Öğr. Gör. YASEMİN YAVUZ ABANOZ
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Effects of different brewing conditions on acrylamide levels in Turkish black tea and health risk assessment
Başaran B.
,
Abanoz Y.
,
Boyraz A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.133, 2024 (SCI-Expanded)
Quality characteristics of functional snack foods prepared from hazelnut shell and teff flour
Konak Ü. İ.
,
Keskin H.
,
Yavuz Abanoz Y.
,
Aslan M.
,
Arslan Tontul S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.2023, sa.2023, 2023 (SCI-Expanded)
The levels of heavy metal, acrylamide, nitrate, nitrite, N-nitrosamine compounds in brewed black tea and health risk assessment: Türkiye
BAŞARAN B.
,
Abanoz Y. Y.
,
ŞENOL N. D.
,
Oral Z. F. Y.
,
Öztürk K.
,
KABAN G.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.120, 2023 (SCI-Expanded)
Biochemical content of cherry laurel (Prunus laurocerasus L.) fruits with edible coatings based on caseinat, Semperfresh and lecithin
Abanoz Y.
,
OKCU Z.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.46, sa.6, ss.908-918, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Physical, nutritional, textural and sensory qualities of Turkish noodles produced with siyez wheat (Triticum monococcum), kale (Brassica oleracea var. acephala) and chia seed (Salvia hispanica L.)
Konak Ü. İ.
,
Çakmakçı D.
,
Yavuz Abanoz Y.
Food and Health
, cilt.0, sa.0, 2022 (Hakemli Dergi)
Determination of Some Quality Properties of Blueberry Fruit Coated with Edible Coating (Vaccinium Arctostaphylos)
OKCU Z.
,
YAVUZ ABANOZ Y.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.979-992, 2021 (Hakemli Dergi)
Edible Film and Coating in Fruits and Vegetables.
OKCU Z.
,
YAVUZ Y.
,
KERSE S.
Alınteri Journal of Agriculture Sciences
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (Hakemli Dergi)
Edible Film and Coating Applications in Fruits and Vegetables
Okcu Z.
,
Yavuz Y.
,
Kerse S.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (ESCI)
Kuşburnu Meyvesinin Değişik Ürünlere İşlenirken Besinsel Kalitesindeki Değişim
Okcu Z.
,
Kerse S.
,
Yavuz Abanoz Y.
Bahçe
, cilt.46, sa.46, ss.89-96, 2017 (Hakemli Dergi)
ÜZÜMSÜ MEYVELERDE KULLANILAN EN SON AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ
Okcu Z.
,
Kalkışım Ö.
,
Yavuz Abanoz Y.
Bahçe
, cilt.45, sa.2, ss.101-110, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Çay Yetiştiriciliği Mekanizasyon Uygulamalarında Mevcut Durumun Belirlenmesi ve Geliştirilmesi
AKBULUT M.
,
YAZICI K.
,
TOPAKCI M.
,
ÇANAKCI M.
,
AVCI M.
,
HEKİMOĞLU A. P.
, et al.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, sa.1, ss.90-91, (Özet Bildiri)
Limon İlavesinin Siyah Çay İnfüzyonunun pH’sı ve Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkisi
Kalcıoğlu Z.
,
Yazıcı K.
,
Yavuz Abanoz Y.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
Toprak Mikroorganizmalarının Bitki Gelişimi, Sağlığı ve Verimliliği Üzerindeki Rolü
Alpay Karaoğlu Ş.
,
Bozdeveci A.
,
Suyabatmaz Ş.
,
Yavuz Abanoz Y.
Ulusal Çay Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1-2, (Özet Bildiri)
Cactus Pear
OKCU Z.
,
YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
The Effect of Nutriton on İnsulin Resistance
OKCU Z.
,
YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
Kitaplar
ÇAYIN ANAVATANI, SİSTEMATİĞİ VE TARİHİ GELİŞİMİ
Saklı A. R.
,
Yavuz Abanoz Y.
A’DAN Z’YE ÇAY, Prof.Dr.Keziban YAZICI, Editör, İksad Yayınevi, Adıyaman, ss.3-76, 2024
ÇAYIN ÜRETİM, TÜKETİM VE TİCARETİ
YAVUZ ABANOZ Y.
,
POLAT A.
A'dan Z'ye Çay, YAZICI KEZİBAN, Editör, İksad, ss.77-131, 2024
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
17
Atıf (WoS)
7
H-İndeks (WoS)
2
Atıf (Scholar)
41
H-İndeks (Scholar)
3
Proje
8
Açık Erişim
3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları