Öğr. Gör. YASEMİN YAVUZ ABANOZ
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
4
Effects of different brewing conditions on acrylamide levels in Turkish black tea and health risk assessment
Başaran B.
,
Abanoz Y.
,
Boyraz A.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.133, 2024 (SCI-Expanded)
Quality characteristics of functional snack foods prepared from hazelnut shell and teff flour
Konak Ü. İ.
,
Keskin H.
,
Yavuz Abanoz Y.
,
Aslan M.
,
Arslan Tontul S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.2023, sa.2023, 2023 (SCI-Expanded)
The levels of heavy metal, acrylamide, nitrate, nitrite, N-nitrosamine compounds in brewed black tea and health risk assessment: Türkiye
BAŞARAN B.
,
Abanoz Y. Y.
,
ŞENOL N. D.
,
Oral Z. F. Y.
,
Öztürk K.
,
KABAN G.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.120, 2023 (SCI-Expanded)
Biochemical content of cherry laurel (Prunus laurocerasus L.) fruits with edible coatings based on caseinat, Semperfresh and lecithin
Abanoz Y.
,
OKCU Z.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.46, sa.6, ss.908-918, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
6
Physical, nutritional, textural and sensory qualities of Turkish noodles produced with siyez wheat (Triticum monococcum), kale (Brassica oleracea var. acephala) and chia seed (Salvia hispanica L.)
Konak Ü. İ.
,
Çakmakçı D.
,
Yavuz Abanoz Y.
Food and Health
, cilt.0, sa.0, 2022 (Hakemli Dergi)
Determination of Some Quality Properties of Blueberry Fruit Coated with Edible Coating (Vaccinium Arctostaphylos)
OKCU Z.
,
YAVUZ ABANOZ Y.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.979-992, 2021 (Hakemli Dergi)
Edible Film and Coating in Fruits and Vegetables.
OKCU Z.
,
YAVUZ Y.
,
KERSE S.
Alınteri Journal of Agriculture Sciences
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (Hakemli Dergi)
Edible Film and Coating Applications in Fruits and Vegetables
Okcu Z.
,
Yavuz Y.
,
Kerse S.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (ESCI)
Kuşburnu Meyvesinin Değişik Ürünlere İşlenirken Besinsel Kalitesindeki Değişim
Okcu Z.
,
Kerse S.
,
Yavuz Abanoz Y.
Bahçe
, cilt.46, sa.46, ss.89-96, 2017 (Hakemli Dergi)
ÜZÜMSÜ MEYVELERDE KULLANILAN EN SON AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ
Okcu Z.
,
Kalkışım Ö.
,
Yavuz Abanoz Y.
Bahçe
, cilt.45, sa.2, ss.101-110, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
5
Çay Yetiştiriciliği Mekanizasyon Uygulamalarında Mevcut Durumun Belirlenmesi ve Geliştirilmesi
AKBULUT M.
,
YAZICI K.
,
TOPAKCI M.
,
ÇANAKCI M.
,
AVCI M.
,
HEKİMOĞLU A. P.
, et al.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, sa.1, ss.90-91, (Özet Bildiri)
Limon İlavesinin Siyah Çay İnfüzyonunun pH’sı ve Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkisi
Kalcıoğlu Z.
,
Yazıcı K.
,
Yavuz Abanoz Y.
Ulusal Çay Kongresi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
Toprak Mikroorganizmalarının Bitki Gelişimi, Sağlığı ve Verimliliği Üzerindeki Rolü
Alpay Karaoğlu Ş.
,
Bozdeveci A.
,
Suyabatmaz Ş.
,
Yavuz Abanoz Y.
Ulusal Çay Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2024, ss.1-2, (Özet Bildiri)
Cactus Pear
OKCU Z.
,
YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
The Effect of Nutriton on İnsulin Resistance
OKCU Z.
,
YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2
ÇAYIN ANAVATANI, SİSTEMATİĞİ VE TARİHİ GELİŞİMİ
Saklı A. R.
,
Yavuz Abanoz Y.
A’DAN Z’YE ÇAY, Prof.Dr.Keziban YAZICI, Editör, İksad Yayınevi, Adıyaman, ss.3-76, 2024
ÇAYIN ÜRETİM, TÜKETİM VE TİCARETİ
YAVUZ ABANOZ Y.
,
POLAT A.
A'dan Z'ye Çay, YAZICI KEZİBAN, Editör, İksad, ss.77-131, 2024
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
18
Atıf (WoS)
7
H-İndeks (WoS)
2
Atıf (Scholar)
41
H-İndeks (Scholar)
3
Proje
8
Açık Erişim
3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları