Dr. Öğr. Üyesi GÖKHAN ONAT


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

E-posta: gokhan.onat@erdogan.edu.tr
İş Telefonu: +90 464 715 1617 Dahili: 2532
Web: https://avesis.erdogan.edu.tr/gokhan.onat
Posta Adresi: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi ARDEŞEN/RİZE

Metrikler

Yayın

54

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

9

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

186

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (TrDizin)

29

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

175

H-İndeks (Sobiad)

8

Atıf (Diğer Toplam)

105

Proje

2

Açık Erişim

13
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2022

2018 - 2022

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Gastronomi İmajının Davranışsal Niyete Etkisinde Müşteri Memnuniyetinin Aracılık Rolü Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017

2017

Yüksek Lisans

İçsel pazarlama uygulamalarının iş gören yetkinliği üzerine etkisi: Nevşehir'deki otel işletmelerinde bir uygulama Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2019 - 2023

2019 - 2023

Araştırma Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uluslararası Mutfak Kültürü Sürdürülebilir Kalkınma

Seminer

Uzmanlık Alan Dersi

Lisans

Lisans

Bitirme Projesi

İşbaşı Eğitimi

Öğretmenlik Uygulaması

Dünya Mutfağı-II

Dünya Mutfağı-I

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Analizi

Yiyecek-İçecek Servisi

Mutfak Trendlerinde Güncel Gelişmeler

Türk Mutfağı-I

Pişirme Teknikleri

Pişirme Teknikleri-I

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Akıllı Turizm: Dijital Teknolojilerin Sürdürülebilir Turizm Gelişimindeki Rolü

Onat G., Karakuş Y.

EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ACTIVITY IN A NEW TIME: REALITIES AND CHALLENGES Proceedings of The 2nd International Scientific Conference, Mingachevir, Azerbaycan, 13 - 14 Aralık 2024, cilt.3, ss.100-107, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Saklı B. A., Onat G.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

YEREL GIDA TÜKETİM DEĞERİNDE DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERİN ROLÜ

ONAT G.

6TH INTERNATIONAL BLACK SEA MODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2024, ss.903-913, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

YENİLEBİLİR BÖCEKLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE MUTFAKTA KULLANIMI

ONAT G.

KARADENIZ 16th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES, Bartın, Türkiye, 16 - 18 Ağustos 2024, ss.63, (Özet Bildiri)

2023

2023

ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDA ORGANİK GIDA TÜKETİMİNİN ROLÜ

Onat G.

Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaycan, 8 - 09 Aralık 2023, cilt.2, ss.393-399, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Azerbaycan ve Türkiye`Nin Turizm Bağları: Zengezur Koridoru`Nun Rolü

Kaya E., Karakuş Y., Onat G.

Proceedings of The 2nd International Scientific Conference “SUSTAINABLE DEVELOPMENT STRATEGY: GLOBAL TRENDS, NATIONAL EXPERIENCE AND NEW GOALS”, and dedicated to the 100th anniversary of the National Leader of the Azerbaijani people Heydar Aliyev, Mingachevir, Azerbaycan, 8 - 09 Aralık 2023, cilt.3, ss.171-179, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Perceived Overqualification: Evaluation for Gastronomy Students

ONAT G., KARAKUŞ Y., MOHANTY P. P.

I. INTERNATIONAL MESOPOTAMIA TOURISM CONGRESS “Cultural and Religious Tourism”, Ankara, Türkiye, 27 Kasım 2021, ss.47-51, (Özet Bildiri)

2021

2021

DIŞARIDA YEMEK YEME DAVRANIŞI VE AŞIYA GÜVEN ARASINDAKI İLİŞKİ: RİZE’DEKİ YEREL HALK ÜZERİNE BİR UYGULAMA

Onat G., Karakuş Y.

