Doç. Dr. BURHAN BAŞARAN


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Yönetim


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Gıda Mühendisliği

Metrikler

Yayın

86

Yayın (WoS)

31

Yayın (Scopus)

29

Atıf (WoS)

436

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

515

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (Scholar)

943

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

16

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2020

2016 - 2020

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2012 - 2014

2012 - 2014

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2012

2012

İş Güvenliği Uzmanlığı

İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

2010

2010

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçiliği

Kalite Yönetimi

BSI Euroasıa Yönetim Sistemleri Belgeledirme A.Ş.

2010

2010

BRC Yönetim Sistemi

Kalite Yönetimi

Moody International

2008

2008

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçiliği

Kalite Yönetimi

Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.

2007

2007

Tedarikçi Zincir Yönetimi

Kalite Yönetimi

Elginkan Vakfı

2007

2007

Kuruluş İçi İç Tetkik Eğitimi

Kalite Yönetimi

TRQS KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ DENETİM VE BELGELENDİRME HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ.

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Gıda Mühendisliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2022 - 2023

2022 - 2023

Dr. Öğr. Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Pazar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

2020 - 2022

2020 - 2022

Öğretim Görevlisi Dr.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri

2012 - 2020

2012 - 2020

Öğretim Görevlisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2015 - 2016

2015 - 2016

MYO Müdür Yardımcısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2009 - 2012

2009 - 2012

Ticari Kuruluş Özel, Özbeyza Gıda San. Tic. Ltd. Şti.

2008 - 2009

2008 - 2009

Ticari Kuruluş Özel, Güres A.Ş.

2006 - 2008

2006 - 2008

Ticari Kuruluş Özel, Aktad Gıda San. Tic. Ltd. Şti.

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Turizmde Girişimcilik

Ön Lisans

Ön Lisans

İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan Kaynakları Yönetimi

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

Girişimcilik ve Kobiler-1

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

19. Acrylamide: a Hidden Danger

BAŞARAN B., AYDIN F.

Health, Food & Biotechnology , cilt.1, sa.1, ss.20-22, 2019 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Antarktika Horseshoe Adası’nda Plastik Kirliliği, Kaynakları ve Risk Analizi

Aytan Ü., Başaran B., Ceylan Y., Şentürk Y., Paslı S., Kandemir R.

7. ULUSAL KUTUP BİLİMLERİ SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

3. Acrylamide exposure and risk assessment from consumption of baby foods: Turkey

Başaran B.

V. International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 10 - 12 Mart 2022, ss.28-37, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

4. Türkiye pazarındaki bebek bisküvilerinin Na, Ca, Mg, K, Fe, Pb, As, Cd ve Hg düzeylerinin belirlenmesi ve risk değerlendirmesi

Başaran B.

2 nd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 25 - 29 Ekim 2021, ss.402-407, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

5. Patates Kızartmasında Ceviz Yağı Kullanımının Akrilamid Düzeyine Etkisi

Başaran B., Türk H.

4th International Congress on Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, ss.94-95, (Özet Bildiri)

2020

2020

6. Beslenmeye Dayalı Maruziyetlerde Kullanılan Bilimsel Yöntemler

Başaran B.

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, ss.467, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. Pişirme Tekniklerinin Isıl İşlem Kontaminantları Üzerine Etkisi

Başaran B.

5th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020, ss.129-134, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

8. Bread Yeast Industry and Marketing

Başaran B.

1st International Chukurova Agriculture and Veterinary Congress, Adana, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2020, ss.81-91, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

9. Kanser Hastalarının Tanı Öncesi ve Sonrası Pişirme Yöntemlerine Yönelik Tercihler

Pekmezci Purut H., Başaran B.

4th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, Antalya, Türkiye, 25 - 26 Eylül 2020, cilt.1, ss.228-229, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

10. Organik Çay Üretiminde Ürün Doğrulama ve Takip Sisteminin (Üdts) Uygulanması

BAŞARAN B.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.435-440, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

11. Türkiye'de Organik Gıdaların Etiketlenmesinde Kullanılan Sertifika ve Logolara Genel Bakış

BAŞARAN B.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.441-447, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

12. Organik Ürünlerin İşlendiği İşletmelerde Ön Gereksinim Programları

BAŞARAN B.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.448-454, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

13. Tüketicilerin Organik Ürün Satın Alma Tercihlerini Etkileyen Faktörler

BAŞARAN B.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.455-462, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

14. The Simit (Turkish Bagel) of Rize

BAŞARAN B.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.110, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

15. The Traditional Food Perceptions of Consumers Living in Trabzon Province

BAŞARAN B.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.540, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

16. Considering The Traditional Food in Terms of Local Tourism and Their Contribution to Economy

BAŞARAN B.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.546, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

17. Observing and evaluating the salmonella spp. risks originating from the feedstock of halva production of a firm which implements ISO 22000 and striking the critical control points

AYDIN F., BAŞARAN B.

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.287-288, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Heavy metals in teas and their health implications

Başaran B., Saral Ö.

Tea in Health and Disease Prevention, Victor R. Preedy,Vinood B. Patel, Editör, Academic Press , Massachusetts, ss.225-236, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

2. Formation, level, reduction methods and health risk assessment of acrylamide in coffee products

Başaran B., Demirel Özbek Y.

Coffee in Health and Disease Prevention, Victor R. Preedy,Vinood B. Patel, Editör, Academic Press , Massachusetts, ss.743-751, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

3. The Importance of Tea in the Correlation between Caffeine and Health

Başaran B.

Bioactive Compounds in Nutraceutical and Functional Food for Good Human Health, Danciu C,Senapati KK,Mishra K,Sharma K, Editör, IntechOpen, Rijeka, ss.1-12, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

4. The Evaluation of Childhood Foods and Infant Formula Exposure to Furan, Chloropropanols and Acrylamide Contamination by Food Processing

Başaran B.

Infant Feeding - Breast Versus Formula, Isam Jam Al-Zwaini,Zaid Rasheed Al-Ani,Walter Hurley, Editör, Intechopen, Rijeka, ss.1-15, 2020

2018

2018

5. Integrated Management Systems and Sustainable Development

BAŞARAN B.

Quality Management Systems - a Selective Presentation of Case-studies Showcasing Its Evolution, Kounis L, Editör, Intechopen, Rijeka, ss.1-19, 2018

Desteklenen Projeler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

ÇAYDA MİKROPLASTİKLER VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK DEĞERLENDİRMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

AYTAN Ü. (Yürütücü), BAŞARAN B., ŞENTÜRK Y., PASLI S., YAVUZ ABANOZ Y.

2023 - 2024

2023 - 2024

Enteral Beslenme Ürünlerinde Mikroplastiklerin Miktar ve Kompozisyonunun Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAŞARAN B. (Yürütücü), AYTAN Ü., ŞENTÜRK Y.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 211

h-indeksi (WOS): 9