli Dergi)
OSMANLI MUTFAĞININ FÜZYON MUTFAĞI ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR)
, cilt.6, sa.43, ss.3045-3053, 2019 (Hakemli Dergi)
A Study On The Farm Tourism Experiences Of Farmers And Visitors In Turkey
Journal of Economic & Management Perspectives
, cilt.12, sa.3, ss.5-12, 2018 (Hakemli Dergi)
A Research on the Middle East Market within the Context of Turkey Tourism
İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
, cilt.7, sa.1, ss.382-403, 2015 (Hakemli Dergi)
Sürdürülebilir Turizm kapsamında Alan Kılavuzluğu Uygulaması Kaçkar Dağları Milli Parkı Örneği
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.13, sa.49, ss.124-149, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Covid-19 Pandemisi ve Gastronomi Eğitimindeki Yansımaları: Türkiye’de Zorunlu Uzaktan Eğitim Uygulamaları
12. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi (ICCI-EPOK 2024), Ağrı, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024
The Role of Myths In Tourism
ULUSLARARASI MİTOLOJİ KONGRESİ-I, Mardin, Türkiye, 15 - 16 Mayıs 2024
What Makes Turkish Tea Culture so Special?
Stockholm Gastronomy Conference, Stockholm, İsveç, 23 - 25 Kasım 2023
Development Process of Tea Oriented Creative Tourism from the Supplier Perspective
Stockholm Gastronomy Conference, Stockholm, İsveç, 23 - 25 Kasım 2023
Ekoturizm Etkinliklerinin Ekoturizm Amaç ve İlkeleri Bakımından İncelenmesi: Aladağ ve Kapadokya Örneği
II. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, 27 - 28 Mayıs 2021
An Investigation of Local Cuisine of Silk Road: The Case of Turkic Council Modern Silk Road Joint Tours
4TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “TOURMAN 2021” “RESTARTING TOURISM, TRAVEL AND HOSPITALITY: THE DAY AFTER”, Thessaloniki, Yunanistan, 21 Mayıs 2021
SAKİN ŞEHİR HAREKETİNE YÖNELİK ALAN YAZIN İNCELEMESİ
Global Challenges – Scientific Solutions, 02 Mart 2021
A Survey on Tour Guide Licence in Native Language: The Case of Turkey
MTCON’xx20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020
GASTRONOMİ TURİZMİ BAĞLAMINDA RİZEİLİNDEKİ YENİLEBİLİR OTLAR ENVANTERİÜZERİNE LİTERATÜRSEL BİR ÇALIŞMA
1. ULUSLARARASI GASTRONOMİ VE KÜLTÜR KONGRESİ, Malatya, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019
GELENEKSEL PETRANBOARDUN KIŞ TURİZMİ BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019
A Study Related To Tatuta (Agriculture-Tourism-Exchange) Project Experience Of Ecological Holiday Farms In Rize / Turkey
Tourman 2018, 2nd International Scientific Conference "In Search Of Excellence In Tourism, Travel & Hospitality Management", Rodos, Yunanistan, 25 Ekim - 28 Kasım 2018, ss.3
A Qualitative Research about the Pearls and Pitfalls of Farm Tourism Businesses (Tatuta Farms) in Eastern Black Sea Region of Turkey
THE INC 2018,Tourism, Hospitality & Events in a Changing World International Conference, Buxton, Birleşik Krallık, 26 - 28 Haziran 2018, ss.2
Evaluation of Natural and Cultural Resources of Konya / Akşehir İn The Framework of Ecotourism
ATLAS Annual Conference 2017, Viana do Castelo, Portekiz, 12 - 15 Eylül 2017
Evaluation of Natural and Cultural Resources of Konya/ Akşehir in the Frame of Ecotourism
Atlas Annual Conference 2017, Destination past, present and future, Viana Do Castelo, Portekiz, 12 - 15 Eylül 2017, ss.2
Kaçkar Dağları Milli Parkının Turizm İşletmeleri Açısından Sürdürülebilirliği
II. Rize Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.117-133
The Environmental Impacts of Tourism and Recreation Activities on Kaçkar Mountains National Park Rize TURKEY
Sydney International Business Research Conference 2016, Sydney, Avustralya, 19 - 21 Mart 2016
Kitap & Kitap Bölümleri
Developing Gastronomy Tourism in Turkey through Food Geographical Indication
Contemporary Studies and Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.357-363, 2024
Mavi Ekonomi ve Turizm
İnsan-Toplum-Çevre Ekseninde Turizm, ÖZGÜREL GİZEM, KARADAĞ LEVENT, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.1-15, 2024
Evaluation of the Use of Fuzzy Logic in Decision-Making Processes in Tourism
Contemporary Studies and
Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, ss.401-413, 2024
Amaç Odaklı Pazarlama ve Gastronomi
Gastronomi ve Pazarlama (Yeni Yaklaşımlar/Stratejiler ve Örnek Olaylar), BOZOK DÜRİYE, ÖZDEMİR SAMİ SONAT, AÇIKSÖZLÜ ÖVGÜ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.38-55, 2024
Vertical Farming and Its Applications in Gastronomy
Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.165-172, 2024
ANTROPOLOJİ PERSPEKTİFİNDEN TURİZM
Disiplinler Arası Yaklaşımlarla Turizm Araştırmaları, Özgürel, Gizem; Karadağ, Levent, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.36-43, 2023
Geleceğin Restoranları
Detay Yayınevi, Ankara, 2021
Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism , Yazıcıoğlu, İrfan; Işın, Alper; Yayla, Özgür, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021
İpek Yolu Turizmi
Deneyimsel Turizm Türleri, Özer, Songül, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.175-196, 2021
The impact of Covid 19 on the Sustainability of Protected Areas
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu İrfan, Yayla Özgür, Işın Alper, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.53-69, 2021
Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU Alper IŞIN Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021
Geleceğin Restoranlarında Üretim ve Hizmet
Geleceğin Restoranları, Çalışkan Gültekin,Yıldırım Gülsün, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.71-87, 2021
Challenges Faced by Female Tourist Guides and Suggested Solutions
Tourism Studies and Social Sciences, KRYSTEV Vilian, ÇELIK UĞUZ Sabriye, EFE Recep, KAPLUHAN Erol, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, ss.144-163, 2021
İNANÇSAL YAPILARIN YEME-İÇME KÜLTÜRÜNÜN OLUŞUMUNDAKİ ROLÜ
HALKBILIMI BAĞLAMINDA TÜRKIYE’DE YEME- İÇME KÜLTÜRÜ, Kılıç Samet, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.60-87, 2021
Karapınar İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli
Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Gastronomi Turizmi, Karaman Abdullah, Şalvarcı Simge, Aylan Kübra, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.249-269, 2020
An Evaluation On Social Media Users’ E-Reviews Of Food-BeverageBusinesses: The Case Of Rize
Social Science I, Cahit ASLAN,Özlem AYDOĞMUŞ ÖRDEM, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.49-59, 2019
An Evaluation On Social Media Users’ E-Reviews Of Food-BeverageBusinesses: The Case Of Rize
Social Science I, Cahit ASLAN, Özlem AYDOĞMUŞ ÖRDEM, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.49-59, 2019
MÜZELERDE TURİST REHBERLİĞİ ve İNTERAKTİF TEKNOLOJİLER
DİJİTAL TURİZM: SEKTÖRÜN YENİ GELECEĞİ, Karaman, A., Sayın, K., Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.161-171, 2019
TROYA ANTİK KENTİ (ÇANAKKALE)
TÜRKİYE’NİN UNESCO DEĞERLERİ VE TURİZM POTANSİYELİ, Prof. Dr. Abdullah Karaman, Öğr. Gör. Kürşat Sayın, Dr. Öğr. Üyesi Alper Ateş, Editör, Eğitim Yayınevi, 2018
Afrodisias (AYDIN 2017)
TÜRKİYE’NİN UNESCO DEĞERLERİ VE TURİZM POTANSİYELİ, Prof. Dr. Abdullah Karaman, Öğr. Gör. Kürşat Sayın, Dr. Öğr. Üyesi Alper Ateş, Editör, Eğitim Yayınevi, 2018
Türkiye Turizmi Bağlamında Ortadoğu Pazarı
Türkiye Alim Kitap Yayınevi, Düsseldorf, 2015