5 th INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Van, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2021, ss.92-106, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

YEREL HALKIN GASTRONOMİ TURİZMİ KAVRAMINA BAKIŞ AÇILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Karakuş Y., Onat G., Güneren E.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.650-657, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

RUS MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ

AYDIN Ş., BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., ONAT G.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.658-664, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

UZAKDOĞU MUTFAĞINA GENEL BİR BAKIŞ: TAYLAND, KORE VE ÇİN MUTFAKLARI

BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU S., AYDIN Ş., ONAT G.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.827-840, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

SEYAHAT SÜRESİNCE GERÇEKLEŞEN YEMEK TÜKETİM DAVRANIŞINDADEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİN ROLÜ

Çalışkan C., Sabbağ Ç., Dedeoğlu B. B., Onat G.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.665-670, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

TURİZMDE ÇALIŞAN YETKİNLİKLERİNİN KFG YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRLMESİ VE İYİLEŞTİRLMESİ: NEVŞEHİR ÖRNEĞİ

KARAKUŞ Y., ÇAMLICA K., YÖNET EREN F., ONAT G.

I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Sempozyumu, Nevşehir, Türkiye, 19 - 20 Ekim 2017, ss.662-663, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

ALTERNATİF TURİZM TÜRÜ OLARAK ÇAY TURİZMİ: RİZE DESTİNASYONU POTANSİYELİNİN İNCELENMESİ

KARAKUŞ Y., ONAT G.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitapevi, Konya, ss.134-142, 2024

2024

2024

Destinasyon İmajı ve Gastronomi

ONAT G., BOYACI D.

Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış, GÜNEREN EBRU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-172, 2024

2023

2023

Öğütülmüş Taneli Baharat

Oğan Y., Onat G.

Baharat Otlar ve Soslar, Alper KURNAZ,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.130-152, 2023

2023

2023

TURİZM PAZARLAMASINDA YEŞİL RESTORAN UYGULAMALARININ ÖNEMİ

Onat G., Karakuş Y.

YEŞİL İŞLETMECİLİK, Ersoy,Mehmet; Berberoğlu,Murat, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.149-170, 2023

2023

2023

DIGITAL GASTRONOMY

Onat G., Karakuş Y.

GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY, İbrahim ÇEKİÇ,Yener OĞAN, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.227-246, 2023 Creative Commons License

2022

2022

Gastronomideki Yenilikler ve Gelişmeler

ONAT G., KARAKUŞ Y.

Her Yönüyle Gastronomi Araştırmaları, Karaçar, Ercan; Örgün, Emrah; Kargiglioğlu, Şaban, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.1-12, 2022

2022

2022

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ: RİZE ÖRNEĞİ

Onat G.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar I, Oğan,Yener, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.64-79, 2022

2022

2022

Yiyecek İçecek İşletmelerinde İçsel Pazarlama Uygulamalarının Değerlendirilmesi

Yılmaz C., Onat G.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II, OĞAN,Yener, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.28-45, 2022

2021

2021

İŞGÖREN YETKİNLİĞİNİN GASTRONOMİDEKİ YERİ ve ÖNEMİ

Onat G., Karakuş Y.

Gastronomi Araştırmaları, Yener OĞAN, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.22-34, 2021 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Rekreasyon Faaliyetleri Bağlamında Gastronomik Etkinliklerin Değerlendirilmesi

Onat G.

REKREASYON VE TURİZM ARAŞTIRMALARI, Muhammet Cenk BİRİNCİ,Özgür Yayla, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.281-299, 2021

2021

2021

Using Digital Technologies in Destination Management

Onat G., Karakuş Y.

TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES, Vilian KRYSTEV,Sabriye ÇELIK UĞUZ,Recep EFE,Erol KAPLUHAN, Editör, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Sofija, ss.119-133, 2021

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, ss.1-1, 2022

2022

2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, ss.1-1, 2022

2022

2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, ss.1-1, 2022

2022

2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ONAT G.

Detay Yayıncılık, ss.1-1, 2022

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2020 - 2023

2020 - 2023

JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM

Teknik Redaktör

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Research Innovations in Sustainable Marketing RISM2025

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Onat G.
Madrid, İspanya

Ödüller

Mayıs 2014

Mayıs 2014

Satranç Turnuvası

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 12

h-indeksi (WOS): 2