Doç. Dr. GÜLSÜN YILDIRIM


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

E-posta: gulsun.yildirim@erdogan.edu.tr
İş Telefonu: +90 464 715 1617 Dahili: 2521
Web: https://avesis.erdogan.edu.tr/gulsun.yildirim
Ofis: 4
Posta Adresi: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Ardeşen/RİZE

Metrikler

Yayın

78

Atıf (Scopus)

5

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

268

H-İndeks (Scholar)

11

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

1

Tez Danışmanlığı

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Lisans

Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği/ Yabancı Diller Eğitimii Ana Bilim Dalı, Türkiye

2000 - 2004

2000 - 2004

Lisans

Adnan Menderes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksek Okulu, Turist Rehberliği, Türkiye

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

COVID 19 AND RESTARTING STRATEGIES IN TOURISM

Yıldırım G., Kızıltan A.

11. INTERNATIONAL EUROPEAN CONGRESS ON ADVANCED STUDIES IN BASIC SCIENCES, Rome, İtalya, 11 - 13 Kasım 2024, cilt.2, ss.841-846, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

TURKISH TEA RESEARCH TRENDS OVER TIME

YILDIRIM G.

11. INTERNATIONAL EUROPEAN CONGRESS ON ADVANCED STUDIES IN BASIC SCIENCES, Roma, İtalya, 11 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Covid-19 Pandemisi ve Gastronomi Eğitimindeki Yansımaları: Türkiye’de Zorunlu Uzaktan Eğitim Uygulamaları

YILDIRIM G., KARABACAK N.

12. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi (ICCI-EPOK 2024), Ağrı, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

The Role of Myths In Tourism

YILDIRIM G.

ULUSLARARASI MİTOLOJİ KONGRESİ-I, Mardin, Türkiye, 15 - 16 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

What Makes Turkish Tea Culture so Special?

YILDIRIM G.

Stockholm Gastronomy Conference, Stockholm, İsveç, 23 - 25 Kasım 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

Development Process of Tea Oriented Creative Tourism from the Supplier Perspective

Pirim Y., YILDIRIM G.

Stockholm Gastronomy Conference, Stockholm, İsveç, 23 - 25 Kasım 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

A RESEARCH ABOUT THE HIDDEN MEANING OF THE STRUCTURES IN GOBEKLITEPE THROUGH THE OLDEST MATHEMATICAL KNOWLEDGE

Çörekli Ç., Yıldırım G.

7th UNESCO UNITWIN Conference 2022, Koper, Slovenya, 15 - 20 Mayıs 2022, ss.10, (Özet Bildiri)

2021

2021

Ekoturizm Etkinliklerinin Ekoturizm Amaç ve İlkeleri Bakımından İncelenmesi: Aladağ ve Kapadokya Örneği

Çilingir F., YILDIRIM G., ERKILIÇ E.

II. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, 27 - 28 Mayıs 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

A New Dimension For Revitalization of Silk Road Tourism: Turkic Council Modern Silk Road Joint Tours

YILDIRIM G.

4TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “TOURMAN 2021” “RESTARTING TOURISM, TRAVEL AND HOSPITALITY: THE DAY AFTER”, Yunanistan, 21 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

An Investigation of Local Cuisine of Silk Road: The Case of Turkic Council Modern Silk Road Joint Tours

Ertaş A., Yıldırım G.

4TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “TOURMAN 2021” “RESTARTING TOURISM, TRAVEL AND HOSPITALITY: THE DAY AFTER”, Thessaloniki, Yunanistan, 21 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

SAKİN ŞEHİR HAREKETİNE YÖNELİK ALAN YAZIN İNCELEMESİ

ÇELİK UĞUZ S., YILDIRIM G.

Global Challenges – Scientific Solutions, 02 Mart 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

A Survey on Tour Guide Licence in Native Language: The Case of Turkey

YILDIRIM G., ÖZBEK Ö.

MTCON’xx20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

MARDİN YEŞİLLİ İLÇESİNİN TURİZM POTANSİYELİ ÜZERİNEBİR ÇALIŞMA

Omput E., YILDIRIM G.

ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER KONGRESİ, Şanlıurfa, Türkiye, 5 - 07 Haziran 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

GASTRONOMİ TURİZMİ BAĞLAMINDA RİZEİLİNDEKİ YENİLEBİLİR OTLAR ENVANTERİÜZERİNE LİTERATÜRSEL BİR ÇALIŞMA

ÇALIŞKAN G., YILDIRIM G., ŞENKARDEŞ İ.

1. ULUSLARARASI GASTRONOMİ VE KÜLTÜR KONGRESİ, Malatya, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

GELENEKSEL PETRANBOARDUN KIŞ TURİZMİ BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

OMPUT E., YILDIRIM G.

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

A STUDY ON THE DETERMINATION OF TURKEY’xxS HALAL TOURISMPOTENTIAL

TARINÇ A., YILDIRIM G., KILINÇ C. Ç.

III. TARAS SHEVCHENKO INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kiev, Ukrayna, 12 - 14 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

EVALUATION OF THE KAMILET VALLEY WITHIN THE CONTEXTOF SUSTAINABLE TOURISM

YILDIRIM G., TARINÇ A., KILINÇ C. Ç.

III. TARAS SHEVCHENKO INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kiev, Ukrayna, 12 - 14 Temmuz 2019, ss.84, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

EVALUATION OF OTTOMAN CUISINE IN THE FRAMEWORK OF FUSIONCUISINE

TARINÇ A., YILDIRIM G., KILINÇ C. Ç.

III. TARAS SHEVCHENKO INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kiev, Ukrayna, 12 - 14 Temmuz 2019, ss.85, (Özet Bildiri)

2018

2018

A Study Related To Tatuta (Agriculture-Tourism-Exchange) Project Experience Of Ecological Holiday Farms In Rize / Turkey

YILDIRIM G., Kılınç C. Ç.

Tourman 2018, 2nd International Scientific Conference "In Search Of Excellence In Tourism, Travel & Hospitality Management", Rodos, Yunanistan, 25 Ekim - 28 Kasım 2018, ss.3, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

A Qualitative Research about the Pearls and Pitfalls of Farm Tourism Businesses (Tatuta Farms) in Eastern Black Sea Region of Turkey

YILDIRIM G., Kılınç C. Ç.

THE INC 2018,Tourism, Hospitality & Events in a Changing World International Conference, Buxton, Birleşik Krallık, 26 - 28 Haziran 2018, ss.2, (Özet Bildiri)

2017

2017

EVALUATION OF NATURAL AND CULTURAL RESOURCES OF KONYA / AKŞEHİR IN THE FRAMEWORK OF ECOTOURISM

TARINÇ A., YILDIRIM G., ATEŞ A., KILINÇ C. Ç.

ATLAS ANNUAL CONFERENCE 2017, DESTINATIONS PAST, PAST AND FUTURE, VİANA DE CASTELO, Portekiz, 12 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Evaluation of Natural and Cultural Resources of Konya / Akşehir İn The Framework of Ecotourism

TARINÇ A., YILDIRIM G., ATEŞ A., KILINÇ C. Ç.

ATLAS Annual Conference 2017, Viana do Castelo, Portekiz, 12 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Evaluation of Natural and Cultural Resources of Konya/ Akşehir in the Frame of Ecotourism

YILDIRIM G., Kılınç C. Ç., Ateş A., Tarınç A.

Atlas Annual Conference 2017, Destination past, present and future, Viana Do Castelo, Portekiz, 12 - 15 Eylül 2017, ss.2, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Kaçkar Dağları Milli Parkının Turizm İşletmeleri Açısından Sürdürülebilirliği

YILDIRIM G., Kılınç C. Ç., sezgin M., Ateş A.

