Dr. Öğr. Üyesi SENA BAKIR


Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Multidisiplinler, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Biyokimyası, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Bakir Sena

Metrikler

Yayın

41

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

159

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

270

H-İndeks (Scopus)

5

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

1

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2021

2014 - 2021

Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

2006 - 2011

2006 - 2011

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

PHENOLIC AND CAROTENOID PROFILES OF TOMATOES COLLECTED FROM DIFFERENT PARTS OF TURKEY AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF DRIED TOMATOES

İstanbul Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2014

2014

Yüksek Lisans

Investigatigating the phenolic content and In vitro bioaccessibility of some vinegars, and changes in antioxidant activity during grape and apple vinegar processing

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Biyokimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2020 - 2022

2020 - 2022

Araştırma Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2013 - 2020

2013 - 2020

Araştırma Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2022 - 2023

2022 - 2023

Bölüm Başkan Yardımcısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Formulasyonu ve Duyusal Analiz

Halkla İlişkiler ve İletişim

Mesleki Yabancı Dil-I

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

INVESTIGATION THE EFFECT OF FERMENTATION ON BIOACTIVE COMPOUNDS IN FRUITS AND VEGETABLES

BAKIR S.

11. INTERNATIONAL EUROPEAN CONGRESS ON ADVANCED STUDIES IN BASIC SCIENCES, Roma, İtalya, 11 - 13 Kasım 2024, cilt.2, ss.860-863, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Phenolic profiles of commercial propolis samples collected from different regions

ÇETİN A., BAKIR S., ÖZDAL T., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, ss.271, (Özet Bildiri)

2024

2024

Dünya Çapında Tüketilen Farklı Siyah Çayların Duyusal Özelliklerine Göre Karşılaştırılması

BAKIR S.

21. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 13 Ekim 2024, ss.74, (Özet Bildiri)

2021

2021

Farklı oranda mürver meyvesi eklenmiş süt ürünlerinde bioaktif maddelerin günden güne değişimi

Bakır S.

UBAK, Ankara, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021, ss.87-88, (Özet Bildiri)

2021

2021

Effect of Milk, Sugar or Sweetener Addition on the Bioaccessibility of Terebinth Coffee Polyphenols

Kamiloğlu S., Özdal T., Bakır S., Çapanoğlu Güven E.

5th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (5-ISPMF), Nanchang, Çin, 25 Ağustos - 01 Eylül 2021, ss.155, (Özet Bildiri)

2021

2021

Evaluation of changes at bioactive compounds in elderberry added dairy products by days

Bakır S.

5th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (5-ISPMF), Nanchang, Çin, 25 Ağustos - 01 Eylül 2021, ss.135, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

The phenolic profile determination of tomato landraces from Turkey

BAKIR S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

NUTRICON, Ohrid, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.58-59, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

The bioaccesibility of antioxidants in rosehip roots collected from Erzurum - Turkey

MACİT M., ARAS PERK A., BAKIR S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

NUTRICON, Ohrid, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.148-149, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON THE ANTIOXIDANT CAPACITY OF RAISINS

BAKIR S., APAK R., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

1st Black Sea Association of Food science and Technology, Ohrid, Makedonya, 22 - 24 Eylül 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

The Changes in Antioxidant Properties of Grape and Apple Fruits During Vinegar Processing

BAKIR S., TOYDEMİR G., BOYACIOĞLU D., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

Investgatıng The Antmıcrobıal And Antıoxıdant Propertıes Of Dıfferent Vınegars Produced In Turkey

BAKIR S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., KARBANCIOĞLU GÜLER H. F., KAYACAN S., DEVECİOĞLU D.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

The Changes in Antioxidant Properties of Grape and Apple Fruits During Vinegar Processing. , October 2014, Istanbul, Turkey (poster).

BAKIR S., BOYACIOĞLU D., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., TOYDEMİR G.

7.th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Evaluating the In Vitro Bioavailability of Different Types of Vinegar.

BAKIR S., BOYACIOĞLU D., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., TOYDEMİR G.

3rd International Conference on Food Digestion, Wageningen, Hollanda, 4 - 07 Mart 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Türkiye'de Yaygın Olarak Tüketilen Bazı Sirke Çeşitlerinin Antioksidan Özelliklerinin İncelenmesi.

BAKIR S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

TGDF GIDA KONGRESİ 2013, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

Chapter 15 - Functional foods and skin health: radiance from within

BAKIR S., KALYONCU ATASOY Z. B., GÜLSÜNOĞLU KONUŞKAN Z., Khan Z. S.

Unleashing the Power of Functional Foods and Novel Bioactives, Sarkar Tanmay, Smaoui Slim, Trajkovska Petkoska Anka, Editör, Academic Press , Londrina, ss.299-313, 2025

2024

2024

Sensory Analysis and Consumer Perception in Gastronomy

BAKIR S., KAHRAMAN A. G.

Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, BAYRAM FUAT, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.397-405, 2024

2024

2024

Developing Gastronomy Tourism in Turkey through Food Geographical Indication

YILDIRIM G., BAKIR S.

Contemporary Studies and Theories in Tourism, YAZICIOĞLU İRFAN, YAYLA ÖZGÜR, IŞIN ALPER, AKTUNA CAN, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.357-363, 2024

2024

2024

Vertical Farming and Its Applications in Gastronomy

BAKIR S., YILDIRIM G.

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.165-172, 2024

2021

2021

Yapay Gıdalar ve3D

Bakır S.

Geleceğin Restoranları, Gültekin Çalışkan,Gülsün Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.130-146, 2021

2021

2021

Innovations in functional foods development

Guldiken B., Gülsünoğlu Konuşkan Z., Bakır S., Catalkaya G., Çapanoğlu Güven E., Nickerson M.

Food Technology Disruptions, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press., Oxford, ss.73-130, 2021

2018

2018

Tomato Polyphenolics: Putative Applications to Health and Disease

Bakır S., Kamiloğlu S., Tomaş M., Çapanoğlu Güven E.

Polyphenols in Human Health and Disease, Watson R.,Preedy V.,Zibad S., Editör, Academic Press , Oxford, ss.93-102, 2018 Sürdürülebilir Kalkınma


Burslar

2018 - 2019

2018 - 2019

2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 96

h-indeksi (WOS): 4