Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Evaluation of Michelin green star restaurants in Türkiye: Sustainability and creativity in the case of Neolokal
Journal of multidisciplinary academic tourism
, sa.Special Issue 2 - Sustainability, Innovation and Changing Dynamics in Tourism: From Local to Global, ss.45-57, 2024 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizmi Engelleri Kapsamında Çölyak
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.9, sa.16, ss.213-228, 2017 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.3, ss.255-267, 2017 (Hakemli Dergi)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Gıda Güvenliği Bilgi ve Tutumları
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.5, ss.121-132, 2016 (Hakemli Dergi)
Mevlevilikte Mutfak Kültürü ve Ateşbaz-ı Veli Makamı
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.4, sa.1, ss.96-103, 2016 (Hakemli Dergi)
Yabancı Turistlerin Seyahat Motivasyonlarının Demografik Özellikleri Açısından Analizi: Ankara Örneği
Journal of Human Sciences
, cilt.13, sa.2, ss.3231-3241, 2016 (Hakemli Dergi)
Turistik Destinasyon Olarak Ankara’nın Bilişsel ve Duygusal İmaj Bileşenleri Açısından Analizi
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.3, sa.3, ss.136-144, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Anadolu Uygarlıklarında Yeme İçme Kültürü: Frig Uygarlığı Örneği
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024
Türkiye’de Çay Bitkisi (Camellia sinensis) ile Yapılan ve Patent Almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024
RİZE’DE FAALİYET GÖSTEREN SEYAHAT ACENTALARININ PROFİL İNCELEMESİ VE TUR İÇERİKLERİNİN TEMATİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
5th International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.1-10
Rize’de Gerçekleştirilen Turizm Etkinliklerinin Tematik Açıdan Değerlendirilmesi
4th International Travel and Tourism Dynamics-Green Inspiration, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2023
Geleneksel Yemek Kültürünü Oluşturan Unsurların İklim Değişikliği Açısından Değerlendirilmesi ve Sürdürülebilirliği: Gaziantep Örneği
3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS (ITTD22), Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022
Rize İlinin Gastronomik Kimlik Açısından Değerlendirilmesi
2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021
Neolitik Kent Çatalhöyüke Gastronomik Bir Bakış
Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, 17 - 19 Eylül 2020
Türkiyede Aşure Geleneği ve Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi
2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 27 - 29 Eylül 2018
ANKARA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN İL TANITIM FUARLARINI ZİYARET EDENLERİN MEMNUNİYET DÜZEYLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA:KASTAMONU GÜNLERİ ÖRNEĞİ
1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, 23 - 25 Kasım 2017
Restoranlardaki Teknolojik Yeniliklerin Deneyim Pazarlaması Açısından Değerlendirilmesi
Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Düzenlenen İl Tanıtım Fuarlarını Ziyaret Edenlerin Memnuniyet Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma: Kastamonu Günleri Örneği
I. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017
Ankara’da Bulunan Seyahat Acentalarının Dokap İllerine Düzenlediği Turlar Ve Web Sitelerinde Yer Alan Tur Programlarının İçerik Analizi
DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, 23 - 24 Ekim 2017
Rize İlinin Turizm Göstergelerinin Yıllara Göre Türkiye ile Kıyaslanması: 2009-2015
II. Rize Turizm Sempozyumu, Rize, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016
Yeşil Yıldız Çevre Etiketine Sahip Otellerin Web Sitelerinde Yeşil Pazarlamayı Kullanmalarına İlişkin İçerik Analizi
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.402-417
Hititler Döneminde Beslenme ve Mutfak Kültürü
3. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu, 8 - 10 Ekim 2015
Kitap & Kitap Bölümleri
RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TURİZM ETKİNLİKLERİNİN TEMATİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
GREEN INSPIRATION -YEŞİL İLHAM, İRFAN YAZICIOĞLU,FULDEN NURAY KÜÇÜKERGİN,ERDEM ŞİMŞEK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.817-905, 2023
Sustainability of the Elements That Form Gaziantep Gastronomy and Evaluation in Terms of Climate Change
Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla / Alper Işın / İrfan Yazicioğlu / Fuat Bayram / Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.337-349, 2023
Bayburt
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.592-602, 2021
İç Anadolu Bölgesine Ait Yemekler ve Yapılışları
Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Hatice Sarı Gök, İpek Ünal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.263-284, 2021
İç Anadolu Bölgesi Mutfak Kültürü
Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar (Örnek Menü ve Reçeteler), Hatice Sarı Gök, İpek Ünal, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.226-257, 2021
An Experiential Perspective on the World's Best Restaurants
Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.421-442, 2021
Gümüşhane
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.648-659, 2021
Neolitik Kent Çatalhöyük’e Gastronomik Bir Bakış
AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ, Eshabil YILDIZ, Yılmaz SEÇİM, Sercan ARAS, Seda YETİMOĞLU, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.270-288, 2020
An Evaluation on the Effects of Science and Technology on Gastronomy and the Transformation of Restaurants
Tourism and Hospitality Studies, İrfan YAZICIOĞLU, Özgür YAYLA, Alper IŞIN, Turhan ÇETİN, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Bern, ss.199-214, 2020
Mutfaklarda Kullanılan Temel Ekipmanlar
Temel Mutfak Bilgisi ve Gastronomi, Emirhan Yenişehirlioğlu, Tolga Gül, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.100-124, 2020