II. Rize Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, ss.117-133, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

The Environmental Impacts of Tourism and Recreation Activities on Kaçkar Mountains National Park Rize TURKEY

SEZGİN M., YILDIRIM G.

Sydney International Business Research Conference 2016, Sydney, Avustralya, 19 - 21 Mart 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2024

2024

Developing Gastronomy Tourism in Turkey through Food Geographical Indication

YILDIRIM G., BAKIR S.

Contemporary Studies and Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.357-363, 2024

2024

2024

Mavi Ekonomi ve Turizm

YILDIRIM G.

İnsan-Toplum-Çevre Ekseninde Turizm, ÖZGÜREL GİZEM, KARADAĞ LEVENT, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.1-15, 2024

2024

2024

Evaluation of the Use of Fuzzy Logic in Decision-Making Processes in Tourism

HACIMURTAZAOĞLU M., YILDIRIM G.

Contemporary Studies and Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, ss.401-413, 2024

2024

2024

Tea culture in Türkiye

YILDIRIM G., BOHNE H.

Tea Cultures of Europe: Heritage and Hospitality, Bohne Hartwig, Editör, De Gruyter, Berlin, ss.459-469, 2024

2024

2024

Amaç Odaklı Pazarlama ve Gastronomi

KAHRAMAN A. G., YILDIRIM G.

Gastronomi ve Pazarlama (Yeni Yaklaşımlar/Stratejiler ve Örnek Olaylar), BOZOK DÜRİYE, ÖZDEMİR SAMİ SONAT, AÇIKSÖZLÜ ÖVGÜ, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.38-55, 2024

2024

2024

Vertical Farming and Its Applications in Gastronomy

BAKIR S., YILDIRIM G.

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.165-172, 2024

2023

2023

ANTROPOLOJİ PERSPEKTİFİNDEN TURİZM

YILDIRIM G.

Disiplinler Arası Yaklaşımlarla Turizm Araştırmaları, Özgürel, Gizem; Karadağ, Levent, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.36-43, 2023

2022

2022

Gastronomy and Tea Tourism/ Tea-oriented gastronomy tours in Rize, Turkey

YILDIRIM G.

Routledge Handbook of Tea Tourism, Jolliffe, L., Aslam, M. S. M., Khaokhrueamuang, A., & Chen, L. H., Editör, Routledge, New York, ss.235-247, 2022

2021

2021

Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism

Kahraman A. G., Yıldırım G., Ertaş A.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism , Yazıcıoğlu, İrfan; Işın, Alper; Yayla, Özgür, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021

2021

2021

İpek Yolu Turizmi

YILDIRIM G.

Deneyimsel Turizm Türleri, Özer, Songül, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.175-196, 2021

2021

2021

The impact of Covid 19 on the Sustainability of Protected Areas

YILDIRIM G.

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu İrfan, Yayla Özgür, Işın Alper, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.53-69, 2021

2021

2021

Traditional Turkish Tea Culture in Gastronomy Tourism

KAHRAMAN A. G., YILDIRIM G., ERTAŞ A.

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU Alper IŞIN Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021

2021

2021

Geleceğin Restoranlarında Üretim ve Hizmet

Çalışkan G., Yıldırım G.

Geleceğin Restoranları, Çalışkan Gültekin,Yıldırım Gülsün, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.71-87, 2021

2021

2021

Challenges Faced by Female Tourist Guides and Suggested Solutions

İNCE YENİLMEZ M., YILDIRIM G., KILINÇ C. Ç.

Tourism Studies and Social Sciences, KRYSTEV Vilian, ÇELIK UĞUZ Sabriye, EFE Recep, KAPLUHAN Erol, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, ss.144-163, 2021

2021

2021

İNANÇSAL YAPILARIN YEME-İÇME KÜLTÜRÜNÜN OLUŞUMUNDAKİ ROLÜ

YILDIRIM G., ERTAŞ A.

