Arş. Gör. Dr. AYŞE KARA


Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mikrobiyoloji, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Biyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Ambalajlama, Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji


Yayınlardaki İsimler: Kalayci Kara A.,

Metrikler

Yayın

22

Atıf (WoS)

7

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

21

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

36

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (Sobiad)

12

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

6

Toplam Atıf Sayısı

82

Proje

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2021 - 2024

2021 - 2024

Doktora

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

2017 - 2020

2017 - 2020

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2012 - 2016

2012 - 2016

Lisans

Erzurum Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Dondurulmuş gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetolarında bitkisel katkı maddeleri ile zenginleştirilmiş nanoemülsiyon kaplamanın kalite kriterleri üzerine etkisinin değerlendirilmesi Sürdürülebilir Kalkınma

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2020

2020

Yüksek Lisans

Bacillus subtilis ve B. thuringiensis izolatlarının biyolojik iyileştirme potansiyellerinin tatlı sularda kontrollü koşullarda araştırılması Sürdürülebilir Kalkınma

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Sentezden Uygulamaya Nanoteknoloji Kursu

Mesleki Kurs

Atatürk Üniversitesi

2024

2024

Digital PCR Festivali

Mesleki Kurs

Atatürk Üniversitesi

2020

2020

Deney Laboratuvarları İçin Metod Validasyon ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2019

2019

ICP-OES Cihazı Kullanım ve Aplikasyon Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

Mikrobiyoloji Ölçüm Belirsizliği

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

GC-MS GEOSMİN-MIB Deneyleri Kalibrasyonu Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

TS EN ISO/IEC 17025:2017 Risk Değerlendirme ve İç Kalite Kontrol Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

TS EN ISO 19011:2011 KYS İç Tetkik Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

TS EN ISO/IEC 17025 2017 Temel Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

Ölçüm Belirsizliği

Mesleki Eğitim

ESKİ

2018

2018

TS EN ISO/IEC 17025 Dokümasyon Eğitimi

Mesleki Eğitim

ESKİ

2016

2016

Protein Ekspresyonu ve Enzim Biyoteknolojisi Uygulamalı Eğitim

Mesleki Eğitim

Erzurum Teknik Üniversitesi

2015

2015

Nutrigenomik Çalıştayı

Diğer

Atatürk Üniversitesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü

2015

2015

Tıbbi Genetik Eğitim Toplantısı

Sağlık ve Tıp

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi

2014

2014

Biyomimetik/Teknoloji Doğayı Taklit Ediyor

Diğer

Doğa ve Bilimleri Derneği

2013

2013

Elektroforez

Mesleki Eğitim

Bio-rad

2013

2013

PCR

Mesleki Eğitim

QİAGEN

Araştırma Alanları

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda Ambalajlama

Biyoteknoloji

Mikrobiyoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2017 - 2021

2017 - 2021

Biyolog

Belediye, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Biyolog

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

Tıbbi ve Aromatik Bitki Olarak Tarhun (Artemisia dracunculus L.)’ Bitkisinin Değerlendirilmesi

Kara A., Çağlak E.

3rd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 20 - 23 Temmuz 2022, ss.250, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

İstavritli Kroket Örneğinde Nar Ekstratı İlavesinin Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Sarı E., ÇAĞLAK E., Kobya O., KARA A., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y.

2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 10 - 13 Mart 2022, ss.275, (Özet Bildiri)

2022

2022

Su Ürünleri İşleme Sanayisinde Türk Somonunun (Oncorhynchus mykiss) Değerlendirilmesinde Farklı Uygulamalar

Güneş E., ÇAĞLAK E., KARA A., Kobya O., KARSLI B., ÖĞRETMEN Ö. Y.

2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 10 - 13 Mart 2022, ss.276, (Özet Bildiri)

2021

2021

Kabuklu Su Ürünleri İşleme Teknolojisindeki Kazanç: Kitin

Kara A., Çağlak E.

21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu , Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.1, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Bazı Fiziksel Kalite Parametrelerinin Belirlenmesinde Diyetetik Hamsi Örneği

Sarı E., Kobya O., Güneş E., Kara A., Öğretmen Ö. Y., Delihasan Sonay F., et al.

21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.2, (Özet Bildiri)

2021

2021

Geleneksel Bir Tarif Olan Hamsikoli ve Bazı Fiziksel Parametrelerin Belirlenmesi

Güneş E., Kara A., Kobya O., Sarı E., Çağlak E., Öğretmen Ö. Y., et al.

21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.3, (Özet Bildiri)

2021

2021

Determınatıon of Physıcal Qualıty Characterıstıcs of Turkısh Ravıolı Wıth Anchovy

Kobya O., Sarı E., Kara A., Güneş E., Delihasan Sonay F., Karslı B., et al.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.76, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Determination of Quality Parameters of Pastry With Anchovies

Kara A., Güneş E., Sarı E., Kobya O., Karslı B., Çağlak E., et al.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, 7 - 08 Eylül 2021, ss.73, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2022

2022

Denizden Sofraya Hamsi (Geleneksel ve İnovatif 53 Tarif)

Çağlak E., Delihasan Sonay F., Karslı B., Öğretmen Ö. Y., Kara A., Kobya O.

Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi, Ankara, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Gastronomide Alternatif Gıda Kaynağı Olan Alglere Genel Bir Bakış

Kara A., Karaman E. E.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, Dr. Öğr. Üyesi Yener OĞAN, Editör, ÇİZGİ KİTABEVİ YAYINEVİ, İstanbul, ss.124-135, 2022

2022

2022

An Overview Of The Glucosamine Molecule, A Biopolymer Originated Aquaculture

Kara A., Çağlak E.

New Trends in Technical, Natural Sciences, Engineering and Health Sciences, Qurban QUASIMOV,Mirvari AGAYEVA, Editör, Repro Bir Mat Kağ. Rek. Tas. Tic. Ltd. Şti, İzmir, ss.33-47, 2022

2017

2017

Biyoteknoloji

Kara A., Reisoğlu B., Karaman S., Mısıroğlu K.

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik, İsmail Bezirganoğlu, Editör, Pegem A Yayıncılık, Ankara, ss.9-16, 2017

Desteklenen Projeler

2025 - 2027

2025 - 2027

Balık Eti Bozulmasının Nanosensör ile Tespiti

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Demirbaş A. (Yürütücü), Karslı B., Kara A., Akçay Teker Z.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 7

h-indeksi (WOS): 1