HALKBILIMI BAĞLAMINDA TÜRKIYE’DE YEME- İÇME KÜLTÜRÜ, Kılıç Samet, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.60-87, 2021

2020

2020

Protection and Usage Balance From the Perspectives of Visitors in National Parks: The Case of Kackar Mountains National Park

YILDIRIM G.

Global Opportunities and Challenges for Rural and Mountain Tourism, Kala, Devkant, Bagri, Chandra Satish, Editör, Hershey, PA: IGI Global, Pennsylvania, ss.150-167, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

Karapınar İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli

YILDIRIM G., KAHRAMAN A. G.

Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Gastronomi Turizmi, Karaman Abdullah, Şalvarcı Simge, Aylan Kübra, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.249-269, 2020

2019

2019

How Will the Service Actor and the Related Activities in Tourism Improve Women’s Empowerment in the World?

KILINÇ C. Ç., YILDIRIM G.

A Comparative Perspective of Women’xxs Economic Empowerment, Kilinc C. Ceyhun, Yildirim Gülsün, Editör, Routledge, Londrina, ss.127-140, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

An Evaluation On Social Media Users’ E-Reviews Of Food-BeverageBusinesses: The Case Of Rize

Erkılıç E., Yıldırım G.

Social Science I, Cahit ASLAN,Özlem AYDOĞMUŞ ÖRDEM, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.49-59, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

KAMİLET VADİSİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

YILDIRIM G., TARINÇ A., KILINÇ C. Ç.

ALTERNATİF TURİZM ARAŞTIRMALARI, Yıldız Sevcan, Editör, İksad, Ankara, ss.143-171, 2019

2019

2019

TÜRKİYE’NİN HELAL TURİZM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

TARINÇ A., YILDIRIM G., KILINÇ C. Ç.

Alternatif Turizm Araştırmaları, Yıldız Sevcan, Editör, İksad, Ankara, ss.115-142, 2019

2019

2019

An Evaluation On Social Media Users’ E-Reviews Of Food-BeverageBusinesses: The Case Of Rize

ERKILIÇ E., YILDIRIM G.

Social Science I, Cahit ASLAN, Özlem AYDOĞMUŞ ÖRDEM, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.49-59, 2019

2019

2019

MÜZELERDE TURİST REHBERLİĞİ ve İNTERAKTİF TEKNOLOJİLER

YILDIRIM G., ÖZBEK Ö.

DİJİTAL TURİZM: SEKTÖRÜN YENİ GELECEĞİ, Karaman, A., Sayın, K., Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.161-171, 2019

2018

2018

TROYA ANTİK KENTİ (ÇANAKKALE)

TEKİN Ö., YILDIRIM G., KILINÇ C. Ç.

TÜRKİYE’NİN UNESCO DEĞERLERİ VE TURİZM POTANSİYELİ, Prof. Dr. Abdullah Karaman, Öğr. Gör. Kürşat Sayın, Dr. Öğr. Üyesi Alper Ateş, Editör, Eğitim Yayınevi, 2018

2018

2018

Afrodisias (AYDIN 2017)

YILDIRIM G., TEKİN Ö., KILINÇ C. Ç.

TÜRKİYE’NİN UNESCO DEĞERLERİ VE TURİZM POTANSİYELİ, Prof. Dr. Abdullah Karaman, Öğr. Gör. Kürşat Sayın, Dr. Öğr. Üyesi Alper Ateş, Editör, Eğitim Yayınevi, 2018

2015

2015

Türkiye Turizmi Bağlamında Ortadoğu Pazarı

YILDIRIM G., SARI Y.

Türkiye Alim Kitap Yayınevi, Düsseldorf, 2015

Desteklenen Projeler

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ödüller

Mart 2016

Mart 2016

Best Innovative Paper Award

Sydney International Business Research Conference (SIBRC) 2016